Фърдинанд: Левандовски заслужава "Златната топка"


Н. Гавазов

Фърдинанд: Левандовски заслужава

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и Англия Рио Фердинанд, сега експерт в британска телевизия, изрази възмущение от решението за отмяна на тазгодишната награда "Златната топка“.

"Ако бях Роберт Левандовски, щях да създам петиция за отмяна на решението да не се връчва "Златната топка". Освен годината, в които Лука Модрич спечели, Лионел Меси и Кристиано Роналдо доминираха за последните 12 години. Но през този сезон Левандовски се изкачи на ново ниво. Не мога да повярвам, че я отмениха. "Жестоко" е добра дума за описание на това решение. Левандовски заслужава тази награда за това, което направи през този сезон и ще е неправилно, ако той изведе Байерн до победа в Шампионска лига, а те все пак решат да не му дадат тази награда. Считам за жалко, че я отмениха тази година.

Защо не могат да дадат Ballon d'Or, дори ако нямат голяма церемония за награждаване, както обикновено? Мисля, че това наистина е лошо. Това е голяма работа. Разговаряйте с Майкъл Оуен и го попитайте кой е най-добрият трофей в кариерата му и той ще ви каже, че това е Ballon d'Or от 2001 г.

Да бъдеш в този списък като най-добър играч в света е специална работа. Всички тези футболисти искат да са там. Това е елитът, най-доброто за топ играчите и сега това поколение има двама футболисти, които доминират над всички толкова дълго време.

Това би направило Левандовски още по-специален, ако името му е в този списък и не мога да повярвам, че те отнеха тази възможност от него", заяви Рио.

  Сподели
143