Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт – Аугсбург
Дата: 07.02.2020 г.
Час: 21:30

Амбициозният отбор на Айнтрахт започна силно новата календарна година и постигна две поредни победи. В предишния кръг, обаче, "орлите“ едвам се спасиха от загуба срещу намиращия се в зоната на изпадащите състав на Фортуна Дюселдорф. Играчите на Адолф Хютер стигнаха до ремито за крайното 1:1 след гол дълбоко в добавеното време. Така Айнтрахт има 25 точки и е на 11-то място в подреждането. През седмицата "орлите“ елиминираха борещия се за титлата тим на РБ Лайпциг в турнира за Купата на Германия с 3:1. Аут за домакините са Фернандеш и Торо, а Стендера и Рус са под въпрос.

Аугсбург сложи край на негативната серия от три поредни загуби в Бундеслигата и преди седмица баварците постигнаха първи успех за 2020 г. Играчите на Мартин Шмид се наложиха с 2:1 у дома над Вердер Бремен след осъществен пълен обрат през втората част. Така Аугсбург има 26 точки и е на 10-та позиция в класирането. В лазарета на гостите са Кордова, Яго, Кубек, Гифер и Йенсен.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Аугсбург 3:2


Фрайбург – Хофенхайм
Дата: 08.02.2020 г.
Час: 16:30

Фрайбург инкасира втора поредна загуба в първенството, като и в този двубой южняците не успяха да отбележат гол. В последния си мач хората на Кристиан Щрайх бяха разбити с 0:4 при визитата си на новака Кьолн. Поражението остави Фрайбург с 29 точки, а тимът заема 8-мо място в колоната. Раве и Кюблер са аут за домакините.

Силната серия на Хофенхайм продължава и в предишния кръг "сините“ постигнаха четвърта победа за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път клубът от Зинсхайм направи обрат за крайното 2:1 у дома над коравия Байер Леверкузен. Хофе е на 7-мо място и има 33 пункта. Гайгер и Бауман са контузени, а Белфодил е под въпрос.

Прогноза: Фрайбург – Хофенхайм 1:2


Херта Берлин – Майнц 05
Дата: 08.02.2020 г.
Час: 16:30

Херта направи 0:0 в последния си мач от първенството, когато столичани приеха Шалке 04. "Старата дама“ има 23 точки и е на 13-то място в класирането. През седмицата играчите на Юрген Клинсман отново се изправиха срещу Шалке, само че като гости в турнира за Купата на Германия. Столичани водеха с 2:0 в резултата до 75-ата минута, но в крайна сметка бяха елиминирани за крайното 2:3, след продължения. Редан и Рекик са отсъстващи за домакините.

Майнц 05 инкасира четвърта поредна и общо 14-та загуба от началото на сезона. Този път "червените“ очаквано отстъпиха с 1:3 у дома от шампиона и лидер в Бундеслигата Байерн Мюнхен. Възпитаниците на Ахим Байерлорцер са отборът, който има най-много поражения до момента в първенството, но въпреки това Майнц се задържа извън зоната на изпадащите, като е на спасителната 15-та позиция с актив от 18 точки. Кунде е наказан, а Фернандеш и Бел са контузени.

Прогноза: Херта Берлин – Майнц 05 1:0


Шалке 04 – Падерборн
Дата: 08.02.2020 г.
Час: 16:30

Борещият се за място в Топ 4 отбор на Шалке не успя да спечели във втори пореден двубой. В предишния кръг "кралскосините“ направиха 0:0 на гости на Херта. Така играчите на Дейвид Вагнер имат 34 пункта и към момента са на 6-та позиция, като са на пет от челната четворка. Въпреки това, през седмицата "миньорите“ стигнаха до пълен обрат в турнира за Купата на Германия, отново срещу Херта, само че за крайното 3:2 след продължения. Сане, Стамбули и Шуберт са аут за домакините.

Новакът Падерборн допусна втора поредна домакинска загуба. Вестфалци отстъпиха с 2:4 от Волфсбург, а поражението изпрати тима отново на последното 18-то място в класирането, където Падерборн остава с 15 точки и е на три от спасението. Колинс е наказан, а Драгер и Килиан са с травми.

Прогноза: Шалке 04 – Падерборн 3:0


Вердер Бремен – Унион Берлин
Дата: 08.02.2020 г.
Час: 16:30

Вердер инкасира втора поредна загуба и общо осма за последните си десет мача в Бундеслигата. В предишния кръг "бременските музиканти“ допуснаха пълен обрат за крайното 1:2 при визитата им на Аугсбург. Селекцията на Флориан Кофелд остава под чертата, като Вердер е на 16-то място с актив от 17 точки. Въпреки слабото представяне в първенството, през седмицата северняците поднесоха една от изненадите в турнира за Купата на Германия и елиминираха гранда Борусия Дортмунд след домакинска победа с 3:2. Мьовалд, Фюлкруг, Аугустинсон, Ланг и Селасие са контузени за Вердер.

Новакът Унион записа четвърта загуба за последните си пет мача в шампионата. Преди седмица "железните“ бяха разбити с 0:5 при гостуването си на Борусия Дортмунд. Поражението остави столичния клуб с 23 точки и към момента възпитаниците на Урс Фишер са на 12-та позиция в колоната. Шмидебах, Гокия, Дел и Абдулаги са с травми.

Прогноза: Вердер Бремен – Унион Берлин 1:1


Волфсбург – Фортуна Дюселдорф
Дата: 08.02.2020 г.
Час: 16:30

Волфсбург прекъсна серията от три последователни загуби в първенството и в предишния кръг "вълците“ записаха първи успех за календарната година, след като надиграха с 4:2 като гости новака Падерборн. По този начин Волфсбург вече има 27 точки и успя да се изкачи до 9-ото място в подреждането. Клингер и Камачо са под въпрос за домакините.

Секунди лишиха борещия се за оцеляване отбор на Фортуна Дюселдорф от това да запише важна победа. В крайна сметка, обаче, вестфалци допуснаха гол в добавеното време за крайното 1:1 у дома срещу Айнтрахт. Фортуна остава под чертата и е на предпоследното 17-то място с актив от 16 точки, като е на два пункта от спасението. Вайснер, Караман и Бериша са аут.

Прогноза: Волфсбург – Фортуна Дюселдорф 2:1


Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд
Дата: 08.02.2020 г.
Час: 19:30

Байер Леверкузен допусна загуба в много неподходящ момент и то срещу отбор, който е пряк претендент на "аспирините“ в борбата за място в Топ 4. Преди седмица играчите на Петер Бош отстъпиха с 1:2 на Хофенхайм и то след обрат. Поражението остави Леверкузен с 34 точки, а отборът е на 5-то място, като е на пет пункта от предстоящия съперник. Контузени за домакините са Паулиньо и Арангис, а Демирбай е наказан.

Борусия Дортмунд се наложи над гостуващия Унион Берлин с впечатляващото 5:0. Ерлинг Холанд за пореден път не разочарова, отбелязвайки нови два гола. По този начин Холанд вече има 7 попадения в едва 3 мача за BVB. В 13-ата минута Джейдън Санчо откри резултата. Едва пет минути по-късно Холанд успя да порази вратата от непосредствена близост след центриране - 2:0. При този резултат завърши първата част. В 68-ата минута Марко Ройс отбеляза от дузпа за класическото 3:0. Две минути по-късно Санчо подаде към непокрития във вратарското поле Аксел Витцел, за когото не бе проблем да реализира за 4:0. Холанд продължи серията си в 76-ата минута, когато отбеляза с удар с левия крак за финалното 5:0. След третата поредна победа Дортмунд е на 3-та позиция с 39 точки на сметката си и на три от новия лидер Байерн Мюнхен. През седмицата "жълто-черните“ отпаднаха изненадващо от надпреварата за купата на страната след 2:3 от Вердер Бремен. Герейро и Дилейни са аут за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд 2:4


Борусия Мьонхенгладбах – Кьолн
Дата: 09.02.2020 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах пропиля аванс от два гола при гостуването си на един от директните съперници в борбата за титлата в Германия. "Жребчетата“ водеха с 2:0 на полувремето при гостуването си на РБ Лайпциг, но след почивката хората на Марко Розе допуснаха две попадения и в крайна сметка добавиха само точка към актива си, който в момента възлиза 39 пункта, а вестфалци са на 3-то място в класирането, като са на три от върха. Плеа е наказан, а с контузии са Янтшке и Бенсебаини, а Крамер под въпрос.

Новакът Кьолн бързо се върна обратно на победния път и седмица след разгромното поражение с 1:5 от Борусия Дортмунд "козлите“ записаха пети успех за последните си шест мача в първенството. Така играчите на Маркус Гисдол се отдалечиха на шест точки от зоната на изпадащите, като отборът от едноименния град е с 23 пункта и заема 14-та позиция в таблицата. Клеменс и Бадер са аут.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Кьолн 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
246