Анонс на 25-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 25-ия кръг в Бундеслигата

Дортмунд победи с 1:3 в дербито с Байерн и се доближи още повече до спечелването на титлата. В момента дортмундци имат 12 пункта аванс спрямо Леверкузен и 14 спрямо Хановер, а до края на сезона остават още 10 кръга. Така че, ако подопечните на Юрген Клоп задържат добрата си форма, те ще триумфират със сребърната салатиера.

Само преди четири лета Щутгарт успя да постигне това, но сега се намира в зоната на изпадащите, където швабите са придружавани от Гладбах. И докато щутгартци се намират на три точки от сигурната зона, то кончетата изостават с шест пункта, което не е малко, тъй като до края на кампанията не остава много време.

Лошото за Гладбах е, че претърпя загуба с 2:1 в ключовия мач с Волфсбург. Друг кандидат за изпадане, Кайзерслаутерн стигна само до равен с Хамбургер (1:1), което стори и Вердер срещу Леверкузен (2:2).

Тази седмица гвоздеят от програмата на кръга е двубоят между Щутгарт и Шалке, но и срещите Леверкузен - Волфсбург и Хановер - Байерн също могат да ни зарадват с качествен футбол.

Дортмунд - Кьолн

04.03.2011 г., 21:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Гюнтер Перл


Както Дортмунд, така и Кьолн спечели много важни три точки в предходния рунд. Възпитаниците на Юрген Клоп поразиха Байерн с 1:3, Кьолн пък би Фрайбург с минималното 1:0. С този успех козлите се изкачиха до 11-ата позиция с 29 пункта, докато Дортмунд продължава да бъде убедителен лидер със сбор от 58 точки.

Тук големият фаворит са домакините и всичко друго, освен победа за тях, би било истинска изненада.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Дортмунд - 1.33/1.30
Равен - 5.00
/5.00
Кьолн - 9.00/9.50

Прогноза: Дортмунд - Кьолн 3:0

 

Айнтрахт - Кайзерслаутерн

05.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: Михаел Вайнер

Айнтрахт все още не успява да прекъсне лошата си серия, като в последния кръг падна с 0:2 от Щутгарт. По този начин орлите се смъкнаха до 13-ото място с 27 точки, намирайки се на само пет от опасната зона. Още по-близко до нея е Кайзерслаутерн, който заема 16-а позиция с 24 пункта. 17-ият Щутгарт вече има 22 и при загуба на лаутерите може да изплува над чертата. Червените дяволи се нуждаят от сигурност, затова победата на "Комерцбанк-Арена" спада към графата задължителни.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Айнтрахт - 2.30/2.30
Равен - 3.40/3.25
Кайзерслаутерн - 3.00/3.00

Прогноза: Айнтрахт - Кайзерслаутерн 1:2

 

Хановер - Байерн

05.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: д-р Йохен Дреес

Предишната седмица Хановер измъкна трите точки срещу Санкт Паули (0:1) и с това съумя да влезе в тройката за сметка на Байерн. Действащият първенец отстъпи с 1:3 пред Дортмунд и загуби последна надежда, че може да защити титлата си. В момента баварците са четвърти във временното подреждане, като целта пред тима е завършването на второ място.

Осъществяването на това намерение не изглежда особено лесно и затова мюнхенци ще трябва да се постарят максимално в оставащите мачове до края на сезона.

Това важи в пълна степен и за предстоящата среща с хановерци. Момчетата на Мирко Сломка се представят чудесно дотук през кампанията и определено са тим, който има шанс да вземе нещо от баварците.

Разбира се, туй надали щеше да бъде така, ако червените играеха стабилно. В настоящия момент обаче те не правят това и са доста уязвими, което се видя добре и в сблъсъка с дортмундци.

Освен това мюнхенци не са особено свежи и изпитват проблеми срещу тимове, налагащи високо темпо на игра. Точно такъв отбор е и Хановер, в който има няколко много качествени футболисти. Един от тях, Дидие Я Конан, няма да може да вземе участие в мача с Байерн, понеже има проблеми с коляното. За сметка на това обаче неговият заместник Ян Шлаудраф се намира в силна форма и феновете на Хановер могат да очакват добри неща от германеца. Мануел Шмийдебах пък засега остава под въпрос, тъй като изпитва болежки в адукторите.

От друга страна, гостите ще бъдат единствено без наказания Бастиан Швайнщайгер и трайно контузения Ивица Олич.

Въпреки че Ван Гаал може да разчита на почти всичките си основни футболисти, Байерн не изглежда големият фаворит преди срещата. Все пак не бива да забравяме, че за тях успехът е от много голямо значение. Рекордьорът по шампионски титли вече много пъти е успявал да се справи в подобни ситуации.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хановер - 5.00/5.00
Равен - 3.75/3.75
Байерн - 1.66/1.65

Прогноза: Хановер - Байерн 0:2

 

Гладбах - Хофенхайм

05.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Флориан Майер

Гладбах се отдалечи от оцеляването, след като миналата седмица преклони глава пред Волфсбург (2:1). Така хората на Люсиен Фавр останаха на последната 18-а позиция, изоставайки с шест точки от спасителния бряг. Хофенхайм също допусна поражение и е напът да изпусне участието в Лига Европа. Хофенхаймци загубиха с 1:2 от Кьолн и пасивът им спрямо петото място нарасна до седем точки. Очаквам да се получи един много оспорван двубой, в който е твърде вероятно да няма победител.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Гладбах - 2.60/2.60
Равен - 3.40/3.30
Хофенхайм - 2.60/2.60

Прогноза: Гладбах - Хофенхайм 1:1

 

Нюрнберг - Санкт Паули

05.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Маркус Вингенбах

Нюрнберг затвърди доброто си представяне в последно време, спечелвайки ценна точка от визитата си на "Фелтинс-Арена" (1:1). Нюрнбергци запазиха осмото си място в таблицата и все още имат добри шансове за излаз в Европа. В същото време техният опонент Санкт Паули понесе неприятно поражение с 0:1 от Хановер, след като Кристиан Шулц вкара единствения гол в мача в 89-ата минута. По този начин северняците слязоха до 12-ата позиция във временното класиране, намирайки се на шест пункта от опасната зона. Засега нещата за хамбургци изглеждат добре, но тимът не трябва да се отпуска, ако иска да остане в елита.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Нюрнберг - 1.83/1.82
Равен - 3.50/3.40
Санкт Паули - 4.33/4.30

Прогноза: Нюрнберг - Санкт Паули 2:2

 

Щутгарт - Шалке

05.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: д-р Феликс Брих

Щутгарт и Шалке започнаха сезона много слабо и дълго време бяха в зоната на изпадащите. И докато кралскосините успяха да се измъкнат от задънената улица, то швабите продължават да се мъчат, заемайки 17-ото място с 22 точки. Все пак тимът се приближи до сигурната зона, което е малък повод за оптимизъм. Казвам малък, защото има възможност да не се случи най-лошото, но и самият факт, че клуб с такъв бюджет няма да участва в евротурнирите, е наистина сериозно разочарование.

Същото това нещо щеше изцяло да важи и за миньорите, ако те значително не бяха подобрили играта си през последните месеци. Логично Шалке се класира за осминафиналите на Шампионската лига и освен това може да спечели Купата на Германия. Гелзенкирхенци отидоха на финала в състезанието, където ще срещнат Дуисбург.

Основен принос за този възход на Шалке имат няколко много класни състезатели, които играят и с невероятен дух. Става въпрос най-вече за Мануел Нойер, Раул, Джеферсън Фарфан и Клаас Ян-Хунтелаар.

Последният обаче няма да бъде на линия за дуела с Щутгарт, тъй като все още се възстонвява от травма в коляното. За това пък Серхио Ескудеро вероятно ще бъде на разположение на наставника Магат.

От друга страна, треньорът на Щутгарт Лабадия няма да може да заложи на трайно контузения Какау, както и на Кристиан Треш, който чувства болки в гърба. Участието на Павел Погребняк и Кристиан Молинаро в утрешния мач пък все още не е сигурно.

Така или иначе двата тима разполагат с достатъчно добри футболисти, които могат да заменят отсъстващите. Щутгарт и Шалке ще искат да спечелят победата, заради което срещата обещава да бъде много завързана. От тази гледна точка най-надеждният, на който може да заложите, е хиксът.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Щутгарт - 2.10/2.05
Равен - 3.40/3.40
Шалке - 3.40/3.40

Прогноза: Щутгарт - Шалке 1:1

 

Леверкузен - Волфсбург

05.03.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: Феликс Цвайер

Макар Леверкузен и Волфсбург да се намират в двете противополжни части на класирането, в задаващия се двубой между двата тима интрига със сигурност няма да липсва.

И това е така, защото аспирините и вълците ще гонят своите цели докрай. Заводският отбор иска да се класира за Шампионската лига, докато гостите трябва да запазят елитния си статут.

Те направиха важна крака по пътя към това, побеждавайки в предния кръг Гладбах с 2:1. Така вълците се изкачиха до 14-ата позиция с 26 точки. Разликата спрямо зоната на изпадащите обаче остава малка (само четири пункта), така че борбата за оставане съвсем не е приключила.

От друга страна, Леверкузен завърши наравно 2:2 с Вердер, но въпреки това остана втори във временното подреждане. Не бива да се пренебрегва фактът, че Хановер и Байерн чакат само леверкузенци да сгрешат, за да се придвижат напред в таблицата.

Все пак хубавото за аспирините е, че техният наставник Хайнкес може да разчита на голяма част от ключовите си футболисти, като от тях единствено Транкило Барнета и Артуро Видал отпадат от сметките за предстоящия двубой с Волфсбург. Барнета още лекува травма, докато Видал е наказан заради двата си жълти картони от дуела с Вердер. Хано Балич също няма да бъде на линия, тъй като беше болен, и не е готов за игра.

В лагера на гостите пък ще могат отново да ползват услугите на Диего Беналио и Графите, които предолояха здравословните си проблеми. Жозуе, Толга Джигерджи и Марио Манджукич обаче ще пропуснат гостуването на Леверкузен, защото още не са се оправили от контузиите си.

Накрая идва ред и на прогнозата. Очевидно това ще бъде сериозно предизвикателство за залагащите поради факта, че мачът е много важен и за двата отбора. Няма съмнение, че те ще бъдат много мотивирани за победа, като по-подготвеният тим за това е този на Леверкузен.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Леверкузен - 1.57/1.60
Равен - 4.00/3.80
Волфсбург - 5.50/5.35

Прогноза: Леверкузен - Волфсбург 3:1

 

Фрайбург - Вердер

06.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Кнут Кирхер

Седмия срещу петнайсетия във временното класиране. Фрайбург падна с 1:0 от Кьолн в последния рунд и заради това се смъкна до седмото място в таблицата. Вердер пък спечели точка срещу Леверкузен (2:2) и засега се задържа над чертата. Бременци обаче се нуждаят от успехи, за да подобрят класирането си. Тази седмица те гостуват на един от най-силните домакини, но Вердер вече няма накъде да отстъпва, и затова можете да заложите на тях.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Фрайбург - 2.37/2.45
Равен - 3.40/3.30
Вердер - 2.87/2.75

Прогноза: Фрайбург - Вердер 0:1

 

Хамбургер - Майнц

06.03.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Бабак Рафати

Това е пряк спор за класиране в Лига Европа. Хамбургер се намира на шесто място с 40 точки, докато Майнц е пети с 37 пункта. Предната седмица ротхозен записаха реми 1:1 с Кайзерслаутерн, а Майнц изкова много важен успех с 1:2 над Хофенхайм. Очевидно момчетата на Томас Тухел са решени да увенчаят добрия си сезон с участие в Европа. Съперникът им за това обаче не е възможно най-лекият, тъй че не би било никак учудващо, ако Хамбургер спечели в неделя.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хамбургер - 1.90/1.87
Равен - 3.40/3.40
Майнц - 4.00/4.05

Прогноза: Хамбургер - Майнц 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158