Байерн няма да пожали и Хофенхайм


Н. Атанасов

Байерн няма да пожали и Хофенхайм

Хофенхайм – Байерн Мюнхен
Стадион: "ПреЗеро Арена“, Зинсхайм
Дата: 27.09.2020 г.
Час: 16:30

В последните години Хофенхайм се утвърди като приятна изненада както на домашна сцена, така и по европейските терени. Тимът от едноименното немско село игра в групите на Шампионската лига, а сега след последния сезон предвожданият от Себастиан Хьонес тим отново се класира за втория по сила турнир на Стария континент – Лига Европа. Хофе завърши на 6-та позиция с 52 точки, като се пребори с конкуренцията на Волфсбург и Фрайбург. Гачинович се присъедини към отбора, но с него се разделиха Битенкурт, Кобел и Цубер.

В първия си мач от новия сезон Хофе стигна до драматичен успех на гости на Кьолн за крайното 3:2. "Сините“ на три пъти повеждаха в резултата, за да стигнат до пълния комплект точки след попадение в добавеното време на срещата.

За настоящия двубой аут за домакините са Нордвайт и Стафилидис.

Германският колос Байерн Мюнхен записа втори требъл в своята славна история. Баварците спечелиха за рекорден 30-ти път Бундеслигата, триумфираха за 6-ти път в Шампионската лига и отделно завоюваха 20-та купа на Германия. Сега баварците ще трябва да отстояват позициите си, като очаквано южняците са абсолютен фаворит за нов триумф първенството и турнира за купата. През миналогодишната кампания Байерн завърши с 82 точки след 26 победи, 4 ремита и 4 загуби.

Проблемите пред Байерн са свързани с факта, че отборът беше напуснат от Перишич, Коутиньо и Алкантара. Въпреки това, шампионът на Европа разгроми Шалке 04 с 8:0 в първия мач от новия сезон в германската Бундеслига. Серж Гнабри отбеляза хеттрик, но и останалите играчи на тима показаха, че се намират в топ форма. Другите голмайстори бяха Горецка, Левандовски, Мюлер, Сане и Мусиала.

През седмицата Байерн спечели четвърти трофей, като този път се наложи с 2:1 след продължения над Севиля в двубоя за Суперкупата на Европа.

Прогноза: Хофенхайм – Байерн Мюнхен 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Ханзи Флик)
 
Нойер
   
Павар
Сюле
Боатенг
Дейвис
Горецка
Кимих
Гнабри
Мюлер
Сане
Левандовски
Дабур
Крамарич
Гайгер
Грилиш
Самасеку
Баумгартнер
Сков
Бичакчич
Хюбнер
Кадерабек
   
Бауман
 
Хофенхайм (Себастиан Хьонес)

Обоснована прогноза: Хофенхайм - Байерн Мюнхен 0:3

  Сподели
323