Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата

Херта Берлин – Шалке 04
Дата: 31.01.2020 г.
Час: 21:30

Херта записа първа победа за новата календарна година, след като в предишния кръг "старата дама“ се наложи с 2:1 като гост на Волфсбург и то след пълен обрат, дошъл в последната минута. Играчите на Юрген Клинсман са 13-ти и имат 22 точки. Рекик, Дарида, Майер и Крафт са контузени за столичани.

Байерн Мюнхен записа лесен успех с 5:0 над гостуващия Шалке 04 в считаното за дерби от програмата на 19-ия кръг на Бундеслигата. Баварците си свършиха работата още до почивката, когато вкараха две от попаденията. "Кралскосините“ остават с 33 точки и вече са на 6-то място в подреждането. Сане и Стамбули пропускат визитата в столицата.

Прогноза: Херта Берлин – Шалке 04 1:2


Аугсбург – Вердер Бремен
Дата: 01.02.2020 г.
Час: 16:30

Аугсбург беше в отлична серия от пет победа в шест мача, но сега баварците са в негативен рейд от три последователни поражения. В предишния кръг клубът от едноименния град отстъпи с 0:2 при визитата си на новака Унион Берлин. Играчите на Мартин Шмид са на 12-то място и са с 23 пункта. Оксфорд, Шибер, Кордова, Аста, Яго и Фрамбергер са отсъстващи за домакините.

Вердер инкасира десета загуба от началото на сезона, след като преди седмица "бременските музиканти“ отстъпиха с 0:3 у дома от Хофенхайм. Поражението остави северняците в опасната зона, където тимът е на 16-то място и е със 17 точки. Наставникът Флориан Кофелд не може да разчита на Лангкамп, Баргфреде, Ланг, Фюлкруг и Мьовалд.

Прогноза: Аугсбург – Вердер Бремен 2:0


Борусия Дортмунд – Унион Берлин
Дата: 01.02.2020 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд разби Кьолн с 5:1 в мач от 19-ия кръг на германската Бундеслига. Норвежката сензация Ерлинг Холанд блесна с нови два гола и вече има 5 попадения на сметката си след едва два мача, което е рекорд в германския елит. Детето-чудо беше оставен на пейката, но се появи в игра след почивката. "Жълто-черните“ наложиха териториален превес още от самото начало и откриха резултата в 52-ата секунда чрез Герейро. Домакините удвоиха аванса си след половин час игра, а точен беше Марко Ройс. През втората част Джейдън Санчо (48) направи разликата класическа след пас на Марко Ройс, а Марк Ут (64) намали за "козлите“. Секунди по-късно на мястото на Торган Азар се появи и Ерлинг Холанд. Той веднага вкара два гола, като първият падна в 77-ата, а вторият - десет минути след това. Хората на Лусиен Фавър са 4-ти и имат 36 точки, като са на четири от върха. Загаду, Шмелцер и Дилейни са аут за "жълто-черните“.

Новакът Унион Берлин прекъсна серията от три последователни загуби в първенството и в предишния кръг "железните“ постигнаха първа победа за настоящата година. Играчите на Урс Фишер се наложиха с 2:0 у дома над Аугсбург, а след успеха столичани вече са с 23 пункта и заемат 11-то място в колоната. Андрих, Шмидебах, Дел и Прьомел са с травми за гостите.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Унион Берлин 3:1


Фортуна Дюселдорф – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 01.02.2020 г.
Час: 16:30

Последният в класирането – Фортуна Дюселдорф, допусна 12-та загуба от началото на сезона. Преди седмица вестфалци отстъпиха с 0:3 от Байер Леверкузен и остават на дъното, заемайки 18-та позиция, с 15 пункта. Кризата в редиците на Фортуна доведе и до очаквана раздяла с Фридхелм Функел, а начело на клуба застава Уве Рьослер. Вайснер, Щефен и Караман са отсъстващи за домакините.

Айнтрахт започна преобразен пролетния полусезн в Бундеслигата. След като срази Хофенхайм в откриващия кръг, преди седмица "орлите“ нанесоха загуба и на лидера РБ Лайпциг за крайното 2:0. Селекцията на Адолф Хютер вече е с 24 точки и се придвижи до 9-ото място в подреждането. Фернандеш, Стендера и Торо са контузените за Айнтрахт.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Айнтрахт Франкфурт 0:2


Хофенхайм – Байер Леверкузен
Дата: 01.02.2020 г.
Час: 16:30

Хофенхайм постигна първа победа за настоящата календарна година и общо трета за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път "сините“ се наложиха с 3:0 като гости над закъсалия го Вердер. Хофенхайм са 7-ми и имат 30 точки. В лазарета на домакините са Бауман, Белфодил и Охс.

Амбициозния тим на Байер Леверкузен постигна трета поредна победа и продължава да е активно замесен в оспорваната битка за място в Топ 4. В предишния кръг "аспирините“ очаквано се разправиха у дома с последния в класирането Фортуна Дюселдорф за крайното 3:0. Така селекцията на Петер Бош имат 34 точки и са 5-ти в таблицата. Паласиос е наказан, а Арангис е с контузия.

Прогноза: Хофенхайм – Байер Леверкузен 2:2


РБ Лайпциг – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 01.02.2020 г.
Час: 19:30

Устремилият се към историческа първа титла в Германия тим на РБ Лайпциг допусна трета загуба в актива си, след като в предишния кръг "червените бикове“ отстъпиха с 0:2 като гости на Айнтрахт Франкфурт. Поражението застрашава лидерската позиция на хората на Юлиан Нагелсман, които все още са 1-ви с 40 пункта, но имат аванс от само една точка спрямо Байерн Мюнхен. Аут за домакините са Кампъл, Орбан, Контате, Кандидо и Клостерман.

Борусия Мьонхенгладбах също таи надежди, че може да се пребори за златните медали в края на сезона. "Жребчетата“ прекъснаха серията от два поредни мача без успех и преди седмица се наложиха с 3:1 у дома над Майнц 05. По този начин възпитаниците на Марко Розе имат 38 точки и са на 3-та позиция, с две по-малко от предстоящия съперник. Контузени за гостите са Янтшке и Бенсебаини, а Лайнер е наказан.

Прогноза: РБ Лайпциг – Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Кьолн – Фрайбург
Дата: 02.02.2020 г.
Час: 16:30

Серията от четири поредни победи за новака Кьолн приключи в предишния кръг, когато "козлите“ паднаха с изразителното 1:5 на гости на гранда Борусия Дортмунд. Поражението остави Кьолн с 20 точки, а тимът е 14-ти и е само на три пункта от първия от отборите под чертата. Треньорът Маркус Гисдол не може да разчита на Собиех, Крал и Бадер.

Борещият се за място в Топ 6 и участие в евротурнирите тим на Фрайбург допусна малко очаквана загуба. Преди седмица южняците отстъпиха с 0:2 у дома от новака Падерборн. Фрайбург вече е на 8-мо място и има 29 точки. Аут за визитата край река Рейн са Раве и Кюблер.

Прогноза: Кьолн – Фрайбург 2:1


Падерборн – Волфсбург
Дата: 02.02.2020 г.
Час: 19:00

Новакът Падерборн постигна четвърта победа в актива си, която върна надеждите на вестфалци за оцеляване. В предишния кръг "синьо-черните“ се наложиха с 2:0 над Фрайбург и събраха 15 точки на сметката си, като вече са на предпоследното 17-то място и са само на три пункта от спасението. Джазула и Колинс са наказани, а Килиан и Гей са контузени.

Волфсбург допусна драматичен късен обрат у дома за крайното 1:2 от Херта. Поражението беше трето поред за "вълците“, които вече са на 10-то място с 24 пункта. Аут за визитата на Падерборн са Клингер и Камачо.

Прогноза: Падерборн – Волфсбург 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
618