Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм
Дата: 22.02.2020 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах продължава да таи надежди, че ще успее да се пребори за Салатиерата в Германия след края на сезона. В момента "жребчетата“ имат 42 точки, но са и с мач по-малко, като заемат 4-то място в класирането и са на четири пункта от водача Байерн Мюнхен. В предишния кръг възпитаниците на Марко Розе разбиха с 4:1 намиращия се в зоната на изпадащите тим на Фортуна Дюселдорф. Бенсебаини е аут за домакините.

Амбициозният отбор на Хофенхайм инкасира втора поредна загуба в Бундеслигата. В последния си мач "сините“ отстъпиха с 2:3 у дома от Волфсбург, а поражението ги остави с 33 точки. Хофе е на 8-мо място и е на три пункта от местата, които дават право на участие в евротурнирите. Гайгер и Бебу са отсъстващи.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм 3:2


Фрайбург – Фортуна Дюселдорф
Дата: 22.02.2020 г.
Час: 16:30

Борещият се за място в Лига Европа състав на Фрайбург завърши наравно – 1:1, при гостуването си на Аугсбург. Така южняците добавиха само точка към актива си, който преди мачовете от предстоящия кръг е 33 пункта. Играчите на Кристиан Щрайх се намират на 7-ма позиция в колоната и са на три точки от Топ 6. Раве и Кюблер са с травми за Фрайбург.

Фортуна пък се бори за оцеляването си, което не изглежда никак сигурно към момента. Преди седмица вестфалци записа пети последователен двубой в първенството без успех. Този път клубът от Дюселдорф бе разбит у дома с 1:4 от Борусия Мьонхенгладбах. Фортуна остава под чертата, като е на 16-то място с актив от 16 точки, което е на шест от спасението. Вайснер и Щефен са аут.

Прогноза: Фрайбург – Фортуна Дюселдорф 2:1


Херта Берлин – Кьолн
Дата: 22.02.2020 г.
Час: 16:30

Херта пое глътка въздух седмица след неочакваните събития в отбора и последвалата оставка на Юрген Клинсман. В последния си мач от шампионата "старата дама“ се наложи с 2:1 при визитата си на последния Падерборн, а двубоят беше първи на Александър Нури начело на тима. Бившият треньор на Вердер пое временно столичния клуб. Херта е на 13-то място и има 26 точки на сметката си. Щарк и Крафт пропускат мача.

Байерн Мюнхен се наложи с категоричното с 4:1 при визитата си на Кьолн в среща от 22-ия кръг на Бундеслигата. Баварците водеха с класическото 3:0 след само 12 минути игра. След почивката реферът отмени два гола на домакините. Още в първата атака след подновяването на играта Джон Кордоба прати топката в мрежата на баварците, но се стигна до намесата на VAR и реферът отмени гола заради засада на Скири. Положението обаче бе спорно. В 55-ата Кордоба пак реализира, но този път засадата му беше очевидна. В 70-ата Марк Ут върна едно почетно попадение за "козлите“. Хората на Маркус Гисдол са 14-ти и имат 23 пункта. Модест и Клеменс са под въпрос за гостите.

Прогноза: Херта Берлин – Кьолн 1:1


Вердер БременБорусия Дортмунд
Дата: 22.02.2020 г.
Час: 16:30

Бъдещето на Вердер в елитната Първа Бундеслига през следващия сезон е под много сериозна въпросителна. В предишния кръг "бременските музиканти“ инкасираха четвърта поредна загуба и общо осма за последните си десет мача в първенството. Този път северняците отстъпиха с 0:3 на гости на РБ Лайпциг. Вердер е на предпоследното 17-то място и е със 17 точки, като е на пет от спасението. Въпреки това, засега ръководството на клуба гласува доверие на треньора Флориан Кофелд. Егещайн е наказан, а с контузии са Мьовалд, Фюлкруг, Аугустинсон, Ланг и Вогт.

Борусия Дортмунд разби у дома Айнтрахт Франкфурт с 4:0 в първия мач от 22-ия кръг на германската Бундеслига. Детето-чудо от Норвегия Ерлинг Холанд блесна с ново попадение за вестфалци, след като досега пропусна да се разпише само в една от 6 срещи за тях във всички турнири (при загубата с 3:4 в Леверкузен в миналия кръг). 19-годишният нападател има вече 9 попадения за "жълто-черните“. Борусия Дортмунд изравни рекорда за вкарани голове в германската Бундеслига след 22 кръга от първенството. След последния си успех играчите на Лусиен Фавр събраха 63 гола до момента. Това е постигано в миналото единствено от Байерн Мюнхен през 1973-74 и Хамбург през 1981-82 г. Иначе BVB е на 3-то място с актив от 42 точки и е с четири по-малко от лидера Байерн Мюнхен. Ройс, Бранд и Дилейни са в лазарета на гостите.

Прогноза: Вердер Бремен – Борусия Дортмунд 1:3


Шалке 04 – РБ Лайпциг
Дата: 22.02.2020 г.
Час: 19:30

Шалке 04 записа трето поредно равенство и вече в четири последователни срещи "кралскосините“ нямат победа в първенството. Този път играчите на Дейвид Вагнер направиха 0:0 като гости на Майнц 05. И това реми удари по амбициите на тима за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В момента "миньорите“ са на 6-то място с актив от 36 точки и са на шест от Борусия Мьонхенгладбах. Калиджури, Сане и Стамбули са в лазарета на домакините.

Устремилият се към историческа първа титла в Германия отбор на РБ Лайпциг прекъсна серията от три поредни мача без успех и в предишния кръг "червените бикове“ очаквано се разправиха със закъсалия го Вердер Бремен за крайното 3:0. Селекцията на Юлиан Нагелсман е на 2-ро място с 45 точки, което е с една по-малко от лидера Байерн Мюнхен. Орбан и Конате са аут, а Кампъл е под въпрос.

Прогноза: Шалке 04 – РБ Лайпциг 2:4


Байер Левркузен – Аугсбург
Дата: 23.02.2020 г.
Час: 16:30

Късна драма донесе ценна победа на Байер Леверкузен при гостуването си "аспирините“ на новака Унион Берлин. Играчите на Петер Бош се наложиха с 3:2 и то след победен гол дълбоко в добавеното време. Така Байер продължава да е дълбоко замесен в битката за място в Топ 4 и засега е на 5-та позиция с актив от 40 пункта. Белараби и Баумгартлингер са под въпрос за домакините.

Аугсбург пък направи домакинско 1:1 срещу Фрайбург и вече е с 27 точки, като баварският клуб се намира на 11-то място в подреждането. Кордова и Гифер лекуват контузии за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен – Аугсбург 3:1


Волфсбург – Майнц 05
Дата: 23.02.2020 г.
Час: 19:00

Волфсбург записа втора поредна победа далеч от дома. Този път "вълците“ сразиха с 3:2 амбициозния Хофенхайм, а над всички бе Вергхост, който отбеляза хеттрик за гостите. Така Волфсбург вече има 31 точки и се намира 9-то място в колоната. Арнолод и Понграчич са наказани. Гилаводжи и Русилон са под въпрос, а Камачо е контузен.

Майнц 05 спечели важна точка в борбата за оцеляване, завършвайки 0:0 у дома срещу Шалке 04. "Червените“ продължават да заемат спасителното 15-то място, като са с 22 точки и засега са на пет пункта от първия от отборите под чертата. Бел, Фернандеш и Куайсон са под въпрос.

Прогноза: Волфсбург – Майнц 05 2:0


Айнтрахт Франкфурт – Унион Берлин
Дата: 24.02.2020 г.
Час: 21:30

Борусия Дортмунд разби у дома Айнтрахт Франкфурт с 4:0 в първия мач от 22-ия кръг на германската Бундеслига. Така "орлите“ инкасираха първо поражение за календарната 2020 г., което ги остави с 28 точки, а играчите на Адолф Хютер са на 10-то място. Фернандеш, Торо и Рус са контузени, Бас Дост и Гачинович пък са под въпрос.

В двубой, преминал през редица обрати, Унион Берлин загуби с 2:3 домакинството си на Байер Леверкузен. "Железните“ са 12-ти с актив от 26 пункта. Наставникът Урс Фишер не може да разчита на Тримел, Дел, Гокия и Паренсен.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Унион Берлин 4:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238