Борусия Дортмунд оценява Санчо на 100 милиона


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд оценява Санчо на 100 милиона

Борусия Дортмунд определи цена от 100 милиона паунда за крилото Джейдън Санчо, за който Челси и Манчестър Юнайтед са готови да влязат в битка.

19-годишният Санчо има страхотен сезон, след като вкара 12 гола и даде 12 асистенции в Бундеслигата, а в Дортмунд отдавна разбраха, че раздялата с Джейдън е само въпрос на време.

Борусия успя да защити Санчо от интереса на клубовете от Висшата лига през януари, но продажбата на играча през идващото лято изглежда почти неизбежна, пише The Sun.

Основните претенденти за футболиста на Англия са Челси и Юнайтед, но Ливърпул, Реал Мадрид и Барселона също проявяват интерес към Санчо.

Според изданието,  Манчестър Сити, откъдето Санчо отиде в Дортмунд за 8 милиона паунда през август 2017 г., си запазва правото да убие всяка оферта за Джейдън.

Също така Сити има право на 20 процента от сумата за препродажба на крилото на Борусия, но само ако Санчо се върне във Висшата лига - "гражданите" специално са предвидили  това условие, за да предотвратят подсилване на конкурентите.

  Сподели
280