Коман: Смеят ми се, че ме е страх да играя с глава


И. Ангелов

Коман: Смеят ми се, че ме е страх да играя с глава

Нападателят на Байерн Мюнхен Кингсли Коман сподели, че съотборниците му от отбора му се подиграват заради това, че го е страх да удря топката с главата си. 24-годишният вкара с глава на финала на Шампионска лига, но все пак сподели, че това е умение, което не е естествено за него. Коман призна, че е затворил очите си при скока да играе с глава тогава.

"Просто така ме е страх да ударя топката с глава, и колегите ми постоянно се подиграват с това. Може да видите по снимките - аз затворих очите си за удара на финала. Това беше инстинкт - натурален рефлекс. Аз винаги гледам да държа очите си отворени, но в последния момент имам този рефлекс да затворя очи."

Въпреки важния гол в онзи мач с ПСЖ, Коман не може да се похвали с множество голове в своите кампании. През 2018-19 г. той за първи път стигна до кота 10, и с 5 гола до момента в сегашния сезон изглежда е на път да подобри рекорда си. Пред Le Parisien през 2019 г. Коман сподели:

"В момента гледам да вкарвам повече голове и създавам повече положения. Аз не мисля, че някога ще стана нападател с 30, 40 или 50 гола в сезон. Този инстинкт да си убиец пред вратата не е естествен за мен, дори когато работя за това.

"Аз обичам да създавам голове, и зная, че да вкараш е много важно. Така че съм стриктен и гледам да съм егоист понякога."

 

  Сподели
214