Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата

РБ Лайпциг – Хофенхайм
Дата: 16.04.2021 г.
Час: 21:30

Отборът на РБ Лайпциг бързо се върна на победния път и седмица след загубата от Байерн, която може да се окаже ключова в борбата за титлата, "червените бикове“ разбиха с 4:1 като гости състава на Вердер. Така играчите на Юлиан Нагелсман имат 60 точки и скъсиха изоставането си към лидера на пет пункта, а до края на сезона има още шест кръга. Адамс и Полсен са аут за домакините.

Хофенхайм успя да прекъсне серията от три поредни загуби, но "сините“ отново не спечелиха. В предишния кръг Хофе завърши 0:0 у дома срещу Байер Леверкузен. Така клубът от Зинсхайм има общо 31 точки и е на 12-та позиция в подреждането, като към момента е на дистанция от пет пункта от първия от отборите под чертата. Руди, Акпогума, Вогт, Гачинович, Стафилидис, Гайгер, Бичакчич и Хюбнер са контузени.

Прогноза: РБ Лайпциг – Хофенхайм 3:1


Аугсбург – Арминия Билефелд
Дата: 17.04.2021 г.
Час: 16:30

Отборът на Аугсбург инкасира трета поредна загуба далеч от дома, след като в предишния кръг баварците отстъпиха изненадващо на последния в класирането Шалке 04 с 0:1. Хората на Хайко Херлих са 11-ти и имат 32 точки в колоната. Яго и Йенсен са контузени.

Новакът Арминия Билефелд записа първи домакински успех от януари насам. Преди седмица "синьо-черните“ постигнаха важна победа в борбата за оцеляване за крайното 1:0 над състава на Фрайбург. Вестфалци са под чертата, като заемат 16-ата позиция, с актив от 26 точки заради по-лошата си голова разлика спрямо Херта. Кордова и Ябо са аут.

Прогноза: Аугсбург – Арминия Билефелд 2:1


Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 17.04.2021 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах не успя да запише трети пореден успех в Бундеслигата. В последния си мач от първенството "жребчетата“ завършиха наравно – 2:2, на гости на Херта Берлин в двубой, преминал през няколко обрата. С добавената точка играчите на Марко Розе имат общо 40 и са на 8-ото място в класирането. Сомер и Крамер са наказани, а с контузии са Щиндъл, Елведи, Хофман и Виялба.

Айнтрахт продължава да крачи уверено към участие в Шампионската лига наесен. В истински голов трилър "орлите“ се наложиха с 4:3 у дома над Волфсбург, за да запишат трети пореден и общо 14-ти успех на сметката си до момента. Възпитаниците на Адолф Хютер са 4-ти и имат 53 точки. Ахе, Хинтерегер и Туре са аут.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Франкфурт 2:3


Фрайбург – Шалке 04
Дата: 17.04.2021 г.
Час: 16:30

Фрайбург изпадна в криза и инкасира четвърта загуба за последните си пет мача от Бундеслигата. В предишния кръг южняците отстъпиха с 0:1 на гости на борещия се за оцеляване Арминия Билефелд. Селекцията на Кристиан Щрайх остава с 37 точки и е на 10-то място в класирането.

Шалке 04 прекъсна серията от 12 поредни двубоя без победа. Преди седмица клубът от Гелзенкирхен записа едва втори успех за сезона, надделявайки с 1:0 у дома над Аугсбург, но въпреки това "кралскосините“ продължават да са фаворит за отпадане във Втора Бундеслига. Шалке остава на последното 18-то място и е с едва 13 точки. С контузии са Ут, Мендил, Бенталеб, Бужелаб, Настасич и Сане.

Прогноза: Фрайбург – Шалке 04 1:1


Унион Берлин – Щутгарт
Дата: 17.04.2021 г.
Час: 16:30

Коравият отбор на Унион направи второ поредно равенство от 1:1, като този път столичани спечелиха точка при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен. "Железните“ продължават да имат реални шансове за място в Лига Европа, като към момента хората на Урс Фишер са на 7-ото място в подреждането и имат 40 точки. Тримел, Уджа и Бекер са контузени за домакините.

Новакът Щутгарт пък допусна едва втора домакинска загуба от началото на календарната година, след като в "швабите“ отстъпиха с 2:3 у дома от Борусия Дортмунд. Възпитаниците на Пелегрино Матарацо са 9-ти и имат 39 пункта. Кемпф е наказан, а с травми преди гостуването в столицата са Кастро, Мангала, Гонсалес и Уамангитука.

Прогноза: Унион Берлин – Щутгарт 2:2


Байер Леверкузен – Кьолн
Дата: 17.04.2021 г.
Час: 19:30

Байер Леверкузен записа нулево реми при гостуването си на Хофенхайм. С добавената точка "аспирините“ имат общо 44 и са на 6-то място в класирането, като засега държат курса по посока групите на Лига Европа. Фосу-Менса, Бендер и Ариас продължават да са контузени.

Кьолн инкасира шеста загуба за последните си осем мача в първенството, като този път "козлите“ отстъпиха с 2:3 у дома над Майнц 05, който е сред основните претенденти в борбата за оцеляване. Поражението остави отбора от едноименния град с 23 точки, като Кьолн вече е на предпоследното 17-то място. Маркус Гисдол беше уволнен и сега начело на тима застана Фридхелм Функел. Дуда е наказан, а Ехизибуе е контузен.

Прогноза: Байер Леверкузен – Кьолн 2:1


Борусия Дортмунд – Вердер Бремен
Дата: 18.04.2021 г.
Час: 16:30

Все още надяващият се за място в топ 4 тим на Борусия Дортмунд постигна труден, но ценен успех при гостуването си на Щутгарт за крайното 3:2. Така "жълто-черните“ събраха 46 точки и продължават да са на 5-то място, като към момента ги делят седем пункта от Айнтрахт, който е в зона "Шампионска лига“. През седмицата BVB допусна второ поражение с 1:2 от Манчестър Сити именно в най-престижния клубен турнири и отпадна на 1/4-финалната фаза. Контузени за домакините са Дилейни, Мукоко, Загаду, Санчо, Витцел и Шмелцер.

Вердер пък допусна четвърто последователно поражение в Бундеслигата. Този път "бременските музиканти“ отстъпиха с 1:4 у дома от амбициозния РБ Лайпциг. Северняците остават с 30 точки, като играчите на Флориан Кофелд са 13-ти в подреждането. Топрак, Аугустинсон и Фюлкруг са аут.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Вердер Бремен 2:0


Майнц 05 – Херта Берлин
Дата: 18.04.2021 г.
Час: 19:00

Майнц 05 отново доказа, че има място сред най-добрите в Германия и в предишния кръг "червените“ демонстрираха своята непримиримост, за да стигнат до крайното 3:2 като гости на Кьолн. Така Майнц събра 28 точки и се изкачи на 14-ото място в подреждането, но опасната зона продължава да е на дистанция от два пункта. Буркард и Бросински са аут за домакините.

Херта пък направи второ поредно равенство в първенството и вече в три поредни кръга столичани за без поражение. Този път хората на Пал Дардай завършиха 2:2 у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах. "Старата дама“ е на спасителното 15-то място, като има 26 точки на сметката си. Контузени за важното гостуване на Майнц са Ярщайн и Боята.

Прогноза: Майнц 05 – Херта Берлин 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
257