След страхотен мач Байерн Мюнхен извоюва Суперкупата на Германия (видео)


FUTBOL-TV

След страхотен мач Байерн Мюнхен извоюва Суперкупата на Германия (видео)

В мач за Суперкупата на Германия отборът на Байерн Мюнхен срази този на Борусия Дортмунд с 3:1 на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Играта стартира с минута мълчание в памет на легендарния голмайстор Герд Мюлер, който си отиде на 75-годишна възраст.

Битката за трофея започна ударно. Още в 6-та минута баварците опитаха да отбележат, но без успех. В 14-та минута след грешка в нападение на Дортмунд и последвала шеметна контраатака за Байерн Томас Мюлер изведе топката, но не успя да завърши удара подобаващо.

В 20-та минута имаше добри мунити и за "жълто-черните". При атака на Марко Ройс само добрата намеса на Мануел Нойер запази равенството непроменено.

Постепенно двата отбора изравниха силите. В 33-та минута Байерн създаде много сериозна опасност, но вратаря Грегор Кобел изби топката от голлинията в ъглов удар. Последва ответна атака, при която гол на Борусия беше отменен заради засада на Мукоко.

Първото попадение в двубоя падна в 40-та минута след като Серж Гнабри подаде на Роберт Левандовски, който успя да вкара с глава и даде преднина с 1:0 на Байерн.

След почивката играта започна на още по-висока скорост. Резултат от това беше вторият гол за Байерн, паднал в 50-та минута. Левандовски подаде умело към Томас Мюлер и той отбеляза с лекота за 2:0.

Малко след това Холанд тъкмо вдъхна надежда на дортмундци, но голът му беше отменен заради засада.

В 65-та минута дойде и така желаният гол за "жълто-черните". Капитанът Марко Ройс се разписа от границата на наказателното поле и намали разликата с 2:1.

Роберт Левандовски в 74-та минута отново бе точен за баварците след грешка на Аканджи и оформи крайния резултат 3:1 за Байерн Мюнхен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
331