Байерн ще се разправи с козлите


Н. Атанасов

Байерн ще се разправи с козлите

Байерн Мюнхен – Кьолн
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 22.08.2021 г.
Час: 19:00

Едва ли е особена изненада, че германският колос Байерн Мюнхен спечели рекордна 31-ва титла в славната си витрина и общо девета поред. Баварците не срещнаха особени затруднения през последния сезон, като събраха 78 точки. Напълно логично е, че тимът е фаворит за Сребърната салатиера и за предстоящата кампания, а отличието ще бъде преследвано с младия Юлиан Нагеслман. 34-годишният специалист акостира в Мюнхен от РБ Лайпциг, а Ханс-Дитер Флик пое националния отбор на страната. Баварците направиха силен трансфер, привличайки френския централен бранител Дайо Упамекано, но Алаба, Мартинес и Боатенг напуснаха.

В първия кръг Байерн отново не успя да спечели на гости на Борусия Мьонхенгладбах, като това беше трета последователна визита за баварците, в която се препъват срещу този съперник, а двубоят завърши 1:1.

През седмицата Юлиан Нагелсман спечели първи трофей начело на новия си тим, като Байерн надигра с 3:1 Борусия Дортмунд в двубоя за Суперкупата на Германия.

Кьолн си запази статута в Бундеслигата по трудния начин. След като "козлите“ завършиха на 16-та позиция в крайното класиране, трябваше да играят бараж за оставане в елитната дивизия. Съперник на отбора от едноименния град беше съставът на Холщайн Кийл. Кьолн загуби първия мач с 0:1, а на реванша тимът беше безпощаден и помете съперника с 5:1. Сега играчите на Щефен Баумгарт със сигурност не искат да си причиняват сценарий, като този от последната кампания.

В първия кръг "козлите“ удариха с 3:1 Херта у дома.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Кьолн 4:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Кьолн (Щефен Баумгарт)
 
Хорн
   
Ехизибуе
Мере
Чичос
Шмитц
Ут
Схири
Кайнц
Хектор
Тилман
Модест
Левандовски
Коман
Мюлер
Гнабри
Кимих
Горецка
Дейвис
Упамекано
Зюле
Станишич
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Кьолн 4:1

  Сподели
276