Дортмунд ще триумфира над РБ Лайпциг


Н. Атанасов

Дортмунд ще триумфира над РБ Лайпциг

РБ Лайпциг – Борусия Дортмунд
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 13.05.2021 г.
Час: 21:45

78-ят финал в турнира за Купата на Германия противопоставя един срещу друг отборите на РБ Лайпциг и Борусия Дортмунд. Символичните домакини все още чакат историческо първо отличие от надпреварата, докато "жълто-черните“ имат четири купи на страната.

РБ Лайпциг ще се опита да спечели националната купа от втория опит. "Червените бикове“ играха финал в турнира през сезон 2018/19, но тогава загубиха с 0:3 от гранда Байерн Мюнхен. Сега младият Юлиан Нагелсман ще се опита да се сбогува с Лайпциг с трофей, тъй като от следващия сезон ще застане начело именно на бавраците.

За да стигне до Берлин, отборът от Източна Германия елиминира последователно Нюрнберг (3:0), Аугсбург (3:0), Бохум (4:0), Волфсбург (2:0) и Вердер Бремен (2:1 след продължения).

Аут за Лайпциг са Самарджич и Собослай.

Борусия Дортмунд се класира за 10-ти път в своята история на финал за купата на страната. "Жълто-черните“ имат четири трофея и пет загуби в решителните сблъсъци. Вестфалци бяха в серия от три поредни поражения във финалите и то в три последователни кампании - 2013/14, 2014/15 и 2015/16, когато загубиха на два пъти от Байерн Мюнхен и един път от Волфсбург. Последната купа, която BVB спечели, беше през 2016/17, когато в четвъртия си пореден финал Дортмунд победи с 2:1 Айнтрахт Франкфурт.

По пътя си към тазгодишния решителен мач в надпреварата играчите на Един Терзич елиминираха Дуисбург (5:0), Айнтрахт Брауншвайг (2:0), Падерборн (3:2 след продължения), Борусия Мьонхенгладбах (1:0) и Холщайн Кил (5:0).

Контузени за символичните гости са Витцел, Загаду, Хитц, Шмелцер, Мори и Мукоко.

Борусия Дортмунд е в серия от три поредни победи над РБ Лайпциг, които обаче са на шампионатно ниво. Двата тима се изправиха един срещу друг преди няколко дни, когато "жълто-черните“ сразиха "червените бикове“ с 3:2. До момента обаче съперниците не са срещали в турнира за Купата на Германия.

Прогноза: РБ Лайпциг – Борусия Дортмунд 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Борусия Дортмунд (Един Терзич)
 
Бюрки
   
Пишчек
Аканджи
Хумелс
Герейро
Джан
Белингам
Санчо
Ройс
Рейна
Холанд
Хванг-Чан
Олмо
Форсберг
Анхелиньо
Сабицер
Адамс
Мукиеле
Упамекано
Орбан
Халстенберг
   
Гулаши
 
РБ Лайпциг (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: РБ Лайпциг - Борусия Дортмунд 1:2

  Сподели
256