Включиха Кан в Залата на славата на германския футбол


Н. Гавазов

Включиха Кан в Залата на славата на германския футбол

Бившият вратар на Байерн и германския национален отбор, който понастоящем работи  в Борда на директорите на мюнхенския клуб Оливер Кан, бе приет в Залата на славата на германския футбол. Това съобщава пресслужбата на баварците.

Кан беше избран да бъде въведен в Залата на славата през 2019 г., но поради ефектите от пандемията на коронавируса официалната церемония се проведе едва на 27 май 2021 г.

Кан с Байерн Мюнхен осем пъти спечели германското първенство, шест пъти Купата на Германия, пет пъти Купата на Германската лига и по веднъж спечели Купата на УЕФА, Шампионска лига и Междуконтиненталната купа. Освен това Кан през цялата си кариера е получил множество индивидуални награди, включително званието за най-добрия вратар в света (1999, 2001 и 2002), най-добрият футболист на Германия (2000 и 2001) и най-добрият играч в света през 2002 г. Купа.

Германската футболна зала на славата е основана през 2018 година. Заедно с Кан през 2021 г. в нея бяха включени Волфганг Оверат, Берти Фогтс, Клаус Фишер, Михаел Балак, Руди Фьолер, Андреас Мьолер, Ханс-Юрген Дернер, Хелмут Шьон и Юрген Клинсман.

  Сподели
139