Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата

Хофенхайм – РБ Лайпциг
Дата: 12.06.2020 г.
Час: 21:30

Фортуна и Хофенхайм завършиха наравно - 2:2. С два гола за домакините се отчете Ровен Хенингс. Той откри резултата в 5-ата минута, а четвърт час преди края се разписа от дузпа. Мунас Дабур се разписа в 16-ата, а още един гол за Хофе бе дело на Стивън Цубер след час игра. Иначе гостите играха почти цял мач с човек по-малко, след като Бенджамин Хюбнер получи червен картон още в 9-ата минута. След този двубой, изненадващо, треньорът Алфред Шрьодер напусна клуба и сега начело на Хофе временно застава Марсел Рап. Освен Хюбнер аут за домакините са Хюбнер, Ларсен и Стафилидис.

РБ Лайпциг и Падерборн завършиха наравно - 1:1, в среща от кръга на Бундеслигата. Домакините очаквано бяха по-активни през първата част и логично стигнаха до гол в 27-ата минута. Отлична атака мина през Нкунку и Вернер, който намери Шик, а чехът прати топката в мрежата. Малко преди почивката домакините останаха с човек по-малко. Упамекано си изкара втори жълт картон за излишно нарушение в центъра. Това се оказа решаващо за двубоя. Домакините играха доста по-затворено, макар техният съперник рядко да показваше нещо по-интересно в предни позиции. Все пак гостите успяха да стигнат до гол в добавеното време. След ъглов удар Ритер стреля, вратарят спаси, но при добавката Щродиек бе точен за крайното 1:1. "Червените бикове“ са 3-ти с 59 пункта. Поулсен, Хартман и Упамекано са извън сметките на гостите.

Прогноза: Хофенхайм – РБ Лайпциг 1:3


Фортуна Дюселдорф – Борусия Дортмунд
Дата: 13.06.2020 г.
Час: 16:30

Фортуна и Хофенхайм завършиха наравно - 2:2. С два гола за домакините се отчете Ровен Хенингс. Той откри резултата в 5-ата минута, а четвърт час преди края се разписа от дузпа, за да спечели точка за своя тим, който все още е под чертата и заема плейофната 16-та позиция с актив от 28 точки. Бодзек е наказан, а Соботка и Щефен са с контузии за домакините.

Борусия Дортмунд спечели с 1:0 срещу гостуващия Херта в 30-ия кръг на германското първенство. Вестфалци бяха без голямата си звезда в атака Ерлинг Холанд, който не успя да се възстанови напълно за двубоя. В 57-ата минута Борусия стигна до единственото попадение. Джейдън Санчо центрира, Юлиан Бранд продължи с глава към непокрития в пеналта Емре Джан, който прати топката в мрежата. "Жълто-черните" записаха седма победа в последните си осем мача от Бундеслигата и с актив от 63 точки се утвърдиха на второто място, като останаха на седем зад лидера Байерн Мюнхен. В лазарета на BVB са Ройс, Дауд, Шулц и Загаду.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Борусия Дортмунд 0:3


Кьолн – Унион Берлин
Дата: 13.06.2020 г.
Час: 16:30

Аугсбург и Кьолн не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно - 1:1, в последен двубой от 30-ия кръг на Бундеслигата. Срещата вървеше към нулево равенство, но в самия край двата отбора си размениха по едно попадение. Първо в 86-ата Антони Модест откри за гостите, но стотина секунди по-късно Филип Макс изравни. Иначе и за двата тима точката не им донесе нова доза спокойствие за отдалечаване от опасната зона. "Козлите“ са 12-ти с 35 точки и засега са на седем пункта от първия от отборите под чертата. Схири, Терод, Рисе и Хауптман са с травми за Кьолн.

Унион Берлин и Шалке 04 завършиха 1:1 в среща от 30-ия кръг на германската Бундеслига. Домакините започнаха много силно и поведоха след комбинация между Антони Уджа и Роберт Андрих, като последният реализира безкомпромисно покрай излезлия страж на гостите Александър Нюбел. С първата си по-сериозна голова опасност обаче гостите възстановиха равенството. През втората част темпото на игра рязко спадна и до нов гол не се стигна. Възпитаниците на Урс Фишер все още не са си гарантирали спасяване в елитната дивизия и през следващия сезон. "Железните“ са в серия от седем поредни мача без победа, която ги смъкна в близост до зоната на изпадащите. Столичани са 14-ти и имат 32 точки, което е с четири повече от Фортуна Дюселдорф. Андрих е наказан, а Риерсон, Акронес, Бекер и Дел са контузени.

Прогноза: Кьолн – Унион Берлин 2:2


Херта Берлин – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 13.06.2020 г.
Час: 16:30

Силната серия на Херта след подновяването на Бундеслигата без загуба, в която берлинчани записаха три победи и едно равенство, приключи преди седмица. В последния си мач от първенството селекцията на Бруно Лабадия отстъпи с 0:1 на гости на Борусия Дортмунд. Поражението остави "старата дама“ с 38 точки, а отборът е на 9-то място в колоната. Дилросу, Нетц, Куня, Волф, Аскасибар и Крафт са в лазарета на домакините.

След двете поредни победи, които стабилизираха състава на Айнтрахт, в предишния кръг "орлите“ паднаха изненадващо у дома с 0:2 от борещия се за оцеляване Майнц 05. Така играчите на Алфред Хютер са 11-ти и са с 35 точки. През седмицата Айнтрахт не успя да поднесе сензацията в полуфиналите на турнира за Купата на Германия и отстъпи с 1:2 от фаворита за трофея Байерн Мюнхен. Роде е наказан, а Фернандеш и Пасиенсия са контузени.

Прогноза: Херта Берлин – Айнтрахт Франкфурт 2:1


Падерборн – Вердер Бремен
Дата: 13.06.2020 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг и Падерборн завършиха наравно - 1:1, в среща от кръга на Бундеслигата. Домакините очаквано бяха по-активни през първата част и стигнаха до гол в 27-ата минута. Малко преди почивката Лайпциг остана с човек по-малко. Това се оказа решаващо за двубоя. Домакините играха доста по-затворено, макар техният съперник рядко да показваше нещо по-интересно в предни позиции. Все пак Падерборн стигна до гол в добавеното време. След ъглов удар Ритер стреля, вратарят спаси, но при добавката Щродиек бе точен за крайното - 1:1. Точката не оправя особено много положението на "синьо-черните“, които все така са на последното 18-то място с актив от 20 пункта. Хюнемайер и Мамба са наказани, а Шонлау е контузен.

Вердер Бремен записа нова домакинска загуба, след като отстъпи от Волфсбург у дома с 0:1 в среща от 30-ия кръг на Бундеслигата. Това бе второ последователно поражение за северняците, които остават на предпоследното 17-то място с актив от 25 точки. Засега играчите на Флориан Кофелд са на шест пункта от спасението. Писаро, Фюлкруг, Топрак, Мьовалд и Шахин са с травми за гостите.

Прогноза: Падерборн – Вердер Бремен 1:2


Волфсбург – Фрайбург
Дата: 13.06.2020 г.
Час: 16:30

Волфсбург записа трета поредна победа като гост. Този път "вълците“ се наложиха с 1:0 над закъсалия Вердер. След равностойна първа част пред празните трибуни на "Везерщадион“, гостуващият състав дочака своя момент под силния дъжд, който се изля през второто полувреме над Бремен. Голът падна в 82-та минута, когато Вут Вегхорст намери целта след подаване на Феликс Клаус. Така Волфсбург събра 45 точки в своя актив, които им отреждат 6-ото място в класирането. Отавио, Уилиам и Камачо са аут за домакините.

Фрайбург прекъсна серията от четири поредни мача без победа в първенството и в предишния кръг южняците се наложиха с 1:0 у дома над амбициозния тим на Борусия Мьонхенгладбах. По този начин хората на Кристиан Щрайх вече имат 41 пункта и са на 8-мо място в класирането, като Фрайбург все още запазват шансове за място в Топ 6 и участие в европейските клубни турнири наесен. Гулде и Раве пропускат визитата на Волфсбург.

Прогноза: Волфсбург – Фрайбург 3:1


Майнц 05 – Аугсбург
Дата: 14.06.2020 г.
Час: 16:30

Майнц 05 се наложи с 2:0 при визитата си на Айнтрахт в среща от кръга на Бундеслигата. Муса Ниакате откри резултата малко преди почивката, а Пиер Кунде Малонг сложи точка на спора с попадение в 77-ата минута. Така Майнц спечели много важни три точки и вече има 31 на сметката си, заемайки опасното 15-то място в таблицата, но тимът е на три от първия от отборите под чертата. Центнер и Бел са контузени за домакините.

Аугсбург и Кьолн не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно - 1:1, в последен двубой от 30-ия кръг на Бундеслигата. Срещата вървеше към нулево равенство, но в самия край двата отбора си размениха по едно попадение. Първо в 86-ата Антони Модест откри за гостите, но стотина секунди по-късно Филип Макс изравни. Иначе домакините пропуснаха дузпа преди почивката. При тази ситуация вратарят на "козлите" Тимо Хорн не прецени добре ситуацията, отдалечи си от вратата си и предизвика дузпа. Стражът обаче компенсира грешката си, спасявайки дузпата, изпълнена нехайно от Нийдерлехнер. Иначе и за двата тима точката не им донесе нова доза спокойствие за отдалечаване от опасната зона. Баварците 13-ти и имат 32 пункта. Кордова, Байер, Яго, Хан, Гифер и Аста са аут.

Прогноза: Майнц 05 – Аугсбург 0:0


Шалке 04 – Байер Леверкузен
14.06.2020 г.
Час: 19:00

Унион Берлин и Шалке 04 завършиха наравно - 1:1, в среща от 30-ия кръг на първенството. Домакините започнаха много силно и поведоха след комбинация между Антони Уджа и Роберт Андрих, като последният реализира безкомпромисно покрай излезлия страж на гостите Александър Нюбел. Вратарят на "кралскосините“, който от следващия сезон ще бъде част от баварския колос Байерн Мюнхен, се прояви отлично на няколко пъти след гола, като отбраната на Шалке изглеждаше разколебана. С първата си по-сериозна голова опасност гостите възстановиха равенството. Джонджо Кени проби и с мощен удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Рафал Гикивич. През втората част темпото на игра рязко спадна и до нов гол не се стигна. Въпреки това, Шалке е в крайно незадоволителна серия от 12 поредни мача без победа. Рурският клуб заема 10-то място и е с 38 точки. Настасич, Бургщалер, Матондо, Тодибо, Сердар, Харит и Маскарел са контузени за домакините.

Борещият се за място в Топ 4 отбор на Байер Леверкузен записа втора поредна домакинска загуба. Този път "аспирините“ отстъпиха с 2:4 от гранда Байерн Мюнхен. Заради по-лошите си показатели спрямо Борусия Мьонхенгладбах играчите на Петер Бош са 5-ти с актив от 56 точки. През седмицата Байер си гарантира участие във финала за Купата на Германия, след като елиминира сензацията Саарбюкен с 0:3. Съперник в решителния двубой за отличието ще е Байерн Мюнхен. Иначе контузени за гостите са голямата звезда Синкгравен и Бендер, а под въпрос е голямата звезда Кай Хаверц.

Прогноза: Шалке 04 – Байер Леверкузен 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187