Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата

Арминия Билефелд – Фрайбург
Дата: 09.04.2021 г.
Час: 21:30

Новакът Арминия Билефелд спечели важна точка в борбата за оцеляване и то срещу основен претендент. "Синьо-черните“ направиха 1:1 на гости на Майнц 05, но въпреки това вестфалци отново са под чертата и са на предпоследното 17-то място с актив от 23 пункта, което е на два от спасението. Майер и Шиплок са контузени.

Фрайбург записа четвърта загуба за последните си шест мача в Бундеслигата. Преди седмица южняците отстъпиха с 1:2 от Борусия Мьонхенгладбах и то след обрат през втората част. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са 10-ти и имат 37 точки. Демирович и Хьолер са наказани, а с контузии са Грифо и Йонг.

Прогноза: Арминия Билефелд – Фрайбург 1:1


Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 16:30

Айнтрахт победи Борусия Дортмунд в мач за местата, даващи право на участие в Шампионска лига. "Орлите" се наложиха с 2:1 като гост в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. Гостите поведоха в 11-ата минута след автогол на Шулц, който опита да отклони центриране, но вкара топката в собствената си врата. Три минути преди края на редовното време Филип Костич намери Андре Силва, който успя да насочи топката в долния десен ъгъл и се разписа, носейки победата за гостите. Така тимът от Франкфурт е на 4-ото място с 50 точки и гледа уверено към най-престижния клубен турнир. Треньорът Адолф Хютер не може да разчита на Ахе, Хинтерегер и Туре.

Волфсбург записа трета поредна победа и общо осма за последните си десет срещи в първенството. Преди седмица "вълците“ се справиха с Кьолн, надделявайки с минималното 1:0. Играчите на Оливер Гласнер продължават да са на 3-та позиция в таблицата и имат 54 точки. Отавио е наказан, а Мехмеди и Щефен са контузени.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург 2:2


Херта Берлин – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 16:30

Херта не успя да спечели градското дерби срещу Унион, а мачът завърши наравно – 1:1. "Старата дама“ има 25 точки и е на 14-то място, но е само на два пункта от първия от отборите под чертата. Наставникът Пал Дардай не може да разчита на Дарида, Тусар, Боята и Ярщайн.

Борусия Мьонхенгладбах постигна втора поредна победа и общо десета до момента. В предишния кръг "жребчетата“ осъществиха пълен обрат през втората част, за да спечелят у дома срещу Фрайбург с 2:1. Вестфалци са 9-ти и имат 39 точки, като са в изгодна позиция да се борят за място в Лига Европа. Аут за гостите са Елведи и Мюсел.

Прогноза: Херта Берлин – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Вердер Бремен – РБ Лайпциг
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 16:30

Вердер инкасира трета поредна загуба, като този път "бременските музиканти“ отстъпиха с 0:1 срещу Щутгарт. Поражението остави северняците с 30 точки, като хората на Флориан Кофелд са 13-ти в колоната. Егещайн е наказан, а с травми са Фюлкруг, Велкович, Груев и Плогман.

По всичко личи, че и през настоящия сезон РБ Лайпциг ще остане с мечтата за историческа първа титла на Германия. В предишния кръг "червените бикове“ отстъпиха с 0:1 у дома от шампионата и лидер Байерн Мюнхен. Така предвожданият от Юлиан Нагелсман клуб остава на 2-ро място, с 57 точки и вече е със седем по-малко от баварците. Мукиеле и Упамекано са наказани, а с контузии са Поулсен, Собослай и Лаймер.

Прогноза: Вердер Бремен – РБ Лайпциг 0:1


Щутгарт – Борусия Дортмунд
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 19:30

Силната форма на новака Щутгарт у дома продължи и в предишния кръг, когато
"швабите“ записаха трети последователен успех. Този път играчите на Пелгрино Матарацо се наложиха с 1:0 над Вердер Бремен. Южняците имат 39 точки и са на 8-мо място в подреждането, като Щутгарт все още има реални шансове за място в европейските клубни турнири. Гонсалес, Ал Гадиоуи, Мола и Еглоф са с травми.

Айнтрахт победи Борусия Дортмунд в мач за местата, даващи право на участие в Шампионска лига. "Орлите" се наложиха с 2:1 като гост в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. Звездата на BVB Ерлинг Холанд бе видимо разконцентриран, заради неспиращите спекулации за негов трансфер и на няколко пъти пропусна да се разпише, опропастявайки отлични положения за своя настоя тим. Така тимът от Франкфурт е на 4-ото място с 50 точки, докато Борусия е с позиция по-назад с 43 пункта. Това означава, че Халанд и компания са на цели седем точки от местата, даващи право на участие в Шампионска лига. През седмицата "жълто-черните“ отстъпиха с 1:2 в първи 1/4-финаленд двубой в най-престижния клубен турнир от Манчестър Сити. Витцел, Шмелцер, Загаду и Мукоко са аут.

Прогноза: Щутгарт – Борусия Дортмунд 1:1


Шалке 04 – Аугсбург
Дата: 11.04.2021 г.
Час: 16:30

Шалке 04 няма победа вече 12 поредни кръга, като "кралскосините“ продължават да са фаворит за отпадане във Втора Бундеслига. В последния си мач "миньорите“ бяха надиграни с 1:2 на гости на Байер Леверкузен. Шалке остава на последното 18-то място и е с едва 10 точки. С контузии са Мендил, Бенталеб, Бужелаб, Настасич и Сане.

Аугсбург пък постигна втора поредна победа у дома, като баварците се наложиха с 2:1 над Хофенхайм. Клубът от едноименния град е 11-ти и имат 32 точки на сметката си. Треньорът Хайко Херлих не може да разчита на Нидерлехнер, Яго и Фрамбергер.

Прогноза: Шалке 04 – Аугсбург 0:0


Кьолн – Майнц 05
Дата: 11.04.2021 г.
Час: 19:00

Кьолн допусна пета загуба за последните си седем мача в първенството. В предишния кръг "козлите“ паднаха 0:1 от Волфсбург и така бъдещето на отбора в елитната дивизия през следващия сезон продължава да не е сигурно. Отборът от едноименния град е под чертата, като заема 16-та позиция с 23 точки, с две по-малко от предстоящия съперник. Борнау и Тиелман са аут.

Майнц 05 не успя да спечели домакинството си на Арминия Билефелд, който също е един от основните конкуренти на "червените“ в борбата за оцеляване. Срещата завърши 1:1, а след нея Майнц е на спасителното 15-то място и е с 25 пункта. Бросински е контузен.

Прогноза: Кьолн – Майнц 05 1:1


Хофенхайм – Байер Леверкузен
Дата: 12.04.2021 г.
Час: 21:30

Хофенхайм инкасира трета поредна загуба, като този път "сините“ паднаха с 1:2 от Аугбург. Хофе е с 30 точки и е на 12-то място. Крамарич, Нордвайт, Гайгер и Бичакчич са контузени.

Байер Леверкузен прекъсна серията от две последователни поражения и в предишния кръг "аспирините“ се наложиха с 2:1 у дома над последния в класирането Шалке 04. Това бе и първи успех за тима след уволнението на Петер Бош. Байер е на 6-то място в класирането и има 43 пункта. В лазарета на гостите са Синкгравен, Бендер и Баумгартлингер.

Прогноза: Хофенхайм – Байер Леверкузен 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
284