Без победител в сблъсъка за върха


Н. Атанасов

Без победител в сблъсъка за върха

РБ Лайпциг – Байерн Мюнхен
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 19:30

Най-интригуващият двубой от програмата на 27-я кръг на германската Бундеслига ще бъде дербито, което може до голяма степен да реши интригата за титлата. Един срещу друг се изправят запътилия се към историческа първа салатиера тим на РБ Лайпциг срещу абсолютния доминант и шампион от последните няколко сезона Байерн Мюнхен.

Домакините записаха осма победа за последните си десет мача в първенството и общо 17-та от началото на сезона. В предишния кръг възпитаниците на Юлиан Нагелсман бяха пестеливи и се наложиха с минималното 1:0 над предпоследния Арминия Билефелд.

Лайпциг е все така на 2-ро място, като има 57 точки и е с четири по-малко от предстоящия съперник. Победа със сигурност ще накара клубът от Източна Германия отново да повярва, че може да завърши като победител след последния ден на кампанията, докато евентуално поражение със сигурност сериозно ще удари по амбициите на "червените бикове“.

Аут за домакините са Кампъл и Халстенберг, а Лаймер и Собослай са под въпрос.

Хегемонът Байерн Мюнхен записа четвърта поредна победа и общо 19-та до момента. В предишния кръг баварците разбиха с 4:0 у дома новака Щутгарт. Играчите на Ханзи Флик запазиха лидерската си позиция и са с 61 точки, но по време на паузата за националните отбори Байерн получи неприятна новина, след като стана ясно, че звездата на тима Робърт Левандовски ще е контузен в следващия месец, когато са може би най-важните двубои за баварците.

Другите отсъстващи за Байерн са Коща, Толисо, Дейвис и Боатенг.

Интересен факт от статистката е, че последните четири мач между тези два съперник на шампионатно ниво завършиха наравно.

Прогноза: РБ Лайпциг – Байерн Мюнхен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Ханзи Флик)
 
Нойер
   
Павар
Сюле
Алаба
Ернандес
Кимих
Горецка
Коман
Мюлер
Сане
Гнабри
Форсберг
Нкунку
Олмо
Хайдара
Сабицер
Адамс
Мукиеле
Конате
Орбан
Упамекано
   
Гулаши
 
РБ Лайпциг (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: РБ Лайпциг - Байерн Мюнхен 1:1

  Сподели
270