Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – Хофенхайм
Дата: 27.08.2021 г.
Час: 21:30

Грандът Борусия Дортмунд имаше много турбулентен последен сезон. Въпреки това вестфалци записаха успешна кампания, в която спечелиха Купата на Германия, а също така се класираха и за групите на Шампионската лига, тъй като завършиха на 3-то място в крайното класиране. Начело на тима застана Марко Розе, който допреди това водеше съименника от Мьонхенглабах. Джейдън Санчо премина в редиците на Манчестър Юнайтед, но ядрото на тима се запази, като отново всички погледи са вперени в Ерлинг Холанд. "Жълто-черните“ започнаха вихрено кампанията и победиха с 5:2 у дома Айнтрахт, но след това последваха две загуби. Първата беше за Суперкупата на Германия с 1:3 от Байерн Мюнхен, а в предишния кръг BVB отстъпи с 1:2 от Фрайбург.

Хофенхайм доскоро беше редовен участник в европейските клубни турнири, но през миналогодишния сезон "сините“ не успяха да се преборят за зона "Европа“. Играчите на Себастиан Хьонес завършиха на 11-то място. Хофе ще се опита да надгради представянето си, предвид сериозната палитра от опитни играчи, с които разполага. Неслучайно Хофе започна сезона с разгромна победа на гости на Аугсбург за крайното 4:0, а в предишния кръг "сините“ направиха 2:2 у дома с Унион Берлин.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Хофенхайм 3:2


Кьолн – Бохум
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 16:30

Кьолн си запази статута в Бундеслигата по трудния начин. След като "козлите“ завършиха на 16-та позиция в крайното класиране, трябваше да играят бараж за оставане в елитната дивизия, където се справиха със състава на Холщайн Кийл. Сега играчите на Щефен Баумгарт със сигурност не искат да си причиняват сценарий, като този от последната кампания. В първия кръг "козлите“ удариха с 3:1 Херта у дома, но преди седмица отстъпиха драматично с 2:3 на гости на шампиона Байерн Мюнхен.

След повече от 10-годишно отсъствие Бохум се завърна в елитната дивизия. Това стана факт благодарение на това, че вестфалци спечелиха за четвърти път в своята история Втора Бундеслига и това им гарантира директна промоция сред най-добрите в Германия. Селекцията на Томас Райс ще трябва да положи сериозни усилия, за да си запази мястото в елита сред края на предстоящия дълъг сезон. В първия кръг Бохум отстъпи с 0:1 на гости на Волфсбург, но след това се наложи с 2:0 у дома над Майнц 05.

Прогноза: Кьолн – Бохум 2:1


Арминия Билефелд – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 16:30

Арминия Билфеделд, който беше със статут на новак през изминалия сезон, успя да изпълни голямата цел и да оцелее в Първа Бундеслига. Вестфалци финишираха непосредствено над опасната зона, завършвайки на 15-то място. Сега Арминия ще се опита да надгражда с изявите. В първия кръг "синьо-черните“ направиха 0:0 на гости на Фрайбург, а след това последва и ремито 1:1 срещу новака Гройтер Фюрт.

Айнтрахт Франкфурт започва новия сезон с големи очаквания. Отборът има нов треньор, след като Адолф Хютер прие предложението на Борусия Мьонхенгладбах, а начело на "орлите“ застана Оливер Гласнер. През последната кампания тимът се представи много силно, като завърши на 5-та позиция с 60 точки, само на точка от зона "Шампионска лига“. Именно пропуснатата възможност за участие в най-престижния клубен турнир остава доза горчивина, но пък "орлите“ отново ще гонят Топ 4. Първият ден от кампанията обаче не беше никак сполучлив за Айнтрахт, който беше разпит с 2:5 на гости на Борусия Дортмунд, а във втория кръг последва и нулевото реми у дома с Аугсбург.

Прогноза: Арминия Билефелд – Айнтрахт Франкфурт 1:3


Аугсбург – Байер Леверкузен
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 16:30

След като през не малка част от миналогодишната кампания Аугсбург беше в или около зоната на изпадащите, в крайна сметка баварският тим успя да си гарантира място в Бундеслигата и през текущия сезон. Аугсбург значително подобри изявите си щом начело застана Маркус Вайнцийрл. В първия ден от сезона баварците претърпяха тежко поражение с 0:4 у дома от Хофенхайм, а след това дойде и равенството 0:0 срещу Айнтрахт.

Байер Леверкузен хвана влака за европейските клубни турнири. "Аспирините“ ще участват директно в груповата фаза на Лига Европа. Явно това, че отборът не успя да се пребори за позиция в Топ 4, не се понрави на ръководството на Байер, които уволниха Петер Бош като старши-треньор, а неговото място бе заето от Херардо Сеоан. В откриващия кръг Байер направи 1:1 на гости на Унион Берлин, а преди седмица "аспирините“ разбиха с 4:0 Борусия Мьонхенгладбах.

Прогноза: Аугсбург – Байер Леверкузен 1:3


Майнц 05 – Гройтер Фюрт
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 16:30

След като през не малка част от миналогодишния сезон се намираше в и около зоната на изпадащите, Майнц 05 направи много силен финален щурм и си гарантира напълно заслужено мястото в елитната дивизия. Сега със сигурност тимът ще се опита да не допуска слабостите от последния сезон. Това си пролича и в първия кръг от сезона, когато "червените“ се наложиха с 1:0 над вицешампиона РБ Лайпциг. В предишния кръг обаче селекцията на Бо Свенсон претърпя изненадващо поражение с 0:2 на гости на новака Бохум.

Гройтер Фюрт се класира за едва втори път в Първа Бундеслига. След като изпадна през сезон 2012/13, завършвайки на последно място, баварският тим беше само във втория ешелон. През миналогодишната кампания хората на Щефан Лайтъл завършиха на 2-ро място, което им гарантира директна промоция. Целта пред "детелините“ ще е да избегнат угрозата отново скоропостижно да се завърнат обратно във Втора Бундеслига. Първият кръг от сезона обаче показа точно обратното и Гройтер Фюрт падна с 1:5 при визитата си на Щутгарт. Във втория кръг "детелините“ завършиха 1:1 у дома с Арминия Билефелд.

Прогноза: Майнц 05 – Гройтер Фюрт 2:0


Щутгарт – Фрайбург
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 16:30

Макар и да беше със статут на новак през изминалия сезон, Щутгарт се представи повече от добре, като тимът дори беше много близо до това да си гарантира място в европейските клубни турнири. В крайна сметка селекцията на Пелегрино Матарацо приключи на 9-то място. В първия ден от сезона "швабите“ записаха най-изразителния успех от кръга, разбивайки с 5:1 новака Гройтер Фюрт. Преди седмица обаче Щутгарт падна лошо след 0:4 на гости на РБ Лайпциг.

Коравият тим на Фрайбург вече се утвърди като редовен участник в елитната дивизия. Южняците дори на няколко пъти участваха в европейските клубни турнири. През изминалия сезон играчите на Кристиан Щрайх завършиха на 10-та позиция. След няколко месеца на клуба му предстои преместване на по-голям и модерен стадион, а южняците със сигурност се целят към място в горната половина на класирането. В първия кръг Фрайбург направи 0:0 на гости на Арминия Билефелд, но преди седмица постигна престижен успех с 2:1 у дома над Борусия Дортмунд.

Прогноза: Щутгарт – Фрайбург 2:2


Унион Берлин – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 16:30

Отборът на Унион Берлин беше една от приятните изненади през отминалия сезон. "Железните“ успяха да се класират за участие в Лигата на Конференциите, след като финишираха на 7-мо място в подреждането. В първия ден от сезона берлинчани направиха 1:1 у дома с Байер Леверкузен, а преди седмица играчите на Урс Фишер завършиха 2:2 с Хофенхайм.

Борусия Мьохнегладбах започва новия сезон с нов треньор и амбиции за по-добро представяне. През миналогодишната кампания "жребчетата“ изтърваха класиране за Европа след драма, която продължи до последния кръг. Марко Розе напусна Гладбах, за да поеме съименника от Дортмунд, а начело на тима застана Адолф Хютер, който пък водеше Айнтрахт Фрнакфурт. В първия кръг Гладбах отново се оказа "черна котка“ за шампиона Байерн Мюнхен и в трети пореден сезон не позволи на гранда да спечели на "Борусия Парк“, като двубоят завърши 1:1. Последва тежко поражение с 0:4 на гости на Байер Леверкузен.

Прогноза: Унион Берлин – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Волфсбург – РБ Лайпциг
Дата: 29.08.2021 г.
Час: 18:30

Волфсбург се завърна обратно в Шампионската лига. Това стана факт, след като "вълците“ завършиха на 4-то място през отминалия сезон. Отборът играеше атрактивен футбол под ръководството на Оливер Гласнер, който обаче реши да приеме предложението на Айнтрахт Франкфурт. Сега начело на Волфсбург ще е холандецът Марк ван Бомел. Бившият футболист на ПСВ Айндховен, Байерн Мюнхен, Барселона и Милан ще се опита да направи кариера и като успешен треньор. Ван Бомел започна с успех начело на "вълците“, които надиграха с 1:0 новака Бохум, а след това Волфсбург сломи и Херта с 2:1.

РБ Лайпциг продължава все така да няма значим трофей, въпреки сериозните средства, които ежегодно се наливат в клуба. Съставът от Източна Германия пак завърши на 2-ро място в крайното класиране, като подгласник на Байерн Мюнхен, а другият гранд Борусия Дортмунд разби "биковете“ във финала за Купата на Германия. Треньорът Юлиан Нагелсман прие предизвикателството да води Байерн Мюнхен, а новият наставник на Лайпциг е Джеси Марч, който идва от австрийския Ред Бул, но от Залцбург. В първия ден от кампанията Лайпциг загуби с 0:1 от Майнц 05, но в следващия кръг отборът разби с 4:0 Щутгарт.

Прогноза: Волфсбург – РБ Лайпциг 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
391