Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд
Дата: 11.09.2021 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен хвана влака за европейските клубни турнири. "Аспирините“ ще участват директно в груповата фаза на Лига Европа. В откриващия кръг Байер направи 1:1 на гости на Унион Берлин, след това "аспирините“ разбиха с 4:0 Борусия Мьонхенгладбах, а в предишния кръг хората на Херардо Сеоан отново вкараха четири гола, за да се поздравят с победа с 4:1 над Аугсбург. Байер е на 2-ро място и е със 7 точки. Аут за домакините са Баумгартлингер, Белараби и Фосу-Менса.

Грандът Борусия Дортмунд имаше много турбулентен последен сезон. Въпреки това вестфалци записаха успешна кампания, в която спечелиха Купата на Германия, а също така се класираха и за групите на Шампионската лига. Начело на тима застана Марко Розе, който допреди това водеше съименника от Мьонхенглабах. "Жълто-черните“ започнаха вихрено кампанията и победиха с 5:2 у дома Айнтрахт, но след това BVB отстъпи с 1:2 от Фрайбург. В предишния кръг Борусия стигна до драматичен успех за 3:2 у дома над Хофенхайм, като повеждаха на три пъти. Хумелс, Шулц, Загаду и Шмелцер са с травми.

Прогноза: Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд 2:2


Фрайбург – Кьолн
Дата: 11.09.2021 г.
Час: 16:30

Коравият тим на Фрайбург вече се утвърди като редовен участник в елитната дивизия. След няколко месеца на клуба му предстои преместване на по-голям и модерен стадион, а южняците със сигурност се целят към място в горната половина на класирането. В първия кръг Фрайбург направи 0:0 на гости на Арминия Билефелд, след това постигна престижен успех с 2:1 у дома над Борусия Дортмунд а преди паузата за световните квалификации Фрайбург записа втора победа на сметката си, като се наложи с 3:2 на гости на Щутгарт. Играчите на Кристиан Щрайх са 4-ти и имат 7 точки. Буркарт е аут за домакините.

Кьолн си запази статута в Бундеслигата по трудния начин, като трябваше да играе бараж за място в елита. Сега играчите на Щефен Баумгарт със сигурност не искат да си причиняват сценарий, като този от последната кампания. В първия кръг "козлите“ удариха с 3:1 Херта у дома, впоследствие отстъпиха драматично с 2:3 на гости на шампиона Байерн Мюнхен, но след това дойде нов успех за Кьолн – 2:1 у дома над новака Бохум. "Козлите“ имат 6 пункта и са на 6-та позиция в таблицата. Ут, Тилман и Хорн са с травми за гостите.

Прогноза: Фрайбург – Кьолн 2:2


Гройтер Фюрт – Волфсбург
Дата: 11.09.2021 г.
Час: 16:30

Гройтер Фюрт се класира за едва втори път в Първа Бундеслига. След като изпадна през сезон 2012/13, завършвайки на последно място, баварският тим беше само във втория ешелон. Целта пред "детелините“ ще е да избегнат угрозата отново скоропостижно да се завърнат обратно във Втора Бундеслига. Първият кръг от сезона обаче показа точно обратното и Гройтер Фюрт падна с 1:5 при визитата си на Щутгарт. Във втория кръг "детелините“ завършиха 1:1 у дома с Арминия Билефелд, а преди паузата за националните отбори новакът отстъпи с 0:3 срещу Майнц 05. Гройтер Фюрт е на 16-то място, с 1 точка на сметката си. Юнг и Нганкам са под въпрос.

Марк ван Бомел започна вихрено начело на Волфсбург. Бившият футболист на ПСВ Айндховен, Байерн Мюнхен, Барселона и Милан е настроен да направи кариера и като успешен треньор. След първите три кръга на новия сезон в Бундеслигата "вълците“ са единственият отбор, който е безпогрешен. Волфсбург надигра с 1:0 новака Бохум, а след това сломи и Херта с 2:1. В последния си мач от първенството "вълците“ се справиха и с вицешампиона РБ Лайпциг за крайното 1:0. Отавио и Уилиам са с травми за гостите.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Волфсбург 0:3


Хофенхайм – Майнц 05
Дата: 11.09.2021 г.
Час: 16:30

Хофенхайм доскоро беше редовен участник в европейските клубни турнири, но през миналогодишния сезон "сините“ не успяха да се преборят за зона "Европа“. Хофе ще се опита да надгради представянето си, предвид сериозната палитра от опитни играчи, с които разполага. Неслучайно Хофе започна сезона с разгромна победа на гости на Аугсбург за крайното 4:0, след това "сините“ направиха 2:2 у дома с Унион Берлин. В последния си мач от първенството Хофенхайм бе много близо до второ поредно равенство с този резултат, но допусна драматично поражение за крайното 2:3 на гости на Борусия Дортмунд. Така отборът от Зинсхайм остава с 4 точки и е на 9-то място в класирането. С травми за домакините са Кадержабек, Бебу, Нордвайт, Бичакчич и Хюбнер.

След като през не малка част от миналогодишния сезон се намираше в и около зоната на изпадащите, Майнц 05 направи много силен финален щурм и си гарантира напълно заслужено мястото в елитната дивизия. Сега със сигурност тимът ще се опита да не допуска слабостите от последния сезон. Това си пролича и в първия кръг от сезона, когато "червените“ се наложиха с 1:0 над вицешампиона РБ Лайпциг. Впоследствие обаче селекцията на Бо Свенсон претърпя изненадващо поражение с 0:2 на гости на новака Бохум, но Майнц поправи грешката още в следващия кръг, когато се наложи с 3:0 над Гройтер Фюрт. "Червените“ имат 6 точки и са на 7-мо място в колоната.

Прогноза: Хофенхайм – Майнц 05 1:1


Унион Берлин – Аугсбург
Дата: 11.09.2021 г.
Час: 16:30

Отборът на Унион Берлин беше една от приятните изненади през отминалия сезон. "Железните“ успяха да се класират за участие в Лигата на Конференциите. В първия ден от сезона берлинчани направиха 1:1 у дома с Байер Леверкузен, след това играчите на Урс Фишер завършиха 2:2 с Хофенхайм, за да дойде и първият успех за текущия сезон – 2:1 у дома над Борусия Мьохнегладбах. Столичани са 8-ми и имат 5 точки.

След като през не малка част от миналогодишната кампания Аугсбург беше в или около зоната на изпадащите, в крайна сметка баварският тим успя да си гарантира място в Бундеслигата и през текущия сезон. В първия ден от сезона баварците претърпяха тежко поражение с 0:4 у дома от Хофенхайм, а след това дойде и равенството 0:0 срещу Айнтрахт. Преди паузата за световните квалификации Аугсбург отново претърпя загуба, в която допусна четири попадения във вратата си – 1:4 от Байер Леверкузен. Селекцията на Маркус Вайнцийрл е с 1 точка и заема предпоследното 17-то място. Моравек и Стрьобъл са с контузии.

Прогноза: Унион Берлин – Аугсбург 1:0


Айнтрахт Франкфурт – Щутгарт
Дата: 12.09.2021 г.
Час: 16:30

И през започналия вече нов сезон Айнтрахт Франкфурт е с големи очаквания. Първият ден от кампанията обаче не беше никак сполучлив за тима, който беше разпит с 2:5 на гости на Борусия Дортмунд, а във втория кръг последва и нулевото реми у дома с Аугсбург. Хората на Оливер Гласнер не спечелиха и последния си мач от първенството, когато изтърваха успеха в края за равенството 1:1 на гости на Арминия Билефелд. "Орлите“ са 14-ти и имат 2 точки. Роде е под въпрос за домакините.

В първия ден от сезона "швабите“ от Щутгарт записаха най-изразителния успех от кръга, разбивайки с 5:1 новака Гройтер Фюрт. След това обаче Щутгарт падна лошо след 0:4 на гости на РБ Лайпциг, а преди паузата за националните отбори възпитаниците на Пелегрино Матарацо отстъпиха с 2:3 у дома от Фрайбург. Щутгарт е с 3 точки и е на 13-та позиция. С травми в тима са Калайджич, Еглоф и Сисе.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Щутгарт 2:1


Бохум – Херта Берлин
Дата: 12.09.2021 г.
Час: 18:30

След повече от 10-годишно отсъствие Бохум се завърна в елитната дивизия. Селекцията на Томас Райс ще трябва да положи сериозни усилия, за да си запази мястото в елита сред края на предстоящия дълъг сезон. В първия кръг Бохум отстъпи с 0:1 на гости на Волфсбург, но след това се наложи с 2:0 у дома над Майнц 05. В последния си мач от първенството вестфалци отстъпиха с 1:2 на гости на Кьолн. Бохум е с 3 точки се намира на 11-то място в таблицата. Асано, Блум и Гамбоа са аут.

След първите три кръга от сезона отборът на Херта е единственият, който все още няма спечелена точка на сметката си. "Старата дама“ загуби всичките си двубои до момента, като това стана последователно от Кьолн (1:3), Волфсбург (1:2) и Байерн Мюнхен (0:5). Въпреки лошия старт, от ръководството на берлинчани гласуват доверие на треньора Пал Дардай. Пьотек и Ярщайн са с контузии за гостите.

Прогноза: Бохум – Херта Берлин 1:1


Борусия Мьонхенглабах – Арминия Билефелд
Дата: 12.09.2021 г.
Час: 20:30

Борусия Мьохнегладбах започва новия сезон с нов треньор и амбиции за по-добро представяне. През миналогодишната кампания "жребчетата“ изтърваха класиране за Европа след драма, която продължи до последния кръг. Марко Розе напусна Гладбах, за да поеме съименника от Дортмунд, а начело на тима застана Адолф Хютер, който пък водеше Айнтрахт Фрнакфурт. В първия кръг Гладбах отново се оказа "черна котка“ за шампиона Байерн Мюнхен и в трети пореден сезон не позволи на гранда да спечели на "Борусия Парк“, като двубоят завърши 1:1. Последва тежко поражение с 0:4 на гости на Байер Леверкузен, а преди почивката за световните квалификации Гладбах отстъпи и с 1:2 от Унион Берлин. "Жребчетата“ са с 1 точка и са 15-ти в колоната. Лайнер, Емболо, Дукуре и Тюрам са под въпрос.

Арминия Билфеделд, който беше със статут на новак през изминалия сезон, успя да изпълни голямата цел и да оцелее в Първа Бундеслига. Сега Арминия ще се опита да надгражда с изявите. В първия кръг "синьо-черните“ направиха 0:0 на гости на Фрайбург, а след това последваха две ремита от по 1:1 срещу новака Гройтер Фюрт и амбициозния Айнтрахт Франкфурт. С моментните 3 точки вестфалци са на 12-то място в подреждането.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Арминия Билефелд 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
559