Дортмунд се измъчи за успеха срещу Падерборн (видео)


FUTBOL-TV

Дортмунд се измъчи за успеха срещу Падерборн (видео)

Един от фаворитите в турнира за Купата на Германия Борусия Дортмунд се изтормози, но все пак успя да се класира за 1/4-финалите. На своя стадион “жълто-черните" се нуждаеха от продължения, за да пречупят с 3:2 съпротивата на втородивизионния Падерборн 07.

Вестфалци откриха резултата още в шестата минута чрез Емре Джан при втория си корнер в мача. Гостите не успяха да изчистят и германският национал нанесе безпощаден диагонален снаряд с левия крак. Натискът на "жълто-черните“ продължи и в 16-ата минута Джейдън Санчо овладя в наказателното поле и с елегантен удар удвои преднината на тима си.

Изглеждаше, че BVB са си свършили работата, но 11 минути преди края - още с първия си изстрел в мача Юлиан Юстван върна Падерборн в мача - 1:2. А вина за случилото се определено имаше и вратарят на Борусия - Марвин Хитц.

Ерлинг Халанд вкара, но с една малка подробност - голът беше отменен, а реферът Тобиас Щилер изгледа спорна ситуация в пеналта на Борусия, при която Феликс Паслак извърши нарушение. Принс Овусу пое отговорността и намери долния десен ъгъл.

Падерборн не бе казал последната си дума и дълбоко в добавеното време изравни от 11-метров наказателен удар. В 98-ата минута Принс-Осей Овусу реализира дузпата, вкарвайки топката в левия ъгъл. При ситуацията с дузпата реферът всъщност се допита до ВАР след гол на Ерлинг Холанд, но в крайна сметка попадението не бе зачетено, тъй като бе забелязано нарушение за дузпа в полза на Падерборн.

Така срещата влезе сензационно в продължения и в петата минута от тях Ерлинг Халанд вкара много спорен гол, при който напредна от центъра и завърши хладнокръвно. Останаха съмнения за тънка засада и мачът се забави, но все пак попадението му този път беше признато, въпреки протестите на гостите.

До края имаше още положения, но в крайна сметка BVB се поздрави с успеха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
142