Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 12.03.2021 г.
Час: 21:30

Въпреки че поведе в самото началото на мача си срещу Херта, отборът на Аугсбург допусна 12-та загуба от началото на сезона. Баварците отстъпиха с 1:2 на гости на Херта след обрат през втората част и то след гол в самия край. Аугсбург е на 13-та позиция и е с 26 точки, като засега е на седем пункта от опасната зона. Чивея, Йенсен и Финбогасон са аут.

Борусия Мьонхенгладбах инкасира трета поредна загуба и така "жребчетата“ нямат победа вече шест последователни кръга. Този път Гладбах отстъпиха с 0:1 у дома от Байер Леверкузен, като любопитен факт е, че вестфалци изпаднаха в криза веднага след като стана ясно, че треньорът Марко Розе ще поеме съименника от Дортмунд от началото на следващия сезон. В момента Гладбах са 10-ти и имат 33 точки. Кисера, Крамър и Хофман са контузени.

Прогноза: Аугсбург – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Майнц 05 – Фрайбург
Дата: 13.03.2021 г.
Час: 16:30

Майнц 05 не успя да спечели при гостуването си на Шалке 04 в опашкарския сблъсък от последния кръг на Бундеслигата. В двубоя не паднаха попадения, а след спечелената точка "червените“ са на предпоследното 17-то място и имат 18 пункта, като са на три от спасението. Онисиво е аут за домакините.

Фрайбург допусна втора поредна домакинска загуба, като в предишния кръг южняците отстъпиха с 0:3 у дома от борещия се за титла РБ Лайпциг. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са 8-ми и имат 34 точки. Кайте и Флекен са с травми.

Прогноза: Майнц 05 – Фрайбург 1:1


Унион Берлин – Кьолн
Дата: 13.03.2021 г.
Час: 16:30

Унион записа второ поредно равенство и общо трето за последните си пет мача в първенството. Преди седмица "железните“ завършиха 0:0 на гости на новака Арминия Билефелд. Столичани се намират на 7-ото място в подреждането и са с 35 точки. Наставникът Урс Фишер не може да разчита на Гибелман, Уджа и Бекер.

Кьолн прекъсна серията от три поредни загуби, но "козлите“ отново не спечелиха. Преди седмица отборът от едноименния град направи 1:1 у дома срещу Вердер. Кьолн е на 14-то място и има 22 точки, като е на дистанция от три пункта от първия от отборите под чертата. Борнау и Кайнц са отсъстващи за гостите.

Прогноза: Унион Берлин – Кьолн 2:0


Волфсбург – Шалке 04
Дата: 13.03.2021 г.
Час: 16:30

След девет поредни мача без загуба Волфсбург допусна поражение. В предишния кръг "вълците“ паднаха с 1:2 на гости на Хофенхайм, като играчите на Оливер Гласнер запазиха 3-ото си място и са с 45 точки. Отави, Лакроа и Шлагер са наказания, а с контузии са Щефен и Русийон.

Шалке 04 пък няма победа вече девет поредни кръга, като "кралскосините“ продължават да са фаворит за отпадане във Втора Бундеслига. В последния си мач "миньорите“ завършиха 0:0 у дома срещу Майнц 05. Шалке остава на последното 18-то място и е с унизителните 10 точки. Маскарел е наказан, а с контузии са Харит, Бенталеб, Бужелаб, Ферман, Настасич, Ут, Хунтелаар, Пасиенсия и Скризибски.

Прогноза: Волфсбург – Шалке 04 3:0


Борусия Дортмунд – Херта Берлин
Дата: 13.03.2021 г.
Час: 19:30

Борусия Дортмунд допусна девета загуба от началото на сезона. В предишния кръг "жълто-черните“ допуснаха обрат за крайното 2:4 като гости на лидера Байерн Мюнхен в голямото дерби на германския клубен футбол. Така вестфалци остават с 39 точки и са на 6-ото място в подреждането, като засега BVB изостава на четири точки от зона "Шампионска лига“. През седмицата Дортмунд си осигури място на 1/4-финалите в най-престижния клубен турнир, след като елиминира испанския Севиля. Рейна, Санчо, Герейра и Витцел са контузени за домакините.

Херта успя да сложи край на серията от девет поредни мача без победа и в предишния кръг "старата дама“ стигна до обрат за крайното 2:1 у дома срещу Аугсбург. Успехът бе и първи за Пал Дардай след завръщането му начело на столичани, а с добавените три точки Херта вече има общо 21 и пое глътка въздух. Берлинчани са на спасителното 15-то място, но са само с две точки аванс спрямо първия от отборите под чертата. Радонич, Куня и Кедира са аут.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Херта Берлин 3:1


Байер Леверкузен – Арминия Билефелд
Дата: 14.03.2021 г.
Час: 14:30

Байер Леверкузен постигна първа победа от три мача насам. В предишния кръг "аспирините“ се наложиха с минималното 1:0 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Така хората на Петер Бош имат 40 точки и са на 5-то място, като благодарение на грешната стъпка на Волфсбург и Айнтрахт надеждите на Байер за място в Топ 4 отново са на дневен ред. Синкгравен, Бендер, Фосу-Менса, Храдецки, Баумгартлингер и Паулиньо са в лазарета на домакините.

Новакът Арминия Билефелд е без победа вече в седем последователни срещи. Вестфалци изиграха два мача в рамките на няколко дни, като първо завършиха 0:0 срещу Унион Берлин, а след това "синьо-черните“ отстъпиха с 0:2 от Вердер, отново у дома. Арминия е в зоната на изпадащите, като заема 16-ото място и е с 19 точки. Кордова и Суку са с травми за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен – Арминия Билефелд 3:1


РБ Лайпциг – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 14.03.2021 г.
Час: 16:30

Борещият се за историческа първа титла на Германия отбор на РБ Лайпциг записа шеста поредна победа в първенството и общо 16-та на сметката си до момента. В предишния кръг възпитаниците на Юлиан Нагелсман се наложиха с 3:0 като гости на Фрайбург. Така "червените бикове“ запазват изоставането си от лидера Байерн на две точки, като Лайпциг е с 53 пункта. През седмицата клубът отпадна на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като отново загуби с 2:0 от Ливърпул. Аут за домакините са Анхелиньо, Собосалай и Лаймер.

Коравият отбор на Айнтрахт Франкфурт записа втори пореден двубой без победа Бундеслигата. Преди седмица "орлите“ завършиха 1:1 у дома срещу новака Щутгарт. Въпреки ремито, играчите на Адолф Хютер запазват 4-ото си място и са с 43 точки. Туре и Камада са с травми.

Прогноза: РБ Лайпциг – Айнтрахт Франкфурт 3:2


Щутгарт – Хофенхайм
Дата: 14.03.2021 г.
Час: 19:00

Новакът Щутгарт няма загуба вече в четири поредни кръга, като в последния от тях "швабите“ направиха 1:1 на гости на Айнтрахт. В момента играчите на Пелегрино Матарацо са 9-ти и имат 33 точки. Мавропанос, Еглоф и Мола са аут.

Хофенхайм също няма поражение в последните си четири мача. Преди седмица "сините“ се наложиха с 2:1 у дома над амбициозния Волфсбург, за да запишат втора последователна домакинска победа. Хофе е 30 пункта и е на 11-ото място в колоната. Вогт, Пентке, Гачинович, Нордвайт, Акпогума, Гайгер, Бичакчич и Хюбнер са в лазарета на гостите.

Прогноза: Щутгарт – Хофенхайм 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
302