Румениге критикува "отцепниците"


Н. Гавазов

Румениге критикува

Президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге отправи критики към  Майнц 05, Щутгарт, Арминия Билефелд и Аугсбург, които не бяха поканени на неофициалната среща между клубовете от германския елит.  Четирите клуба настояват за промяна в схемата на разпределение на парите от телевизионни права, които ще наброяват 4.4 милиарда евро за периода между 2021 и 2025 година. По-конкретно "отцепниците" желаят прилагането на английския вариант, при който значителна сума е еднаква за всички клубове. За целта Майнц 05, Щутгарт, Арминия Билефелд и Аугсбург инициираха петиция, която трябва да бъде подписана от още 6 клуба, за да бъде разгледана от футболните власти.

"Всички сме обединени около мнението, че парите трябва да бъдат разпределяни от Германската футбола лига (ДФЛ). Не мисля, че е редно да бъдат изпращани въпросници и петиции из страната, както го направиха някои други клубове", заяви  Румениге.

Според различни източници, решението за разпределението на парите от телевизионните права в Германия ще бъде взето на 7 декември.

  Сподели
174