Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата

Арминия Билефелд – Хофенхайм
Дата: 15.05.2021 г.
Час: 16:30

Арминия Билефелд продължава да се бори с всички сили за оцеляването си. В предишния кръг новакът записа четвърти пореден двубой без успех далеч от дома. Този път вестфалци направиха 0:0 на гости на Херта, който е пряк претендент в борбата за спасение. Така кръг преди края "синьо-черните“ са на 16-то място с актив от 31 точки, като ако финишират на тази позиция, ще трябва да играят бараж за оставане в елитната дивизия с третия от Втора Бундеслига.

Хофенхайм пък доиграва спокойно сезона и е без напрежение. Явно поради това "сините“ са в серия от пет поредни мача без загуба. В предишния кръг Хофе очаквано срази последния Шалке 04 с 4:2 у дома. Гостите са 11-ти и имат 39 точки. Бауман, Дабур, Нордвайт и Гайгер са аут.

Прогноза: Арминия Биледелд – Хофенхайм 1:1


Аугсбург – Вердер Бремен
Дата: 15.05.2021 г.
Час: 16:30

Аугсбург продължава да се разхожда по ръба на бръснача, след като преди седмица инкасира трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет мача. Този път баварците отстъпиха с 1:2 от Щутгарт. Отборът от едноименния град е на 14-то място с 33 точки, но е само на два пункта от първия от отборите под чертата. Груесо, Удуохай, Финбогасон и Яго са контузени.

Вердер прекъсна серията от седем последователни поражения, но въпреки това "бременските музиканти“ отново не спечелиха. В последния си мач от Бундеслигата северняците завършиха 0:0 у дома с Байер Леверкузен. Така преди двубоите от предпоследния кръг на сезона Вердер е на спасителното 15-то място, с 31 точки, като се задържа над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Арминия Билефелд. Топрак и Мбом са контузени, Динкчи е наказан, а Фридъл е под въпрос.

Прогноза: Аугсбург – Вердер Бремен 2:2


Байер Леверкузен – Унион Берлин
Дата: 15.05.2021 г.
Час: 16:30

Коравият тим на Байер Леверкузен не успя да спечели в четвърто поредно гостуване. Преди седмица "аспирините“ завършиха 0:0 срещу борещия се за оцеляване Вердер. Селекцията на Ханес Волф заема все така 6-ото място, като е с 51 точки и по всяка вероятност наесен ще играе в Лига Европа. Синкгравен, Демирбай, Бейли, Аларио и Бендер са в лазарета на домакините.

Унион ще се опита да догони предстоящия съперник от местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири, макар и шансовете на столичани да са минимални. "Желзните“ са на 8-мо място и са с 46 точки, с пет по-малко от Байер Леверкуен, като дори 7-ото място може да гарантира евроквота за тима. В предишния кръг хората на Урс Фишер отстъпиха с 0:3 от Волфсбург, като това бе пето последователно гостуване без успех за Унион. Аут за берлинчани са Уджа, Прьомел, Тушер и Ингвартсен.

Прогноза: Байер Леверкузен – Унион Берлин 2:1


Борусия Мьонхенгладбах – Щутгарт
Дата: 15.05.2021 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенглдбах инкасира втора поредна загуба като гост, която постави участието на "жребчетата“ в Лига Европа под сериозна въпросителна. В предишния кръг вестфалци бяха размазани с 0:6 на гости на Байерн Мюнхен в едно от дербитата на Германия. Така хората на Марко Розе остават с 46 точки, като са на 7-ото място, но със същия актив е Унион Берлин, а с два пункта по-малко е Фрайбург, които също са се прицелили към зона "Европа“. Дукуре е аут за домакините.

Новакът Щутгарт сложи край на негативната серия от четири поредни загуби в Бундеслигата и преди седмица "швабите“ се наложиха с 2:1 у дома над Аугсбург. Селекцията на Пелегрино Матарацо изпълни целта си през настоящия сезон и се утвърди в елитната дивизия. Южняците са 10-ти и имат 42 пункта. Аут за Щутгарт са Ахамада, Кобел, Мавропанос, Масимо, Кулибали, Уамангитука и Гонсалес.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Щутгарт 2:1


Херта Берлин – Кьолн
Дата: 15.05.2021 г.
Час: 16:30

Херта набра скорост във възможно най-правилния момент и така столичани почти сигурно си гарантираха оцеляването. "Старата дама“ е в серия от седем поредни мача без загуба, като за изминалата седмица възпитаниците на Пал Дардай изиграха два мача. Първо Херта завърши наравно 0:0 у дома с Арминия Билефелд, който също е замесен в битката за спасение, а няколко дни по-късно берлинчани очаквано се наложиха с 1:2 на гости на изпадналия вече тим на Шалке 04 и то след обрат. Така Херта има 34 точки и е на 13-то място, като е на три пункта от опасната зона. Дарида и Лукебакио са наказани, а с травми са Пьотек, Куня, Кордоба, Мителщад и Гендузи.

След двете поредни победи, които вдъхнаха допълнителна увереност на Кьолн в борбата за оцеляване, в предишния кръг "козлите“ претърпяха тежко поражение с 1:4 у дома от Фрайбург. В момента отборът от едноименния град е на предпоследното 17-то място и е с 29 точки, като на две от спасението. Хорн е аут за гостите.

Прогноза: Херта Берлин – Кьолн 1:1


Шалке 04 – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 15.05.2021 г.
Час: 16:30

Кошмарът на Шалке 04 продължава и "кралскосините“ инкасираха 23-та загуба на сметката си. Отборът от Гелзенкирхен изигра два мача за седмица, като очаквано загуби и в двата от тях. Първо "миньорите“ паднаха с 2:4 от Хофенхайм, а след това отстъпиха с 1:2 и от Херта. Шалке ще завърши сезона на последното 18-то място, а в момента отборът е с актив от 13 точки.

Айнтрахт не успя да спечели във втори пореден двубой от Бундеслигата, като този път селекцията на Адолф Хютер успя да спаси точка при домакинството си на Майнц 05 за крайното 1:1. "Орлите“ са на път да изпуснат последния влак за Шампионската лига, тъй като позволиха на Борусия Дортмунд да ги измети от 4-ото място. Айнтрахт е 5-ти и има 57 точки, с точка по-малко от "жълто-черните“. Роде и Тута са аут за гостите.

Прогноза: Шалке 04 – Айнтрахт Франкфурт 0:3


Майнц 05 – Борусия Дортмунд
Дата: 16.05.2021 г.
Час: 16:30

Майнц 05 доказа изцяло, че мястото на отбора е в елитната Първа Бундеслигата. След като през не малка част от сезона беше близо и дори в зоната на изпадащите, "червените“ се преобразиха под ръководството на Бо Свенсон и в момента са в подем, като нямат загуба в девет поредни кръга. Сега Майнц е в серия от две последователни ремита с по 1:1, като последното от тях бе на гости на амбициозния Айнтрахт. "05“ е на 12-то място с актив от 36 точки, като е на пет от опасната зона.

Борусия Дортмунд влезе в Топ 4 след инфарктна победа срещу РБ Лайпциг - 3:2. Петият пореден успех обаче зарадва и феновете на Байерн. "Жълто-черните“ имаха комфортен аванс от два гола, който го пропиляха, но в крайна сметка успяха да спечелят пълния комплект точки. В същото време Айнтрахт сбърка у дома именно срещу предстоящия съперник на Дортмунд и така вестфалци са обратно на 4-ото място, като държат участието си в Шампионската лига в собствените си ръце. BVB е с 58 пункта, с точка повече от "орлите“. През седмицата Борусия спечели пета купа на Германия, след като на финала разби РБ Лайпциг с 4:1. Настроението е приповдигнато, а Витцел, Загаду, Хитц, Шмелцер, Мори и Мукоко са контузени за гостите.

Прогноза: Майнц 05 – Борусия Дортмунд 1:2


РБ Лайпциг – Волфсбург
Дата: 16.05.2021 г.
Час: 21:30

РБ Лайпциг инкасира втора поредна загуба далеч от дома, като този път "червените бикове“ отстъпиха с 2:3 на Борусия Дортмунд. Почти сигурно клубът от Източна Германия ще се окичи със сребърните медали, като хората на Юлиан Нагелсман продължават да са 2-ри и имат 64 точки. Младият специалист ще напусне Лайпциг по поска Байерн Мюнхен с празни ръце, след като през седмицата неговият тим бе разбит с 1:4 във финала за Купата на Германия от Борусия Дортмунд. Анхелиньо и Собослай са контузени.

Именно Волфсбург е отборът, който може да измести РБ Лайпциг от 2-ото място. "Вълците“ имат 60 пункта и са на 3-та позиция в колоната. Преди седмица играчите на Оливер Гласнер записаха много ценен успех у дома над Унион за крайното 3:0, който до голяма степен подпечата мястото на тима в Шампионската лига. Мбабу и Щефен са аут за гостите.

Прогноза: РБ Лайпциг – Волфсбург 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
443