Нагелсман ще накаже бившия си клуб


Н. Атанасов

Нагелсман ще накаже бившия си клуб

РБ Лайпциг – Байерн Мюнхен
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 11.09.2021 г.
Час: 19:30

РБ Лайпциг продължава все така да няма значим трофей, въпреки сериозните средства, които ежегодно се наливат в клуба. Съставът от Източна Германия пак завърши на 2-ро място в крайното класиране, като подгласник на Байерн Мюнхен, а другият гранд Борусия Дортмунд разби "биковете“ във финала за Купата на Германия. Треньорът Юлиан Нагелсман прие предизвикателството да води Байерн Мюнхен, а новият наставник на Лайпциг е Джеси Марч, който идва от австрийския Ред Бул, но от Залцбург.

В първия ден от кампанията Лайпциг загуби с 0:1 от Майнц 05, а в следващия кръг отборът разби с 4:0 Щутгарт. В последния си мач от шампионата "червените бикове“ допуснаха ново поражение, като този път отстъпиха с 0:1 от Волфсбург.

Халстенберг и Сарачи са контузени, а Анхелиньо е под въпрос.

Германският колос Байерн Мюнхен спечели рекордна 31-ва титла в славната си витрина и общо девета поред. Баварците не срещнаха особени затруднения през последния сезон. Напълно логично е, че тимът е фаворит за Сребърната салатиера и за предстоящата кампания, а отличието ще бъде преследвано с младия Юлиан Нагеслман.

В първия кръг Байерн отново не успя да спечели на гости на Борусия Мьонхенгладбах, като това беше трета последователна визита за баварците, в която се препъват срещу този съперник, а двубоят завърши 1:1.

След това баварците се наложиха трудно с 3:2 у дома над Кьолн за първа победа за новия сезон, а преди паузата за националните отбори Байерн включи на пета предавка и разби с 5:0 Херта.

Гостите са със 7 точки и към момента са на 3-то място в класирането.

Дейвис, Толисо и Коман до последно ще са под въпрос за визитата в Лайпциг.

РБ Лайпциг няма да победа над именития съперник в шест последователни шампионатни двубоя.

Прогноза: РБ Лайпциг – Байерн Мюнхен 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)
 
Нойер
   
Павар
Зюле
Упамекано
Ернандес
Горецка
Кимих
Гнабри
Мюлер
Сане
Левандовски
Силва
Форсберг
Нкунку
Адамс
Кампъл
Олмо
Гвардиол
Орбан
Симакан
Клостерман
   
Гулаши
 
РБ Лайпциг (Джеси Марч)

Обоснована прогноза: РБ Лайпциг - Байерн Мюнхен 1:2

  Сподели
497