Ман Юнайтед и Реал Мадрид може да се борят за Горецка


Н. Гавазов

Ман Юнайтед и Реал Мадрид може да се борят за Горецка

Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид продължават да следят полузащитника на Байерн Мюнхен Леон Горецка

Според AS, Реал Мадрид ще се бори с Манчестър Юнайтед заради Горецка, но това ще стане едва догодина.

Баварците от своя страна се надяват, че Леон ще отхвърли всички оферти и вместо това ще реши да удължи престоя си в германския гранд.

Президентът на Байерн Херберт Хайнер по-рано заяви: "Ние сме в добри преговори с тях (Горецка и Кимих) ... в последните седмици от престоя им ще има повече комуникация, за да се стигне до общо решение“.

Новият старши- треньор на Байерн Юлиан Нагелсман също заяви, че е уверен, че силата на халфа ще върне клуба на достойното му място на световната сцена.

Нагелсман каза: "Разбира се, че говорих с Леон за плановете си за него. Казах му, че ще се радвам, ако удължи срока. Ще продължа да обръщам внимание на този въпрос и да му доказвам, че той може да бъде един от най -опасните халфове в Европа. Той има потенциала да стане още по -добър с нас".

Интересното е, че Нагелсман повдига "темата",  свързана с подновяването, което не е присъщо на треньорите от Бундеслигата и може би намеква за неспособността на клуба му да вземе решение за бъдещето на халфа.

Широко разпространено е мнението, че Горецка очаква заплатата му да съответства на статута му на най -важния играч на "Алианц Арена"

По-рано стана известно, че Леон иска да остане в Бундеслигата, но от друга страна Юнайтед съблазнява германеца с голямо предложение за заплата.

Сега всичко зависи от самия Леон и от това дали иска да остане в Германия. Байерн ще трябва да действа бързо, за да предотврати нарастващия интерес от страна на някои от елитните европейски клубове.

  Сподели
422