Анонс на 20-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 20-ия кръг в Бундеслигата

Преди изиграването на този кръг Дортмунд продължава да води във временното класиране. В предния рунд дортмундци записаха равенство 1:1 с Щутгарт, но въпреки това авансът им спрямо втория Леверкузен остава солиден - цели 11 точки. Челната тройка се допълва от Хановер, който се намира на 13 точки зад черно-жълтите. Действащият шампион Байерн, който е на четвърта позиция в таблицата, пък победи Кайзерслаутерн с 5:1 в дербито на предишния кръг. Петият Майнц отстъпи с 0:1 на Волфсбург.

И тази седмица баварците ще участват в най-интересния мач от кръга. Мюнхенци гостуват на Вердер в един от традиционните дуели на немския футбол. В останалите два по-интригуващи двубоя Леверкузен приема Хановер, а Волфсбург е домакин на Дортмунд.

Леверкузен - Хановер

28.01.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: Мануел Грефе


Кръгът започва наистина обещаващо. Един срещу друг ще се изправят два отбора, които се представят доста силно през този сезон. Леверкузен се намира на второ, а Хановер - на трето място във временното подреждане. В миналия кръг хановерци паднаха от Шалке с 0:1, докато аспирините се наложиха над Гладбах с 1:3.

Леверкузенци се борят за класиране в Шампионската лига и със сигурност ще сторят всичко по силите си, за да постигнат тази цел.

Макар и немного очаквано, момчетата на Мирко Сломка са един от техните конкуренти. Именно срещу него домакините ще гонят задължителен успех, който ще ги задържи в тройката.

От друга страна, в Хановер не говорят за евротурнири, но ако отборът продължава с добрите си изяви, тази нагласа може да се промени.

Хановерци имат достатъчно качествени футболисти, които могат да постигнат това. Нападателят Дидие Я Конан е играчът, който изпъква най-много в състава на Сломка.

За днешната среща обаче наставникът ще трябва да се лиши от услугите на друг свой офанзивен състезател в лицето на Ян Шлаудраф. Бившият немски национал страда от мускулна контузия. Участието на Сержио Пинто все още не е сигурно, тъй като стомашно-чревна инфекция мъчеше халфа.

От своя страна, треньорът на аспирините Юп Хайнкес не включи Патрик Хелмес в групата за тазвечершния двубой. Хайнкес предприе този ход, тъй като щурмовакът е обсебен от мисълта за трансфер.

В Леверкузен обаче могат да бъдат наистина доволни, че голямата им звезда Михаел Балак е готов да играе срещу хановерци. Тази новина със сигурност ще се отрази добре върху атмосферата в тима. Не само заради това обаче домакините имат по-сериозни шансове да се поздравят с победа. Факторът домакинство плюс силната форма, в която те се намират, са достатъчно убедителни аргументи, за да заложите на единица.

Коефициенти от bet365:

Леверкузен - 1.53
Равен - 4.00
Хановер - 6.00

Прогноза: Леверкузен - Хановер 2:0

 

Нюрнберг - Хамбургер

29.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Тобиас Велц

Хамбургер регистрира три поредни победи и вече се намира на само три пункта от зона Лига Европа. В този кръг хамбургци ще искат да продължат победната си серия и срещу Нюрнберг. Миналата седмица подопечните на Дитер Хекинг направиха хикс 1:1 с Фрайбург и благодарение на завоюваната точка запазиха 12-ото си място във временното класиране. Засега няма заплаха от изпадане, но тимът не бива да се отпуска, защото това може да бъде фатално.

Именно от тази гледна точка смятам, че ще имаме удоволствието да гледаме един борбен и оспорван мач. Преди неговото начало гостите имат предимство, тъй като се намират в добра форма. Така че надали някой би се изненадал много, ако те измъкнат успеха от тази тежка визита.

Коефициенти от bet365:

Нюрнберг - 3.30
Равен - 3.50
Хамбургер - 2.10

Прогноза: Нюрнберг - Хамбургер 1:2

 

Шалке - Хофенхайм

29.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Съдия: Дениз Айтекин

Шалке надви Хановер с 0:1 в предходния рунд и с това успя да се изкачи до 10-ата позиция в таблицата. Хофенхайм пък записа шести пореден двубой без победа, завършвайки наравно 2:2 със Санкт Паули. Хофенхаймци имат точка повече от гелзенкирхенци (26 спрямо 25) и заемат осмо място във временното подреждане. Фаворит в тази среща са кралскосините, но пък и гостите, които купиха Райън Бабел и Едсон Браафхейд, също не трябва да бъдат отписвани. Все пак, макар и малко рискован, най-добрият залог в този случай е единицата.

Коефициенти от bet365:

Шалке - 1.72
Равен - 3.50
Хофенхайм - 5.00

Прогноза: Шалке - Хофенхайм 1:0

 

Санкт Паули - Кьолн

29.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: д-р Феликс Брих

Очевидно Санкт Паули и Кьолн ще водят неистова борба за своето оцеляване в елита. Двата отбора имат почти идентични показатели, като единствено по-добрата голова разлика на козлите им отрежда 15-ата позиция във временното класиране. Хамбургци пък се намират на 16-о място, което дава право на участие в бараж за оставане. Миналата седмица състезателите на Холгер Станиславски грабнаха ценна точка при гостуването си на Хофенхайм (2:2).

От своя страна, Кьолн тресна Вердер с 3:0. Герой за козлите бе техният капитан Лукас Подолски, реализирал два гола. Точно един играч от класата на немския национал може да реши изхода на утрешната среща. Естествено, домакините ще вложат всички усилия, за да стигнат до трите точки. Този мач трудно може да излъчи победител, затова равенството изглежда най-надеждната прогноза.

Коефициенти от bet365:

Санкт Паули - 2.30
Равен - 3.30
Кьолн - 3.10

Прогноза: Санкт Паули - Кьолн 2:2

 

Вердер - Байерн

29.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Съдия: Торстен Кинхьофер

Вердер - Байерн е един от най-емблематичните сблъсъци в немския футбол. Двата тима изповядват сходен стил на игра - агресивен, бърз, страстен. Поради тази причина мачовете между зелено-белите и червените рядко приключват без попадения.

Това обаче не се случи в предния мач през тази кампания, когато баварците не успяха да надделеят над бременци на своята "Алианц Арена".

Тогава Вердер и Байерн не бяха в най-силната си форма. Сега това също не е така, но докато мюнхенци вървят в правилната посока, то положението за зелено-белите с всеки изминал ден става по-лошо. В предишния кръг отборът загуби с 3:0 от Кьолн и така се свлече до незавидната 14-а позиция във временното подреждане. В момента за футболистите на Томас Шааф е по-възможно да отпаднат, отколкото да се класират в Европа.

Големите глабоволия за северняците са свързани със слабото представяне най-вече като гост, продиктувано от неубедителните изяви в защита. Вердер е допуснал цели 39 гола в 19 двубоя, което е повече от два гола средно на мач.

Както стана въпрос по-горе, ситуацията при бавараците също не е безоблачна. Вярно е, че те биха изразително Кайзерслаутерн с 5:1 в предния рунд, но резултатът не е толкова реален предвид показаното на терена. Отборът изпитва затруднения, и то най-вече в отбрана. Във вторник пък капитанът Марк ван Бомел премина в Милан. Туй е още едно сериозно предизвикателство, с което първенецът трябва да се справи.

Байерн вече спечели първия си мач без Ван Бомел, след като в сряда победи убедително Алемания Аахен с 0:4, и се класира за полуфиналите на Купата на Германия.

С този успех баварците ще могат да подходят уверено към дербито с Вердер. Спечелването на трите точки е задължение не само за домакините, но и за гостите, които са четвърти в таблицата, изоставайки с точка от зона Шампионска лига.

Преди да пристъпя към даването на прогноза, ще представя накратко какво е положението за двата отбора в кадрови план. За предстоящия дуел Вердер ще бъде без Марко Арнаутович, Доминик Шмидт и Даниел Йенсен. Тримата футболисти са с травми. В Байерн пък не могат да разчитат на Франк Рибери, Ивица Олич, Тони Кроос и Диего Контенто, които изпитват здравословни проблеми.

Колкото и клиширано да звучи, в подобни срещи моментното състояние на тимовете няма значение. Със сигурност ще наблюдаваме един страхотен спектакъл. Що се отнася до крайния изход от мача, най-адекватният знак е хиксът.

Коефициенти от bet365:

Вердер - 4.75
Равен - 4.00
Байерн - 1.66

Прогноза: Вердер - Байерн 1:1

 

Волфсбург - Дортмунд

29.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Кнут Кирхер

Волфсбург регистрира едва петата си победа през тази кампания, след като миналата седмица излъга Майнц с 0:1. С това възпитаниците на Стив Макларън се изкачиха до 11-ата позиция във временното подреждане. Отборът обаче все още е твърде далеч от местата, осигуряващи евровизи.

От своя страна, Дортмунд не можа да стигне до нещо повече от 1:1 срещу Щутгарт, ала независимо от това продължава да бъде убедителен водач на върха в таблицата.

Наистина загубата на две точки не е фатална, но бъдете сигурни, че хората на Юрген Клоп ще излязат на "Фолксваген Арена" само и единствено за победа.

Разбира се, същото това нещо важи в пълна степен и за вълците. През тази седмица те подписаха с Диомерси Мбокани и Сърджан Лакич. Първият идва като преотстъпен от Монако и ще може да дебютира още в двубоя с Дортмунд, докато Лакич ще пристигне със свободен трансфер след края на сезона. Защитникът Андреа Бардзали пък се върна в Италия, преминавайки в Ювентус.

Това значи, че Макларън ще разчита на Арне Фридрих. Централният бранител ще си партнира със Симон Кяер, който имаше леки здравословни проблеми, но се очаква да бъде на линия за домакинството на лидера.

Твърдо аут за този мач са контузените Саша Ритер и Толга Джигерджи. Все още не се знае дали Марио Манджукич ще вземе участие в срещата.

От своя страна, Дортмунд изпадна в шок, след като Шинджи Кагава се контузи по време на Купата на Азия. Японецът получи счупване на метатарсалната кост и ще играе отново през следващата кампания. За щастие на Клоп Марио Гьотце се намира в много добра форма и може да заличи отсъствието на Кагава. Куба е под въпрос, ала други двама халфове на тима, Свен Бендер и Антонио да Силва са отново на линия.

Гостите са фаворитът в този мач и туй е напълно нормално, като се вземат предвид фантастичните им игри до този момент от сезона. Волфсбург, макар и да не е най-силният домакин, трудно губи на свой терен, което е силен довод да се заложи на ремито.

Коефициенти от bet365:

Волфсбург - 4.00
Равен - 3.75
Дортмунд - 1.83

Прогноза: Волфсбург - Дортмунд 2:2

 

Кайзерслаутерн - Майнц

29.01.2010 г., 19:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн
Съдия: Волфганг Щарк

Кайзерслаутерн - Майнц е дерби на областта Райнланд Пфалц. Отборът, който има далеч по-големи традиции, е този на червените дяволи. Дотук през кампанията обаче гостите се представят по-добре от утрешния си опонент. Майнц е пети във временното класиране, докато Кайзерслаутерн е 13-и. В предходния кръг и двата отбора инкасираха поражения. Лаутерите отстъпиха с 5:1 на Байерн, Майнц пък бе победен с 0:1 от Волфсбург. След страхотния старт на сезона играчите на Томас Тухел като че ли започват да изпускат пара. Наистина отборът има 11 победи, но пък и цели осем загуби. Интересен факт е, че Майнц се представя по-силно като гост. Дали това ще бъде достатъчно за положителен резултат на "Бетценберг", обаче е съвсем различен въпрос.

Коефициенти от bet365:

Кайзерслаутерн - 2.20
Равен - 3.30
Майнц - 2.25

Прогноза: Кайзерслаутерн - Майнц 3:1

 

Щутгарт - Фрайбург

30.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: д-р Йохен Дреес

В таблицата Фрайбург се намира пред тимове като Шалке, Кайзерслаутерн, Вердер и Щутгарт. Хората на Робин Дут заемат седма позиция във временното класиране, като в последния кръг направиха равенство с Нюрнберг (1:1). Швабите пък се намират в дъното, изоставайки с три пункта от спасителния бряг. Миналата седмица обаче момчетата на Бруно Лабадия спечелиха скъпоценна точка от визитата си на лидера Дортмунд (1:1). Това няма как да не окаже позитивно влияние върху настроението в съблекалнята на отбора, така че една победа за домакините би била съвсем резонна.

Коефициенти от bet365:

Щутгарт - 1.53
Равен - 3.80
Фрайбург - 6.50

Прогноза: Щутгарт - Фрайбург 2:0

 

Айнтрахт - Гладбах

30.01.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: Петер Гагелман

Положението за Гладбах не е никак добро. Кончетата се намират на последна позиция в таблицата, като пасивът им спрямо заветното 15-о място е шест пункта. В предишния кръг те паднаха с 1:3 от Леверкузен и това означава, че всяка една изпусната точка от тук до края на сезона ще тежи изключително много. За да излезе от тази неприятна ситуация, тимът на Михаел Фронтцек трябва да търси победата срещу деветия в таблицата Айнтрахт. Орлите загубиха с 1:0 от Хамбургер в предния 19-и рунд. Освен това те не са един от най-силните домакини, а като прибавим и факта, че не са под такова напрежение, под каквото е Гладбах, то успехът за гостите изглежда доста логичен.

Коефициенти от bet365:

Айнтрахт - 2.00
Равен - 3.50
Гладбах - 3.60

Прогноза: Айнтрахт - Гладбах 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151