Вернер няма да играе за Лайпциг в оставащите мачове от ШЛ


Н. Гавазов

Вернер няма да играе за Лайпциг в оставащите мачове от ШЛ

Нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер ще пропусне останалите мачове на своя отбор през текущия сезон в  Шампионска лига, съобщава инсайдерът от Германия Кристиан Фалк.

Очаква се Челси да приключи сделката за Вернер до края на седмицата, а германецът иска да замине за Лондон през юли. Завършването на сезона в европейските клубни турнири е планирано през август, но според източника, този факт не интересува Тимо, тъй като той желае да се присъедини към новия си отбор възможно най-скоро, за да може по-добре да се адаптира в новите условия на работа. Германецът вече е уведомил ръководството на "биковете" са намерението си и е убеден, че ще срещне разбиране от тяхна страна по този въпрос.

По-рано стана известно, че РБ Лайпциг и Челси са в последния етап на съгласуване на трансфера на Вернер. Вчера изтече срокът, в който контрактът на футболиста можеше да бъде купен за 53 милиона паунда. Това обаче не застрашава по никакъв начин сделката. Напротив, към момента преминаването на Тимо в посока към "Стамфорд Бридж" е въпрос на време, при това най-близкото.  Съобщаваше се, че в Лондон 24-годишен германец ще получи договор до 2025 г. със заплата от 200 хиляди паунда седмично, ставайки вторият новодошъл в отбора на Франк Лампард след крилото на Аякс Хаким Зиеш, чийто трансфер бе оформен още през февруари.

Напомняме, че РБ Лайпциг уверено преодоля Тотнъм в осминафиналите на Шампионска лига и така стана един от четирите тима, които успяха да се класират за четвъртфиналите на престижния турнир преди началото на пандемията COVID-19, която спря всички футболни състезания.

През този сезон Вернер вкара 31 гола и даде 13 асистенции в 42 мача за РБ Лайпциг във всички турнири.

Челси тепърва ще играе втория си мач от 1/8 -финалите на Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен. Първият двубой завърши при резултат 3:0 в полза на германците.

  Сподели
177