Холанд отново бележи, но този път Дортмунд се провали


FUTBOL-TV

Холанд отново бележи, но този път Дортмунд се провали

Вердер Бремен изхвърли един от фаворитите Борусия Дортмунд още в 1/8-финалите на турнира а Купата на Германия. "Бременските музиканти" стигнаха до успеха след победа с 3:2 у дома. Сензацията Ерлинг Холанд вкара в четвърти пореден мач за "жълто-черните", като това беше негово осмо попадение, но то не стигна за преодоляването на Вердер, който се бори за оцеляване в Бундеслигата.

Резултатът бе открит още в 16-ата минута, когато Дави Селке прати топката в опразнената врата на Борусия, след като ударът му рикошира в противников защитник. След половин час игра "Бременските музиканти" удвоиха преднината си с фамозен гол на Леонардо Битенкорт. След изпълнение на корнер на близката греда, Ройс изчисти точно на крака на 26-годишния халф. И той с брилянтно изпълнение от пеналта прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл за 2:0.

На почивката Торган Азар отстъпи мястото си на Ерлинг Холанд, който в 67-ата минута избухна с осмия си гол за "жълто-черните“ и намали на 2:1 след асистенция на Юлиан Брандт. Последва пропуск на 17-годишния Джовани Рейна, а при бърза контраатака Милот Рашица (70) възстанови аванса на Вердер, възползвайки се от извеждаш пас на Юя Осако.

В 78-ата Джовани Рейна направи резултата 3:2 след като изпрати мощен снаряд от границата на наказателното поле, който влетя право във вратата на домакините. До края на мача Дортмунд натисна, а Холанд изпусна най-чистото положение за изравнителен гол.

Така Вердер отстрани вестфалци за втора поредна година на 1/8-финалите в този турнир. Точно преди година тимът от Бремен елиминира Дортмунд на неговия "Сигнал Идуна Парк“ след дузпи. Тогава в редовното време срещата бе завършила 1:1, а в продълженията двата тима си вкараха по още два гола за 3:3.

В друг интересен мач Шалке 04 изоставаше с 0:2 срещу Херта Берлин, но постигна пълен обрат до 3:2 след продължения и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия.

  Сподели
166