Анонс на 23-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 23-ия кръг в Бундеслигата

Съвсем спокойно можем да кажем, че сезонът в Бундеслигата навлезе в своята решителна част. До края на кампанията остават още 12 кръга, в които ще се решат най-важните въпроси в първенството: кой ще стане шампион, кои отбори ще се класират за Европа и кои ще изпаднат във Втора Бундеслига.  В сегашната ситуация Дортмунд е на върха в класирането с аванс от 10 точки пред втория Леверкузен и 13 пред третия Байерн. В зоната на здрача пък тънат Щутгарт и Гладбах.

В предния 22-и рунд и двата опашкаря допуснаха неприятни загуби. Швабите паднаха с 1:4 от Нюрнберг, докато Гладбах отстъпи с 3:1 на Санкт Паули. Иначе в дербито от миналата седмица Кайзерслаутерн и Дортмунд поделиха точките (1:1). Така Байерн намали дистанцията спрямо дортмундци до 12 пункта, след като разби Хофенхайм с 4:0. В третия по-вълнуващ двубой от кръга Хамбургер записа ценен успех с 0:1 срещу Волфсбург. В средата на тази седмица обаче хамбургци понесоха поражение в oтложения мач със Санкт Паули (0:1).

И този път играчите на Армин Фее ще срещнат отбор от Севера. Хамбургер е домакин на Вердер в дербито на 23-ия рунд. Интересни събития може да се видят и в срещите Майнц - Байерн, Леверкузен - Щутгарт.

Нюрнберг - Айнтрахт

18.02.2011 г., 21:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Торстен Кинхьофер


Нюрнберг остана на деветото място, след като посрами Щутгарт с 1:4. Нюрнбергци са в много добра форма, като спечелиха 10 точки в последните си пет двубоя. На другата крайност е Айнтрахт, който има четири поражения от предните си пет срещи. Орлите загубиха и в миналия кръг, при това с изразителен резултат - 0:3 срещу Леверкузен. С това тимът слезе до 12-ата позиция в таблицата, намирайки се на осем точки от опасната зона. Засега тя не е толкова близо, но ако момчетата на Михаел Скибе не подобрят играта си, туй бързо може да се промени.
Така че при всички положения Айнтрахт ще иска да спечели нещо от това гостуване и при малка доза късмет може и да успее.

Коефициенти от bet365:

Нюрнберг - 1.90
Равен - 3.60
Айнтрахт - 3.80


Прогноза: Нюрнберг - Айнтрахт 1:1

 

Дортмунд - Санкт Паули

19.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Петер Зипел

Санкт Паули регистрира три поредни успеха и така успя да се изкачи до 11-ата позиция във временното подреждане. Дортмунд пък остана начело в таблицата, но преднината му пред Леверкузен започна да се топи. В предходния рунд черно-жълтите направиха равен 1:1 с Кайзерслаутерн, като с това авансът спрямо аспирините бе редуциран до 10 точки. Те не са никак малко, но ако състезателите на Юрген Клоп продължат с грешните спъпки, то преднината съвсем скоро може да стане застрашително малка. Затова победата в мача с хамбургци изглежда задължителна. Все пак, дори и нелеко, Дортмунд ще стигне до победата.

Коефициенти от bet365:

Дортмунд - 1.25
Равен - 5.50
Санкт Паули - 12.00

Прогноза: Дортмунд - Санкт Паули 2:1


Фрайбург - Волфсбург

19.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Роберт Хартман

Както Фрайбург, така и Волфсбург претърпя загуба в последния кръг. Възпитаниците на Робин Дут преклониха глава пред Шалке (1:0), Волфсбург загуби със същия резултат от Хамбургер. Във Фрайбург обаче нямат големи поводи за притеснение, защото отборът остава шести във временното класиране. Далеч по-тревожно е положението при вълците, които заемат незавидното 15-о място в таблицата.

Хората на Пиер Литбарски се нуждаят отчаяно от добри резултати, затова визитата на фрайбурци е от много голямо значение за тях. Макар и рисковано, тук може да се търси двойката.

Коефициенти от bet365:

Фрайбург - 2.50
Равен - 3.30
Волфсбург - 2.75

Прогноза: Фрайбург - Волфсбург 0:1


Хамбургер - Вердер

19.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Флориан Майер

Това е един от онези дуели в Бундеслигата, които носят в себе си голям заряд и силни емоции. Залогът в тези срещи също е висок, защото Хамбургер и Вердер са два амбициозни отбора, които гонят своите цели докрай.

В действителност моментната ситуация за хамбургци и бременци не е много приятна. Футболистите на Армин Фее заемат седмо място във временното подреждане, което определено не кореспондира с класата на тима. Той обаче играе непостоянно и след победата с 0:1 над Волфсбург се препъна у дома срещу Санкт Паули (0:1).

От своя страна, зелено-белите със сигурност искат този сезон да свърши възможно най-бързо. Отдавна Вердер не е играл толкова слабо в първенството. През последните години отборът бе един от най-стабилните тимове в лигата, но през тази година това определено не е така. Момчетата на Томас Шааф се намират чак на на 14-о място в таблицата, като в предишния кръг завършиха наравно 1:1 с Хановер.

Факт е, че през този сезон бременци трудно печелят домакинствата си. И докато все пак зелено-белите спечелиха 17 пункта пред собствени трибуни, то активът им от гостуванията е просто ужасяващ - седем точки от 11 срещи.

Сега на дневен ред предстои визитата на Хамбургер, която ще бъде доста тежка. Шансовете за добър резултат не изглеждат особено големи, въпреки че Вердер победи с 3:2 в първия мач през кампанията.

Колкото и изтъркано да звучи, в подобни двубои може да се случи всичко. Желанието за победа ще бъде огромно и в двата лагера, затова най-адекватно бихте постъпили, ако изберете хикса.

Коефициенти от bet365:

Хамбургер - 1.90
Равен - 3.60
Вердер - 3.75

Прогноза: Хамбургер - Вердер 2:2

 

Хановер - Кайзерслаутерн

19.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: Феликс Цвайер

Хановер все още се задържа в първата петица, след като завоюва точка при гостуването си на Вердер (1:1). Кайзерслаутерн също записа равенство - 1:1 с Дортмунд. Тази точка обаче никак не стопли лаутерите, които се озоваха на 16-ото място, което дава право на участие в бараж за оставане. Така играчите на Марко Курц ще преследват до дупка победата срещу хановерци. Тестът за червените дяволи не е лесен, тъй като подопечните на Мирко Сломка са вторият най-добър домакин в първенството. Именно от такива мачове Кайзерслаутерн неведнъж е излизал като победител, което ще окаже влияние върху крайния резултат в утрешната среща.

Коефициенти от bet365:

Хановер - 2.00
Равен - 3.50
Кайзерслаутерн - 3.60

Прогноза: Хановер - Кайзерслаутерн 2:3


Хофенхайм - Кьолн

19.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Маркус Шмидт

Това са последните два тима, срещу които Байерн се изправи в първенството. Първо Кьолн срещна баварците и ги победи драматично с 3:2. Една седмица по-късно Хофенхайм бе разгромен с 4:0 от рекордьора по титли. След това поражение хофенхаймци се смъкнаха до осмата позиция във временното подреждане. Пет места по-надолу в таблицата са козлите, които се наложиха над Майнц с 4:2 в предния рунд. Футболистите на Франк Шефер се представят доста силно у дома, но навън техните постижения са доста скромни - пет спечелиени точки от 11 мача.

От тази гледна точка изгледите за добър резултат в Зинсхайм не са добри. Момчетата на Марко Пецаюоли ще сторят всичко по силите си, за да заличат разгрома от Байерн, и, честно казано, те имат добри шансове да постигнат това.

Коефициенти от bet365:

Хофенхайм - 1.75
Равен - 3.70
Кьолн - 4.50

Прогноза: Хофенхайм - Кьолн 3:1


Майнц - Байерн

19.02.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: Кнут Кирхер

Мач с пряко отношение към класирането в евортурнирите. В момента Майнц е пети, а Байерн - трети във временното класиране. В последния кръг домакините загубиха с 4:2 от кьолн, докато Байерн отнесе Хофенхайм с 4:0.

Посредством този успех баварците се доближиха на три точки от второто място, което е тяхната цел до края на сезона. За да осещъстви това си намерение, Байерн трябва да играе постоянно не само вкъщи, а и далеч от дома.

Споменавам този факт, тъй като мюнхенци са най-силният домакин в Бундеслигата. Тимът има едва една загуба, която дойде именно срещу Майнц.

Туй се случи в началото на кампанията, когато домакините бяха на гребена на вълната. Те съумяха да останат в челото, ала напоследък формата им леко поспадна. Така че срещата идва в подходящ момент за баварците, които имат едва три победи като гост през този сезон.

Плюс това Майнц не се представя кой знае колко убедително, когато домакинства, така че спокойно можете да заложите на Байерн.

Коефициенти от bet365:

Майнц - 5.00
Равен - 4.00
Байерн - 1.61

Прогноза: Майнц - Байерн 0:3


Леверкузен - Щутгарт

20.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: Михаел Вайнер

Миналата седмица Леверкузен порази Айнтрахт с 0:3, докато Щутгарт бе разбит с 1:4 от Нюрнберг. Със спечелените три пункта аспирините запазиха втората си позиция в класирането. Щутгарт пък продължава да се мъчи в зоната на изпадащите, като изоставането от спасителния бряг е четири точки.

Вчера и двата отбора представиха Германия в Лига Европа. Леверкузен е вече с единия крак в 1/8 финалите след разгромната победа с 0:4 над Металист. Щутгарт също можеше да запише добър резултат, но бе обърнат от Бенфика, и в крайна сметка падна с 2:1.

Няма да бъде никак чудно, ако щутгартци поставят участието си в Европа на втори план просто защото положението в шампионата е много лошо.

Напрежението в отбора е голямо и всеки следващ негативен резултат ще тежи все повече. В настоящата ситуация отборът се нуждае от точки, независимо по какъв начин те ще дойдат.

Затова е малко вероятно да видим хубав футбол в неделния следобед. Понякога целта оправдава средствата.

Коефициенти от bet365:

Леверкузен - 1.61
Равен - 4.00
Щутгарт -  5.00

Прогноза: Леверкузен - Щутгарт 1:1


Гладбах - Шалке

20.02.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Гюнтер Перл

В последния двубой от този кръг един срещу друг ще се изправят Гладбах и Шалке. В миналия 22-и рунд кончетата отстъпиха с 3:1 на Санкт Паули. От своя страна, Шалке се справи с Фрайбург (1:0). Тази седмица Гладбах уволни Михаел Фронтцек и назначи Люсиен Фавр на треньорския мостик. Швейцарецът ще трябва да спаси тима от изпадане, което няма да бъде никак лесно. Още първото препятствие, срещу което Фавр ще се изправи, е много сериозно. Кралскосините, които са едва 10-и в таблицата, ще се борят здраво за успеха в Мьонхенгладбах. Възпитаниците на Феликс Магат ще влязат в срещата с много добро настроение, след като направиха 1:1 с Валенсия на осминафиналите в Шампионската лига.  Просто по всичко изглежда, че дебютът на Люсиен Фавр ще бъде неуспешен.

Коефициенти от bet365:

Гладбах - 3.40
Равен - 3.40
Шалке - 2.10

Прогноза: Гладбах - Шалке 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194