Анонс на 19-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 19-ия кръг в Бундеслигата

Изминали са само 18 кръга от този сезон в Бундеслигата, а водачът Дортмунд вече има преднина от 12 точки пред втория Хановер и 13 пред третия Майнц. Шампионът Байерн пък е едва пети във временното подреждане и изостава с цели 16 пункта от дортмундци. В дербито на предишния 18-и рунд Хамбургер постигна важна победа над Шалке с 0:1. Дортмунд би Леверкузен с 1:3 в битката на върха, Вердер пое глътка въздух след успех срещу Хофенхайм с 2:1. От своя страна, Щутгарт показа, че е твърдо решен да запази елитния си статут, като хората на Бруно Лабадия измъкнаха трите точки срещу Майнц (1:0). Това не се удаде на Байерн, който изпусна победата срещу Волфсбург в последните минути. Така баварците трябваше да се примирят с равенство 1:1.

В предстоящия 19-и кръг също ни очакват няколко много вълнуващи срещи. Без съмнение двубоят Байерн - Кайзерслаутерн заслужава най-голямо внимание. И мачовете Дортмунд - Щутгарт и Хановер - Шалке могат да доставят голямо удоволствие на Вас, уважаеми любители на немския футбол.

Хамбургер - Айнтрахт

21.01.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Волфганг Щарк

Futbol - TV започва своя анонс за този кръг със срещата между Хамбургер и Айнтрахт. Миналата седмица домакините записаха ценен успех срещу Шалке с 0:1 и с това успяха да се изкачат до 7-ото място във временното класиране. Сега възпитаниците на Армин Фее изостават със само три точки от зона Лига Европа. Айнтрахт обаче претърпя неприятно поражение от Хановер с 0:3. Така орлите са вече осми в таблицата, намирайки се непосредствено зад днешния си опонент.

Определено фаворит в този двубой са хамбургци. Те се намират в добра форма и имат всички шансове да преборят съпротивата на Айнтрахт.

Коефициенти от bet365:

Хамбургер - 1.61
Равен - 3.80
Айнтрахт - 5.50

Прогноза: Хамбургер - Айнтрахт 3:1

 

Байерн - Кайзерслаутерн

22.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Маркус Шмидт

Безспорно това е дербито на кръга. В двубоите между Байерн и Кайзерслаутерн се усеща една нептоворима страст. В последната среща, която двата отбора изиграха за първенство, лаутерите победиха с 2:0 на врящия котел "Фритц-Валтер-Щадион".

Гостите, макар и новак в шампионата, успяха да вземат скалпа на първенеца. Но какво ще рече новак? Червените дяволи са тим с традиции, така че за тях няма нищо ново в Бундеслигата.

Туй се доказва и от резултатите, които регистрират момчетата на Марко Курц до този момент през кампанията. Те заемат 10-а позиция в таблицата, като в предния кръг направиха равен 1:1 с Кьолн.

От друга страна, баварците не могат да бъдат много доволни от своето представяне през сезона в Бундеслигата. Мюнхенци се намират чак на пето място във временното подреждане, а пасивът им спрямо зона Шампионска лига е три пункта. В предходния рунд Байерн изпусна да бие Волфсбург, след като инкасира гол в заключителната част на мача.

С това шампионът бе принуден да преориентира целите си. За защита на титлата вече не се говори, като тимът ще преследва второто място, осигуряващо директно участие в групите на Шампионската лига.

В тази връзка ще се разчита много на играчи като Филип Лам, Бастиан Швайнщайгер, Марио Гомес и, разбира се, Ариен Робен. В срещата с вълците холандецът показа, че се намира в добро състояние, и е готов да помогне на отбора си.

На първо време Франк Рибери няма да може да стори това, тъй като получи контузия в гореспоменатия мач. Все пак крилото ще бъде извън строя за само две седмици. Ван Гаал не може да разчита и на трайно контузените Ивица Олич и Тони Кроос.

От друга страна, големият отсъстващ за лаутерите се казва Сърджан Лакич, който отбеляза три гола срещу Кобленц за купата. Хърватският голмайстор на гостите е наказан, защото бе изгонен в срещата с Кьолн. Очаква се на негово място да играе Адам Немец.

Наистина Байерн може да се похвали с по-голям потенциал от Кайзерслаутерн и заради това има предимство преди мача. Гостите обаче в никакъв случай не трябва да се подценяват, дори само заради името им. Ситуацията е по-напрегната в лагера на домакините, които макар и трудно, ще вземат своето от утрешния дуел.

Коефициенти от bet365:

Байерн - 1.22
Равен - 6.00
Кайзерслаутерн - 12.00

Прогноза: Байерн - Кайзерслаутерн 2:1

 

Дортмунд - Щутгарт

22.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: д-р Феликс Брюх

На пръв поглед Дортмунд и Щутгарт са два равностойни отбора. Само че разликата в техните изяви през тази година е много голяма. Докато домакините играят вдъхновяващ футбол и водят с 12 точки на върха в таблицата, гостите са едва 17-и, намирайки се на три точки от заветното 15-о място.

Все пак в последния рунд както дортмундци, така и щутгартци стигнаха до победа. Подопечните на Юрген Клоп сразиха Леверкузен с 1:3. Щутгарт пък се наложи над Майнц с 1:0.

И двата тима имат качества, за да осъществят намеренията си. Дортмунд е облагодетелстван също от факта, че може да се концентрира изцяло върху представянето си в лигата, след като отпадна от Купата на Германия и Лига Европа. Щутгарт продължи напред в Лига Европа, но, лично според мен, този турнир ще бъде поставен на заден план, тъй като голямата цел е оставането в елита.

Мисията пред наставника Бруно Лабадия е наистина трудна. Тя обаче представлява добър шанс за него да докаже треньорските си възможности, които не съумя да разкрие в пълна степен, докато бе начело на Леверкузен и Хамбургер.

Конкетно в мача с черно-жълтите Лабадия ще трябва да се справи и с отсъствието на трима от основните си нападатели в лицето на Какау, Чиприан Марика и Мартин Харник, които са с травми.

Клоп също има кадрови проблеми, които трябва да преодолява. Освен на контузените Патрик Овомойела, Флориан Кринге и Себастиан Кел, както и участващия в Купата на Азия Шинджи Кагава, треньорът ще трябва да се лиши от услугите и на Свен Бендер, получил контузия в двубоя с Леверкузен. Мохамед Зидан и Марио Гьотце пък са под въпрос.

Дортмунд - Щутгарт е мач между два млади отбора, водени от двама млади наставници. Макар домакините и гостите да се намират в коренно различно положение, сигурен съм, че ни предстои да гледаме една здрава борба, в която е малко вероятно да има победител.

Коефициенти от bet365:

Дортмунд - 1.50
Равен - 4.33
Щутгарт - 6.50

Прогноза: Дортмунд - Щутгарт 1:1

 

Фрайбург - Нюрнберг

22.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Марко Фритц

Факт е, че Фрайбург и Нюрнберг значително подобриха представянето си в сравнение с предходната кампания. Домакините са шести във временното класиране, намирайки се само на точка зад първенеца Байерн. Гостите пък се намират на 12-о място в таблицата. В предния рунд фрайбургци спечелиха пункт от гостуването си на Санкт Паули (2:2), докато Нюрнберг понесе загуба от Гладбах с 0:1. Фрайбург и Нюрнберг са два тима с изравнени възможности. Силните игри, които хората на Робин Дут показват най-вече у дома, могат обаче да наклонят везните в тяхна полза.

Коефициенти от bet365:

Фрайбург - 2.37
Равен - 3.20
Нюрнберг - 3.00

Прогноза: Фрайбург - Нюрнберг 1:0

 

Хановер - Шалке

22.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: д-р Йохен Дреес

Мирко Сломка просто преобрази Хановер. В момента неговият тим се намира на престижната втора позиция във временното подреждане, изпреварвайки отбори като Шалке, Хамбургер, Леверкузен и самия Байерн. Не толкова добра е ситуацията в Гелзенкирхен, където надали са особено доволни от 11-ото място, което Шалке заема във временното класиране.

Миналата седмица футболистите на Феликс Магат загубиха ключовия мач с Хамбургер с минималното 0:1. От своя страна, Хановер надделя над Айнтрахт с класически резултат.

Никой в Хановер не си е поставил за цел влизането в евротурнирите, но ако тимът продължава със силните си изяви, тогава той ще погледне по-смело към евентуално участие в Европа.

Нещо, което е абсолютно задължително за гостите предвид бюджета и състезателите, които имат на свое разположение.

Един от тези играчи, Джърмейн Джоунс, бе преотстъпен за половин година на Блекбърн. Младокът Юлиан Дракслер обаче подписа официален договор с клуба. Още една добра вест за кралскисините е туй, че Атстуто Учида се завърна в отбора, след като взе участие в Купата на Азия.

В стана на хановерци ситуацията в кадрови план е по-тревожна. Сломка не може да заложи на Сержио Пинто, който страда от стомашно-чревна инфекция, както и на ДаМаркъс Бийзли, Леон Андреасен и Карлитош, които са контузени. Зад участието на Микаел Форсел все още стои въпросителна.

Несъмнено индивидуалната класа на миньорите е по-висока от тази на Хановер. Туй обаче невинаги е достатъчно за победа. Плюс това Мирко Сломка е бивш треньор на Шалке и познава добре обстановката при съперника. Все пак гелзеникирхенци имат да още доста да наваксват, затова не бихте сбъркали, ако изберете двойката.

Коефициенти от bet365:

Хановер - 2.90
Равен - 3.30
Шалке - 2.37

Прогноза: Хановер - Шалке 0:2

 

Майнц - Волфсбург

22.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: Гюнтер Перл

Първият мач между двата тима през сезона бе много вълнуващ. Тогава Майнц успя да обърне Волфсбург до 3:4, след като губеше с 3:0. Още няколко пъти през кампанията вълците допуснаха да загубят точки по този начин, като в момента те заемат 14-а позиция в таблицата. Майнц пък продължава да играе много силно и е трети във временното класиране. В предишния кръг момчетата на Стив Макларън взеха важна точка от домакинството си на Байерн (1:1). От своя страна, гостите паднаха от Щутгарт с 1:0. Не се съмнявам, че Майнц и Волфсбург ще търсят успеха докрай, но тимът, който би приел загубата по-спокойно, е този на домакините. От тази гледна точка има резон в това да се заложи на вълците.

Коефициенти от bet365:

Майнц - 2.30
Равен - 3.25
Волфсбург - 3.10

Прогноза: Майнц - Волфсбург 0:1

 

Кьолн - Вердер

22.01.2010 г., 19:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Петер Зипел

Всички във Вердер се надяват, че победата над Хофенхайм с 2:1 от предходния рунд ще бъде едно ново начало за отбора. Състезателите на Томас Шааф трябва да хвърлят доста усилия, за да се класират за евротурнирите, тъй като понастоящем се намират чак на 13-а позиция в таблицата. Кьолн пък е 16-и, изоставайки с две точки от спасителния бряг. В последния рунд козлите спечелиха пункт при визитата си на Кайзерслаутерн (1:1). Със сигурност мотивация няма да липсва и в двата тима, ала зелено-белите имат футболисти като Клаудио Писаро и Марко Марин, способни да решават мачове.

Коефициенти от bet365:

Кьолн - 2.90
Равен - 3.30
Вердер - 2.37

Прогноза: Кьолн - Вердер 1:2

 

Гладбах - Леверкузен

23.01.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Флориан Майер

Гладбах победи убедително Леверкузен с 3:6 в първия двубой между тези два отбора през кампанията. Спокойно може да се каже, че от тогава насетне аспирините тръгнаха нагоре. И, макар да загубиха от Дортмунд с 1:3 в 18-ия рунд, те са четвърти във временното класиране и имат същия точков актив като Майнц, но са с по-лоша голова разлика от него. Гладбах пък е на последното 18-о място във временното подреждане, но успехът над Нюрнберг с 0:1 от предния кръг е светлина в тунела. Треньорът на кончетата Михаел Фронтцек е доказан биткаджия, който ще направи и невъзможното, за да не загуби тази среща. Той наистина може да постигне това.

Коефициенти от bet365:

Гладбах - 4.20
Равен - 3.75
Леверкузен - 1.80

Прогноза: Гладбах - Леверкузен 2:2

 

Хофенхайм - Санкт Паули

23.01.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Кристиан Дингерт

Този 19-и кръг завършва с мача Хофенхайм - Санкт Паули. Хофенхаймци загубиха от Вердер с 2:1 в дебюта на новия наставник Марко Пецаюоли. Така отборът вече се отдалечи на пет точки от местата, осигуряващи излаз към Европа. От своя страна, Санкт Паули не успя да победи Фрайбург (2:2). Възпитаниците на Холгер Станиславски остават на 15-ото място в таблицата, намирайки се на само три точки от опасната зона. Битката в този двубой ще е истинска. Може би факторът домакинство ще си каже думата.

Коефициенти от bet365:

Хофенхайм - 1.60
Равен - 3.75
Санкт Паули - 5.75

Прогноза: Хофенхайм - Санкт Паули 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153