Байерн: Отмяната на Златната топка ограби Левандовски


И. Ангелов

Байерн: Отмяната на Златната топка ограби Левандовски

Председателят на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге обяви мнението си, че ако не беше отменена наградата за най-добър играч на 2020 година, то Роберт Левандовски е щял да спечели Златната топка. France Football обяви миналата седмица, че тази година най-престижното индивидуално отличие няма да се връчва поради условията на пандемия. Левандовски вкара 51 гола този сезон, като помогна на Байерн да спечели Бундеслигата и германската купа, като и шансът за требъл с Шампионска лига още е налице.

"Аз вярвам, че Роберт Левандовски играе фантастичен сезон и може би изигра най-добрият сезин в кариерата си. За съжаление Франс Футбол отмени Златната топка, с което ние не сме особено щастливи. В крайна сметка това не е много справедливо - не замо за Байерн, но и за Левандовски, който можеше да спечели.

"Аз вярвам, че е много важно в сезон, в който всички първенства освен френското се играха до края, то е възможно да връчим Златна топка на най-добрия в света. Разбира се, вярвам, че в тези обстоятелства Роберт имаше добър шанс да я спечели за първи път в кариерата си."

Левандовски никога не е попадал сред топ 3 на наградата, като през 2015 г. беше четвърти в първия си сезон с Байерн.

  Сподели
144