Байерн продължава напред за Купата, след труден успех над Хофе


FUTBOL-TV

Байерн продължава напред за Купата, след труден успех над Хофе

Немският шампион Байерн Мюнхен победи Хофенхайм с резултат 4:3 на "Алианц Арена" в мач от 1/8-финалите за Купата на Германия. Баварците се нуждаеха от обрат в мач с два автогола, за да се доберат до крайния успех, който ги класира за четвъртфиналната фаза на турнира.

Байерн започна отлично и реализира гол, но намеса на ВАР го отмени. Хофенхайм пък излезе напред в резултата в 8-ата минута, след като удар по земя се отби в Боатенг и влезе в собствената му врата. Грешка за гола имаше Коутиньо, който сбърка при изнасянето на топката. Бразилецът изкупи грешката си в 13-ата минута. Той изведе Алфонсо Дейвис отляво. Канадецът центрира в наказателното поле. Бенямин Хюбнер опита да изпревари Томас Мюлер, но прати топката в собствената си врата.

Осем минути след това Мюлер успя да реализира да направи обрата пълен. Дейвид Алаба центрира и Мюлер отново се пребори с Хюбнер и засече топката за 2:1. В 23-ата минута Левандовски засече центриране от корнер и нанесе удар с глава отблизо, но вратаря Филип Пентке направи чудесно спасяване с една ръка.

Второто полувреме бе много отворено, като не липсваха и опасности пред двете врати. Головете обаче заваляха в последните минути. Първо Левандовски вкара второто си попадение и успкои Байерн - 4:1. Гостите обаче не се предадоха. Мунас Дабур реализира втори гол за Хофенхайм в 83-ата, а отново той в добавеното време направи резултата 3:4 и накара баварците да треперят до последно.

  Сподели
128