Der Klassiker: Дортмунд има сили да спре шампиона


Н. Атанасов

Der Klassiker: Дортмунд има сили да спре шампиона

Байерн МюнхенБорусия Дортмунд
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 06.03.2021 г.
Час: 19:30

След два поредни мача без успех Байерн Мюхен се върна обратно на победния път след разгром над Кьолн за крайното 5:1. Така баварският гранд запаси преднината си на върха пред РБ Лайпциг на две точки. Действащият шампион на Германия, Европа и Света е с актив от 52 пункта.

Отсъстващи за домакините са Коща, Павар и Толисо. В състава обаче се завръщат Мюлер, Гнабри и Горецка.

Байерн успя да отбележи поне три гола в последните си четири домакинства на Борусия Дортмунд във всички турнири. Освен това баварците нямат загуба от "жълто-черните“ в пет последователни мача, отново във всички състезания.

Борусия Дортмунд пристига в Мюнхен в серия от две поредни победи. В последната от тях BVB се наложи с 3:0 у дома над новака Арминия Билефелд. Така вестфалци продължават да поддържат интригата в борбата за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В момента Дортмунд се намира на 5-то място и е с 39 пункта, с три по-малко от Айнтрахт.

През седмицата "жълто-черните“ си гарантираха място в полуфиналите в турнира за Купата на Германия, след като елиминираха съименника от Мьонхенглабах с 1:0.

Аканджи, Пишчек, Шмелцер и Витцел пропускат визитата в Мюнхен, където Борусия няма победа от 2017 г., като тогава успехът беше в надпреварата за купата. На шампионатно ниво вестфалци не са печелили от 2014 г.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Борусия Дортмунд (Един Терзич)
 
Хитц
   
Мюние
Чан
Хумелс
Герейро
Дауд
Дилейни
Санчо
Ройс
Рейна
Холанд
Левандовски
Сане
Мюлер
Коман
Горецка
Кимих
Дейвис
Алаба
Боатенг
Сюле
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Ханзи Флик)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 2:2

  Сподели
357