Байерн ще се върне към победите


Н. Атанасов

Байерн ще се върне към победите

Байерн Мюнхен – Херта Берлин
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 04.10.2020 г.
Час: 19:00

След 10 месеца и цели 32 поредни мача без загуба във всички турнири, шампионът на Германия и Европа – Байерн Мюнхен, си намери майстора и загуби с 1:4 визитата си на Хофенхайм. Баварците направиха слаб мач и логично загубиха. Ермин Бичакчич беше точен в 16-ата минута. В 24-ата Бенжамен Павар сбърка и неволно насочи кълбото към Мунас Дабур, който излезе сам срещу Мануел Нойер и вкара за 2:0. В 36-ата Кимих намали изоставането на баварците. В 77-ата обаче Крамарич реализира за 3:1 и до голяма степен сложи точка на спора. В добавеното време Нойер бе принуден да извърши нарушение в наказателното поле и така се стигна до дузпа за Хофе. Андрей Крамарич бе точен от бялата точка и оформи крайния резултат.

През седмицата Байерн се реваншира за тежката загуба и спечели поредния си трофей. След като преди броени дни станаха супершампиони на Европа, този път баварците завоюваха и Суперкупата на Германия. Това стана факт след успех с 3:2 над своя голям съперник - Борусия Дортмунд. Хората на Ханзи Флик пропиляха аванс от два гола, но в крайна сметка се поздравиха с отличието.

Отсъстващи за предстоящия двубой са Сане и Танги, а Горецка и Алаба са под въпрос.

Херта приключи миналогодишната кампания на 10-то място. Отборът се представяше на ниво под ръководството на Юрген Клинсман, но след изненадващата оставка на бившия нападател нещата не потръгнаха добре за столичани. Тимът успя да се стабилизира едва след назначаването на Бруно Лабадия и сега специалистът ще се опита да класира "старата дама“ за Европа, макар и с подмладен състав. Берлинчани започнаха ударно новия сезон и разбиха с 4:1 Вердер Бремен, но във втория кръг Херта загуби с 1:3 у дома от Айнтрахт Франкфурт.

Аут за гостите са Дилросун и Майер.

Едва ли ще е голяма изненада новината, че Херта играе изключително трудно в Мюнхен. "Старата дама“ няма успех на гости на Байерн повече от три десетилетия.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Херта Берлин 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Херта Берлин (Бруно Лабадия)
 
Шволов
   
Пекарик
Турунарига
Боята
Мителщад
Щарк
Куня
Тусар
Дарида
Кордоба
Лукебакио
Левандовски
Коман
Мюлер
Гнабри
Кимих
Толисо
Дейвис
Боатенг
Сюле
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Ханзи Флик)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Херта Берлин 3:0

  Сподели
320