Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата

РБ Лайпциг – Щутгарт
Дата: 20.08.2021 г.
Час: 21:30

РБ Лайпциг отново остана капо. "Червените бикове“ продължават все така да нямат значим трофей, въпреки сериозните средства, които ежегодно се наливат в клуба. Съставът от Източна Германия пак завърши на 2-ро място в крайното класиране, като подгласник на Байерн Мюнхен, а другият гранд Борусия Дортмунд разби "биковете“ във финала за Купата на Германия. Треньорът Юлиан Нагелсман прие предизвикателството да води Байерн Мюнхен, а новият наставник на Лайпциг е Джеси Марч, който идва от австрийския Ред Бул, но от Залцбург. Другите нови са Симакан, Кларк, Броби и португалският национал Андре Силва. Въпреки това, в първия ден от кампанията Лайпциг загуби с 0:1 от Майнц 05.

Макар и да беше със статут на новак през изминалия сезон, Щутгарт се представи повече от добре, като тимът дори беше много близо до това да си гарантира място в европейските клубни турнири. В крайна сметка селекцията на Пелегрино Матарацо приключи на 9-то място и с 45 точки и започва текущата кампания със самочувствие. Това си пролича и в първия ден от сезона, в който "швабите“ записаха най-изразителния успех от кръга, разбивайки с 5:1 новака Гройтер Фюрт.

Прогноза: РБ Лайпциг – Щутгарт 2:1


Бохум – Майнц 05
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 16:30

След повече от 10-годишно отсъствие Бохум отново ще играе в елитната дивизия. Това стана факт благодарение на това, че вестфалци спечелиха за четвърти път в своята история Втора Бундеслига и това им гарантира директна промоция сред най-добрите в Германия. Селекцията на Томас Райс ще трябва да положи сериозни усилия, за да си запази мястото в елита сред края на предстоящия дълъг сезон. В първия кръг Бохум отстъпи с 0:1 на гости на Волфсбург.

След като през не малка част от миналогодишния сезон се намираше в и около зоната на изпадащите, Майнц 05 направи много силен финален щурм и си гарантира напълно заслужено мястото в елитната дивизия. Най-големият "виновник“ за силното представяне на "червените“ е треньорът Бо Свенсон, под чието ръководството отборът коренно се преобрази, а Майнц приключи кампанията на 12-то място. Сега със сигурност тимът ще се опита да не допуска слабостите от последния сезон. Това си пролича и в първия кръг от сезона, когато "червените“ се наложиха с 1:0 над вицешампиона РБ Лайпциг.

Прогноза: Бохум – Майнц 05 1:2


Айнтрахт Франкфурт – Аугсбург
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 16:30

Айнтрахт Франкфурт започва новия сезон с големи очаквания. Отборът има нов треньор, след като Адолф Хютер прие предложението на Борусия Мьонхенгладбах, а начело на "орлите“ застана Оливер Гласнер. През последната кампания тимът се представи много силно, като завърши на 5-та позиция с 60 точки, само на точка от зона "Шампионска лига“. Именно пропуснатата възможност за участие в най-престижния клубен турнир остава доза горчивина, но пък "орлите“ отново ще гонят Топ 4. Първият ден от кампанията обаче не беше никак сполучлив за Айнтрахт, който беше разпит с 2:5 на гости на Борусия Дортмунд.

След като през не малка част от миналогодишната кампания Аугсбург беше в или около зоната на изпадащите, в крайна сметка баварският тим успя да си гарантира място в Бундеслигата и през текущия сезон. Отборът от едноименния град завърши на 13-то място със своите 36 пункта, което беше само с три точки повече спрямо първия от отборите под чертата. Не е без значение и фактът, че Аугсбург значително подобри изявите си щом начело застана Маркус Вайнцийрл. Едва ли футболистите на клуба ще искат да се повтаря миналогодишният сценарий, в който до последно няма да са сигурни за мястото си в елитния ешелон. В първия ден от сезона баварците претърпяха тежко поражение с 0:4 у дома от Хофенхайм.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Аугсбург 3:0


Фрайбург – Борусия Дортмунд
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 16:30

Коравият тим на Фрайбург вече се утвърди като редовен участник в елитната дивизия. Южняците дори на няколко пъти участваха в европейските клубни турнири. През изминалия сезон играчите на Кристиан Щрайх отново бяха близо до евроквота, но не успяха да се преборят с конкуренцията. Фрайбург завърши на 10-та позиция и събра 45 пункта. След няколко месеца на клуба му предстои преместване на по-голям и модерен стадион, а южняците със сигурност се целят към място в първата половина на класирането. Парите, които отборът пръсна за новото съоръжение, със сигурност са основната причина да не бъдат отделяни средства за нови попълнения, като се залага предимно на футболисти от втория отбор и юноши. В първия кръг Фрайбург направи 0:0 на гости на Арминия Билефелд.

Грандът Борусия Дортмунд имаше много турбулентен последен сезон. В него "жълто-черните“ редуваха добри и слаби изяви. Загубиха мачове, които наглед изглеждаха спечелени, но въпреки това вестфалци записаха успешна кампания, в която спечелиха Купата на Германия, унижавайки във финала РБ Лайпциг, а също така се класираха и за групите на Шампионската лига, тъй като завършиха на 3-то място в крайното класиране. Временният наставник Един Терзич със сигурност остави следа начело на BVB, а след него постът бе поет от Марко Розе, който допреди това водеше съименника от Мьонхенглабах. Джейдън Санчо премина в редиците на Манчестър Юнайтед, но ядрото на тима се запази, като отново всички погледи са вперени в Ерлинг Холанд. "Жълто-черните“ започнаха вихрено кампанията и победиха с 5:2 у дома Айнтрахт, но през седмицата Борусия загуби двубоя за Суперкупата на Германия и падна с 1:3 от Байерн Мюнхен.

Прогноза: Фрайбург – Борусия Дортмунд 1:3


Гройтер Фюрт – Арминия Билефелд
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 16:30

Гройтер Фюрт се класира за едва втори път в Първа Бундеслига. След като изпадна през сезон 2012/13, завършвайки на последно място, баварският тим беше само във втория ешелон. През миналогодишната кампания хората на Щефан Лайтъл завършиха на 2-ро място, което им гарантира директна промоция. Целта пред "детелините“ ще е да избегнат угрозата отново скоропостижно да се завърнат обратно във Втора Бундеслига. Първият кръг от сезона обаче показа точно обратното и Гройтер Фюрт падна с 1:5 при визитата си на Щутгарт.

Арминия Билфеделд, който беше със статут на новак през изминалия сезон, успя да изпълни голямата цел и да оцелее в Първа Бундеслига. Вестфалци финишираха непосредствено над опасната зона, завършвайки на 15-то място, с актив от 35 точки. "Синьо-черните“ направиха добър финален щурм, като отборът значително подобри представянето си откакто начело застана Фрак Крамер. Сега Арминия ще се опита да надгражда с изявите. Преди седмица вестфалци направиха 0:0 на гости на Фрайбург.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Арминия Билефелд 1:1


Херта Берлин – Волфсбург
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 16:30

Херта се спаси от угрозата да изпадне в заключителните кръгове на сезона. "Старата дама“ завърши на 14-то място, с 35 точки. В крайна сметка, Пал Дардай, който беше назначен повторно начело на столичния клуб, успя да постигна целта пред Херта. Новите в тима са Йоветич, Сердар и Кевинс-Принс Боатенг, като с техния опит от щаба на берлинчани се надяват, че значително ще подобрят изявите си през текущата кампания. В първия ден от сезона столичани отстъпиха с 1:3 от Кьолн.

Волфсбург се завърна обратно в Шампионската лига. Това стана факт, след като "вълците“ завършиха на 4-то място през отминалия сезон. Отборът играеше атрактивен футбол под ръководството на Оливер Гласнер, който обаче реши да приеме предложението на Айнтрахт Франкфурт. Сега начело на Волфсбург ще е холандецът Марк ван Бомел. Бившият футболист на ПСВ Айндховен, Байерн Мюнхен, Барселона и Милан ще се опита да направи кариера и като успешен треньор. Ван Бомел започна с успех начело на "вълците“, които надиграха с 1:0 новака Бохум.

Прогноза: Херта Берлин – Волфсбург 2:2


Байер Леверкузен – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 19:30

Байер Леверкузен хвана влака за европейските клубни турнири. "Аспирините“ ще участват директно в груповата фаза на Лига Европа, като това стана след като завършиха на 6-то място в класирането и актив от 52 точки. Явно това, че отборът не успя да се пребори за позиция в Топ 4, не се понрави на ръководството на Байер, които уволниха Петер Бош като старши-треньор, а неговото място бе заето от Херардо Сеоан, който направи фурор в швейцарския шампионат начело на местния Йънг Бойс. Бакер, Кусуну и Луньов са новите в тима, а с "аспирините“ се разделиха братята Бендер, Драгович, Йедвай и Грей. В откриващия първенството кръг Байер направи 1:1 на гости на Унион Берлин.

Борусия Мьохнегладбах започва новия сезон с нов треньор и амбиции за по-добро представяне. През миналогодишната кампания "жребчетата“ изтърваха класиране за Европа след драма, която продължи до последния кръг. В крайна сметка вестфалци завършиха на 8-ма позиция с 49 точки. Марко Розе напусна Гладбах, за да поеме съименника от Дортмунд, а начело на тима застана Адолф Хютер, който пък водеше Айнтрахт Фрнакфурт. Новите са Метс и Волф, а от ядрото Тюрам-Еболо-Нойхаус-Щиндъл ще се изисква да дадат силен начален тласък. В първия кръг Гладбах отново се оказа "черна котка“ за шампиона Байерн Мюнхен и в трети пореден сезон не позволи на гранда да спечели на "Борусия Парк“, като двубоят завърши 1:1.

Прогноза: Байер Леверкузен – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Хофенхайм – Унион Берлин

Дата: 22.08.2021 г.
Час: 16:30

Хофенхайм доскоро беше редовен участник в европейските клубни турнири, но през миналогодишния сезон "сините“ не успяха да се преборят за зона "Европа“. Играчите на Себастиан Хьонес завършиха на 11-то място, с 43 пункта. Хофе ще се опита да надгради представянето си, предвид сериозната палитра от опитни играчи, с които разполага. Неслучайно Хофе започна сезона с разгромна победа на гости на Аугсбург за крайното 4:0.

Отборът на Унион Берлин беше една от приятните изненади през отминалия сезон. "Железните“ успяха да се класират за участие в Лигата на Конференциите, след като финишираха на 7-мо място в подреждането, събирайки 50 точки. Играчите на Урс Фишер не трябва да губят от насъбралата се инерция, като столичани ще се надяват отново да могат да разчитат на пламените си привърженици, които заради пандемията от COVID-19 не успяха да бъдат с тях на стадиона в предишния сезон. В първия ден от сезона берлинчани направиха 1:1 у дома с Байер Леверкузен.

Прогноза: Хофенхайм – Унион Берлин 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
334