Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 14.02.2020 г.
Час: 21:30

Байер Леверкузен победи гостуващия Борусия Дортмунд с 4:3 в мач от 21-вия кръг на Бундеслигата. BVB могат да съжаляват, тъй като водеха 3:2, но в последните десет минути допуснаха обрат. Изключително слабо се представиха защитата и вратарят на "жълто-черните", които са с основна вина за провала тази вечер. Така вестфалци пропиляха отлична възможност да се доближат на точка от върха и към момента остават на 3-то място с актив от 39 пункта, като са на четири от лидера Байерн Мюнхен. Ройс, Бранд и Дилейни са аут за домакините.

Айнтрахт Франкфурт продължава да е безпогрешен от началото на 2020 г. В предишния кръг "орлите“ разбиха с 5:0 у дома тима на Аугсбург и записаха трета победа за последните си четири мача. Така играчите на Адолф Хютер вече имат 28 точки и са на 9-то място в класирането. Фернандеш, Торо, Рус и Стендера са контузени.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт 3:2


Аугсбург – Фрайбург
Дата: 15.02.2020 г.
Час: 16:30

Аугсбург инкасира четвърта загуба за последните си пет мача в първенството, след като преди седмица баварците бяха разбити с 0:5 при визитата им на Айнтрахт. Играчите на Мартин Шмид остават с 26 точки и са на 12-та позиция в подреждането. Кордова, Яго, Фрамбергер, Аста и Моравек са с травми за домакините.

Фрайбург прекъсна серията от две поредни загуби и постигна донякъде изненадващ домакински успех над амбициозния Хофенхайм с минималното 1:0. Така предвожданият от Кристиан Щрайх тим събра 32 точки на сметката си и е на три от зона "Европа“, като южняците са 8-ми в колоната. Кох, Раве и Кюблер продължават да са контузени.

Прогноза: Аугсбург – Фрайбург 1:1


Хофенхайм – Волфсбург
Дата: 15.02.2020 г.
Час: 16:30

Амбициозният състав на Хофенхайм записа втора загуба за последните си шест мача в Бундеслигата. В предишния кръг "сините“ отстъпиха с 0:1 на гости на Фрайбург и не успяха да се наместят в Топ 6 и зона "Европа“. Поражението остави Хофе с 33 точки, а тимът е на 7-мо място. Гайгер и Белфодил са контузени, а Крамарич е под въпрос.

Волфсбург пък записа малко очаквано равенство у дома срещу намиращия се в зоната на изпадащите Фортуна Дюселдорф за крайното 1:1. "Вълците“ имат 28 точки и са на 10-то място в подреждането. Понграчич е наказан, а с контузии са Щефен, Тисеран, Клингер и Камачо.

Прогноза: Хофенхайм – Волфсбург 3:1


Падерборн – Херта Берлин
Дата: 15.02.2020 г.
Час: 16:30

Шалке 04 пропусна да съкрати разликата от лидерите в класирането на Бундеслигата, след като завърши само 1:1 при домакинството си на последния Падерборн в среща от 21-вия кръг на първенството. Домакините излязоха напред в резултата едва в 63-ата минута. Девет минути преди края на редовното време Клаус Гязула изравни за Падерборн. Новакът остава под чертата, като преди мачовете от предстоящия кръг е на последното 18-то място с актив от 16 точки. Холтман и Колинс са наказани, а Килиан е контузен.

Херта Берлин допусна загуба с 1:3 у дома от Майнц 05, но не това е водещият акцент за столичани. През седмицата треньорът Юрген Клинсман подаде оставка след само два месеца начело на "старата дама“. Световният шампион с Германия заяви, че причината е липса на доверие в клубното ръководство, но въпреки това Клинси остава борда на директорите на "старата дама“. Херта временно назначи Александър Нури за треньор, а берлинчани са на 14-то място с актив от 23 точки. Волф е наказан за гостите.

Прогноза: Падерборн – Херта Берлин 1:1


РБ Лайпциг – Вердер Бремен
Дата: 15.02.2020 г.
Час: 16:30

Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно при резултат - 0:0, в дербито на кръга в Бундеслигата. За пореден път "червените бикове" не бяха приети добре от привържениците на Байерн, които не спират да ги обиждат още от влизането им в елита. Днес феновете на Байерн издигнаха плакати по темата. След малко повече от час игра Тимо Вернер пропиля отличен шанс за гол, останал сам срещу вратаря. До края до гол така и не се стигна и така двата тима ще се задоволят с по една точка. Селекцията на Юлиан Нагелсман остава на 2-ро място и е с 42 пункта, на точка от лидера Байерн. Куня, Кампъл, Орбан и Контате са в лазарета на домакините.

Трагичната форма на Вердер продължава и преди седмица "бременските музиканти“ инкасираха трета поредна загуба и общо осма за последните си десет мача в първенството. Този път северняците отстъпиха с 0:2 у дома от новака Унион Берлин, а поражението дойде няколко дни след гръмкия успех в турнира за Купата на Германия над Борусия Дортмунд. Играчите на Флориан Кофелд са на предпоследното 17-то място и имат 17 точки. Селке е наказан, а Павленка, Мьовлад, Лангкамп, Баргфреде, Аугустинсон и Фюлкруг са с травми.

Прогноза: РБ Лайпциг – Вердер Бремен 4:0


Унион Берлин – Байер Леверкузен
Дата: 15.02.2020 г.
Час: 16:30

След пет неуспешни опита новакът Унион Берлин успя да запише нова победа като гост. Това стана в предишния кръг, когато "железните“ сразиха с 2:0 намиращия се в криза тим на Вердер Бремен. Така играчите на Урс Фишер събраха 26 точки и са на 11-то място в таблицата. Отсъстващи за столичани са Абдулахи, Мес и Дел.

Байер Леверкузен победи гостуващия Борусия Дортмунд с 4:3 в мач от 21-вия кръг на Бундеслигата. BVB могат да съжаляват, тъй като водеха 3:2, но в последните десет минути допуснаха обрат. Кевин Фоланд беше точен за "аспирините" в 20-ата минута, но две по-късно Матс Хумелс изравни. В 34-ата Емре Джан изведе "жълто-черните" напред, но две преди почивката Фоланд реализира за 2:2 с второто си попадение. Рафаел Герейро върна аванса на Борусия в 65-ата минута. Домакините пробваха натиск, който даде резултат в 81-ата минута, когато Леон Бейли беше точен за 3:3. В следващата атака Ларс Бендер бе точен с глава за радост на повечето фенове на стадиона. Възпитаниците на Петер Бош имат 37 точки и са на 5-то място, като само два пункта ги делят от Топ 4 и зона "Шампионска лига“. Аут за "аспирините“ са Арангис и Паулиньо.

Прогноза: Унион Берлин – Байер Леверкузен 2:3


Фортуна Дюселдорф – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 15.02.2020 г.
Час: 19:30

Борещият се за оцеляване отбор на Фортуна Дюселдорф записа второ поредно равенство в първенството, но вече в четири поредни мача вестфалци нямат успех. В предишния кръг Фортуна направи 1:1 като гости на Волфсбург, а ремито отлепи клуба от дъното, който вече е на 16-то място с актив от 17 точки. Хофман е наказан, а с контузии са Вайснер и Караман.

Борусия Мьонхенгладбах трябваше да домакинства на новака Кьолн, но заради лошата метеорологична обстановка двубоят беше отложен. Така "жребчетата“ остават с 39 точки и са на 4-то място, като са с мач по-малко спрямо останалите конкуренти в борбата за лидерската позиция, която към момента е на дистанция от четири пункта. Плеа е наказан, а Бенсебаини, Крамер и Майер са под въпрос.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Борусия Мьонхенгладбах 0:2


Майнц 05 – Шалке 04
Дата: 16.02.2020 г.
Час: 19:00

Майнц 05 сложи край на серията от четири поредни загуби и преди седмица "червените“ записаха изненадващ, но и изключително ценен успех в борбата за оцеляване. Майнц срази с 3:1 като гост отбора на Херта и така събра 21 точки, като по този начин се отдалечи на четири пункта от зоната на изпадащите, заемайки към момента спасителното 15-то място. Бел и Фернандеш са под въпрос за домакините.

Шалке 04 пропусна да съкрати разликата от лидерите в класирането на Бундеслигата, след като завърши само 1:1 при домакинството си на последния Падерборн в среща от 21-вия кръг на първенството. Срещата в Гелзенкирхен бе двуостра и равният резултат в никакъв случай не е несправедлив. Домакините излязоха напред в резултата едва в 63-ата минута, когато се разписа нападателят Ахмед Кютюджу. Девет минути преди края на редовното време Клаус Гязула изравни за Падерборн. Така Шалке събра 35 точки и заема 6-то място във временното класиране. Кабак, Кени, Калиджури, Сане и Стамбули са извън сметките на "кралскосините“.

Прогноза: Майнц 05 – Шалке 04 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
374