Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 16:30

Няколко дни след като спечели за пети път Купата на Германия, Борусия Дортмунд победи като гост Майнц с 3:1 и си подпечата визата за турнира Шампионска лига през следващия сезон. Вестфалци записаха шеста поредна победа и вече са на 3-то място, като събраха 61 точки и са на 4 пред петия в подреждането Айнтрахт Франкфурт кръг преди края на шампионата.

Байер Леверкузен също ще участва в европейските клубни турнири, само че в Лига Европа. "Аспирините“ са в серия от две поредни ремита, като в предишния кръг хората на Ханес Волф направиха 1:1 у дома срещу преследвача Унион Берлин. Байер ще завърши на 6-ото място в класирането, а в момента е с 52 точки.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен 3:2


Кьолн – Шалке 04
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 16:30

Борещият се за оцеляване състав на Кьолн записа втори пореден двубой без победа в Бундеслигата. Преди седмица "козлите“ завършиха 0:0 на гости на Херта. Отборът оедно именния град е на предпоследното 17-то място и има 30 точки. Така преди последния кръг Кьолн се нуждае от задължителен успех над изпадналия вече Шалке, ако не иска да последва съдбата му, но проблемът за домакините е, че не зависят само от себе си, тъй като ще надяват Вердер и Арминия да сбъркат в своите двубои. Схири и Якобс са наказани, а с контузии са Реджбекай и Хектор.

Шалке 04 записа едва трета победа за сезона, като в предишния кръг "кралскосините“ се наложиха с 4:3 у дома над амбициозния Айнтрахт, като по този начин убиха надеждите на съперника за място в Шампионската лига. "Миньорите“ ще завършат сезона на последното 18-то място, като в момента имат 16 точки. Със сигурност още от сега целта пред Шалке ще е да успее догодина по това време отново да се завърне в елитната дивизия.

Прогноза: Кьолн – Шалке 04 2:1


Айнтрахт Франкфурт – Фрайбург
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 16:30

Айнтрахт сам се обезглави, след като преди седмица загуби с 3:4 на гости на последния Шалке 04. Това беше трети последователен двубой за "орлите“ без победа и втора поредна загуба далеч от дома. Именно тя окончателно уби надеждите на Айнтрахт за място в Шампионската лига наесен и така тимът ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа. "Орлите“ ще завършат на 5-то място сезона, като имат 57 точки. Предстоящия двубой е и последен за треньор Адолф Хютер, който ще поеме Борусия Мьонхенгладбах.

Фрайбург пък не се даде при домакинството си на шампиона Байерн Мюнхен и южняците спечелиха точка за крайното 2:2. Селекцията на Кристиан Щрайх е на 10-то място и има 45 пункта, като при добро стечение на обстоятелствата Фрайбург би финиширал с няколко места по-напред, като дори все още има надежди за място в европейските турнири, ако спечели последния си мач.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Фрайбург 1:0


Хофенхайм – Херта Берлин
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 16:30

Хофенхайм е в серия от шест поредни мача без поражение. В предишния кръг "сините“ завършиха 1:1 на гости на борещия се за оцеляване Арминия Билефелд. Хофе ще завърши кампанията на 11-та позиция, а в момента е с 40 точки.

Силният финален рейд на Херта гарантира оцеляването на столичния клуб в Първа Бундеслига. "Старата дама“ е в серия от осем последователни двубоя без поражение, като постигна три успеха и пет ремита. В предишния кръг Херта направи 0:0 у дома с Кьолн. В момента селекцията на Пал Дардай е на 14-то място и има 35 точки.

Прогноза: Хофейнхайм – Херта Берлин 1:1


Унион Берлин – РБ Лайпциг
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 16:30

Колебливата форма на Унион далеч от дома продължи и преди седмица, когато "железните“ записаха шести пореден двубой без успех. Този път възпитаниците на Урс Фишер завършиха 1:1 на гости на Байер Леверкузен, но въпреки това запазват шансове за място в европейските клубни турнири. Берлинчани са 7-ми и имат 47 точки, с точка повече от Борусия Мьонхенгладбах и с две от Щутгарт и Фрайбург. Андрих е наказан, а с контузии са Прьомел, Хюбнер, Тушер и Уджа.

РБ Лайпциг отново остана в подножието на върха и ще завърши сезона на 2-ро място в крайното класиране. В предишния кръг "червените бикове“ успяха да заличат пасив от два гола и завършиха 2:2 у дома срещу Волфсбург. Няколко дни преди този мач Лайпциг загуби финала за Купата на Германия, като това явно оказа влияние в представянето на тима. Предстоящият двубой е последен за Юлиан Нагелсман, който от следващия сезон ще води гранда Байер Мюнхен.

Прогноза: Унион Берлин – РБ Лайпциг 2:2


Щутгарт – Арминия Билефелд
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 16:30

Щутгарт записа втора поредна победа в първенството, която отново даде надежди на "швабите“ за място в европейските клубни турнири. В предишния кръг хората на Пелегрино Матарацо се наложиха с 2:1 на гости на пряк съперник в лицето на Борусия Мьонхнегладбах. Южняците са 9-ти и имат 45 точки, като гонят задължителен успех сега и ще се надяват Унион Берлин и Борусия Мьонхенгладбах да не спечелят мачовете си. Ендо е наказан, а Мавропанос, Климович, Кулибали и Уамангитука са с контузии.

Отборът на Арминия Билефелд пък се бори за оцеляване. Вестфалци заемат спасителното 15-то място и имат 32 пункта, но са само с една и две точки повече спрямо Вердер Бремен и Кьолн. Преди седмица "синьо-черните“ завършиха 1:1 срещу Хофенхайм.

Прогноза: Щутгарт – Арминия Билефелд 0:0


Вердер Бремен – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 16:30

Вердер продължава да не е сигурен за мястото си в елитната Първа Бундеслига през следващия сезон. "Бременските музиканти“ са в много слаба форма, която настана в решителната част на кампанията. В предишния кръг северняците допуснаха осма загуба за последните си десет мача. Този път Вердер отстъпи с 0:2 от Аугсбург. Преди последния кръг бременци са на 16-то място, с 31 точки, и са на точка от спасението, но и на точка от това директно да изпаднат. Ако финишират на тази позиция, северняците ще играят бараж за оставане в елита, а това не им е чуждо, тъй като през последния сезон им се случи същото. Грос е наказан, а Велкович и Плогман са контузени.

Борусия Мьонхенглдабх инкасира втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг "жребчетата“ изтърваха поредна възможност от това да се настанят на 7-ото място в класирането, което би им осигурило участие в Лига Европа. Вестфалци обаче отстъпиха с 1:2 у дома от един от конкурентите в лицето на Щутгарт. Сега възпитаниците на Марко Розе трябва на всяка цена да победят Вердер и да се надяват, че Унион Берлин няма да спечели двубоя си срещу РБ Лайпциг. Срещата е последна за наставник на Гладбах, който от следващия сезон ще поеме съименника от Дортмунд. Дукуре и Мюсел са аут.

Прогноза: Вердер Бремен – Борусия Мьонхенгладбах 2:3

Волфсбург – Майнц 05
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 16:30

Въпреки че пропиля аванс от два гола, Волфсбург постигна голямата цел през сезона и наесен "вълците“ ще участват в Шампионската лига. В последния си мач от първенството играчите на Оливер Гласнер завършиха 2:2 на гости на РБ Лайпциг. Волфсбург се смъкна на 4-ото място и има 61 точки, с колкото е и Борусия Дортмунд.

Силната серия от десет поредни мача без загуба за Майнц 05 приключи в предишния кръг, когато "червените“ паднаха с 1:3 у дома от Борусия Дортмунд. Това беше трети последователен двубой за хората на Бо Свенсон без успех. Въпреки това, датският специалист стабилизира отбора, като освен че го измъкна от зоната на изпадащите, му гарантира и оставане в елитната дивизия. Майнц е на 13-то място и е с 36 точки.

Прогноза: Волфсбург – Майнц 05 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
310