Компанията на собственика на Хофенхайм разработва ваксина за коронавирус


Н. Гавазов

Компанията на собственика на Хофенхайм разработва ваксина за коронавирус

Немската биофармацевтична компания CureVac, която принадлежи на собственика на Хофенхайм Дитмар Хоп, постигна значителен напредък в разработването на ваксина срещу коронавирусната инфекция, съобщава AS.

Германският вестник Welt am Sonntag пък твърди, че американските власти се интересуват от работата на CureVac. Администрацията на президента Доналд Тръмп е предложила  много пари на Хоп, за да прехвърли научните изследвания в чужбина и да направи ваксината "изключителна за американците“.

След новини за интереса на САЩ към CureVac, собственикът на Хофенхайм  заяви, че коронавирусната ваксина не се разработва за продажба, а за да помогне на хората по света.

Някои германски фенове не харесват Hopp поради заобикаляне на правилото 50 + 1, според което инвеститорът няма право да управлява по-голямата част от акциите на клуба. Този сезон това предизвика спирането на мача от 24-ия кръг на Бундеслигата с Байерн, по време на който феновете на отбора от Мюнхен публикуваха обидни банери към бизнесмена.

160