Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата

Арминия Билефелд – РБ Лайпциг
Дата: 19.03.2021 г.
час: 21:30

Новакът Арминия Билефелд се измъкна от зоната на изпадащите и успя да прекъсне серията от седем поредни мача без победа в първенството. В предишния кръг вестфалци се наложиха с 2:1 като гости на амбициозния Байер Леверкузен. Така "синьо-черните“ вече имат 22 точки и са на спасителното 15-то място, но Арминия не може да си позволи отпускане, тъй като опасната зона е на дистанция от едва една точка. Медина е наказан, а Ябо, Едмундсон и Ларсен са контузени.

Борещият се за историческа първа титла на Германия отбор на РБ Лайпциг не успя да запише седма поредна победа в първенството. В предишния кръг възпитаниците на Юлиан Нагелсман направиха 1:1 у дома с коравия Айнтрахт Франкфурт, като по този начин "червените бикове“ отново изостават на четири точки от лидера Байерн Мюнхен и са все така на 2-ра позиция. Упамекано, Собослай и Лаймер са аут.

Прогноза: Арминия Билефелд – РБ Лайпциг 1:3


Кьолн – Борусия Дортмунд
Дата: 20.03.2021 г.
Час: 16:30

Кьолн инкасира четвърта загуба за последните си пет мача в Бундеслигата. Негативната серия на "козлите“ продължи и при гостуването им в столицата на местния Унион за крайното 1:2. Кьолн е с 22 точки, като е на 14-то място и е само на точка от зоната на изпадащите. Отсъстващи за домакините са Хорн, Кайнц и Борнау.

Борусия Дортмунд се върна обратно на победния път, за да запише 13-ти успех от началото на сезона. "Жълто-черните“ се наложиха с 2:0 у дома над Херта и продължават да държат жива интригата в битката за Топ 4 и местата, даващи право на участие в Шампионската лига. В момента вестфалци са 5-ти и имат 42 пункта, с два по-малко от Айнтрахт. В лазарета на гостите са Хумелс, Ройс, Санчо, Витцел и Шмелцер. Аканджи и Герейро са под въпрос.

Прогноза: Кьолн – Борусия Дортмун 1:2


Айнтрахт Франкфурт – Унион Берлин
Дата: 20.03.2021 г.
Час: 16:30

Борещият се за място в Шампионската лига тим на Айнтрахт Франкфурт записа трети пореден двубой без победа в първенството. И този път "орлите“ завършиха 1:1, само че като гости на устремилия се към титлата РБ Лайпциг. С добавената точка селекцията на Адолф Хютер има общо 44 и е на 4-та позиция в колоната. Юнес и Тута са наказани, а Камада, Дурм, Хинтерегер и Туре са с травми.

Унион Берлин записа пети последователен мач без загуба и първа домакинска победа от януари месец насам. В предишния кръг "железните“ се наложиха с 2:1 над Кьолн след обрат през втората част. Така столичани вече имат 38 точки и са на 7-ото място в класирането, продължавайки да са все така активно замесени в битката за място в европейските клубни турнири. Аут за предстоящата тежка визита са Уджа, Бекер, Риерсон и Гибелман.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Унион Берлин 3:2


Вердер Бремен – Волфсбург
Дата: 20.03.2021 г.
Час: 16:30

Вердер очаквано допусна поражение в предишния кръг, когато продължи дългата и негативна серия на "бременските музиканти“ у дома срещу гранда Байерн Мюнхен. Играчите на Флориан Кофелд отстъпиха с 1:3 и остават с 30 точки, като са на 12-то място в подреждането. Плогман и Цетерер са с травми за домакините.

Борещият се за място в Шампионската лига отбор на Волфсбург постигна 13-ти успех за сезона, след като преди седмица "вълците“ размаха с 5:0 у дома последния в класирането Шалке 04. Хората на Оливер Гласнер са 3-ти и имат 48 пункта. Отавио е наказан, а Щефен е с контузя.

Прогноза: Вердер Бремен – Волфсбург 0:2


Шалке 04 – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 20.03.2021 г.
Час: 19:30

Шалке 04 няма победа вече десет поредни кръга, като "кралскосините“ продължават да са фаворит за отпадане във Втора Бундеслига. В последния си мач "миньорите“ бяха унизени с 0:5 като гости на Волфсбург. Шалке остава на последното 18-то място и е с едва 10 точки. С контузии са Бенталеб, Бужелаб, Ферман, Настасич, Ут, Хунтелаар, Пасиенсия и Скризибски.

Борусия Мьонхенгладбах инкасира четвърта поредна загуба и така "жребчетата“ нямат победа вече седем последователни кръга. Този път Гладбах отстъпиха с 1:3 на гости на Аугсбург, като любопитен факт е, че вестфалци изпаднаха в криза веднага след като стана ясно, че треньорът Марко Розе ще поеме съименника от Дортмунд от началото на следващия сезон. В момента Гладбах са 10-ти и имат 33 точки. Мюсел и Виялба са контузени.

Прогноза: Шалке 04 – Борусия Мьонхенгладбах 0:1


Хофенхайм – Майнц 05
Дата: 21.03.2021 г.
Час: 14:30

Серията от четири поредни мача без поражение за Хофенхайм приключи в предишния кръг, когато "сините“ отстъпиха с 0:2 на гости на новака Щутгарт. Загубата остави Хофе с 30 точки, като отборът се намира на 11-ото място в класирането. Отсъстващи за домакините за Баумгартнер, Гачинович, Пош, Нордвайт, Гайгер, Бичакчич и Хюбнер.

Майнц 05 записа много ценен успех, който оставя живи надеждите на "червените“ за оцеляване. В предишния кръг тимът от едноименния град се наложи с 1:0 у дома над Фрайбург. Въпреки победата, Майнц остава на предпоследното 17-то място и е с 21 пункта, но вече е само на точка от спасението. Латца и Онисиво са с травми за гостите.

Прогноза: Хофенхайм – Майнц 05 1:1


Херта Берлин – Байер Леверкузен
Дата: 21.03.2021 г.
Час: 16:30

По всички изглежда, че отборът на Херта ще е борбата за оцеляване. В предишния кръг столичани допуснаха седма загуба за последните си десет мача в Бундеслигата и общо 14-та до момента. "Старата дама“ отстъпи с 0:2 на гости на Борусия Дортмунд и вече е под чертата, заемайки 16-та позиция с 21 точки. Треньорът Пал Дардай не може да разчита на Дарида, Льовен, Кедира и Боята.

Байер Леверкузен отново се отдалечи от Топ 4 и преследваната Шампионска лига. "Аспирините“ инкасираха втора поредна домакинска загуба, като този път селекцията на Петер Бош изненадващо отстъпи от новака Арминия Билефелд за крайното 1:2. Байер е на 6-то място в подреждането и е с 40 точки. В лазарета на гостите са Синкгравен, братята Бендер, Фосу-Менса, Храдецки, Баумгартлингер, Ариас и Паулиньо.

Прогноза: Херта Берлин – Байер Леверкузен 1:1


Фрайбург – Аугсбург
Дата: 21.03.2021 г.
Час: 19:00

Отборът на Фрайбург допусна втора поредна загуба и общо девета от началото на сезона. В предишния кръг южняците отстъпиха с 0:1 на гости на намиращия се в зоната на изпадащите тим на Майнц 05. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са 9-ти и са с 34 пункта. Тепелман и Флекен са контузени за домакините.

Аугсбург постигна първи домакински успех от месец януари насам. В предишния кръг баварците се възползваха от кризата в редиците на Борусия Мьонхенгладбах, за да стигнат до победата с 3:1. Играчите на Хайко Херлих са 13-ти и имат 29 точки. Педерсен, Моравек, Йенсен, Яго и Финбогасон са аут.

Прогноза: Фрайбург – Аугсбург 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
255