Мърсън: Край на големите трансфери


И. Ангелов

Мърсън: Край на големите трансфери

Според Пол Мърсън пандемията от коронавирус е променила категорично света на футбола, което може да доведе до отказ на Джейдън Санчо да напусне Борусия Дортмунд, дори за астрономическа сума. 20-годишният се свързва все по-настоятелно с Манчестър Юнайтед и трансфер за 100 милиона лири, което ще го направи най-скъпият англичанин в историята. Пол Мерсън обаче вярва, че финансовият удар по клубовете заради вируса може да прекрати големите трансфери:

"Всички тези разговори за Джейдън Санчо и трансфера му за 100 милиона лири са вече извън пропорциите, ако питат мен. Борусия Дортмунд според данните иска повече от тази сума за един от най-горещите млади таланти, но да забравят за това.

"Няма начин да се случи. Приключено е - край и това е. Топ клубовете няма да съкращават служители и след това да излязат с такива пари в момента, в който трансферният прозорец отвори. Това не е само заради цената, но и тези играчи са в категория заплати от около 300 000 лири седмично, което няма как да се получи.

"Промени се финансовата ситуация не само по целия свят, но и във футбола. Трансферите за големи суми вече не стоят на дневен ред. Както стоят нещата с финансите сега, клубовете изглежда не могат да плащат на служителите си. Ако след вдигане на забраната те извадят 900 милиона за играчи, ще има агресивна реакция. "

  Сподели
230