Байерн проспа един час, но взе своето срещу Херта


FUTBOL-TV

Байерн проспа един час, но взе своето срещу Херта

Байерн Мюнхен се наложи с убедителното 4:0 над Херта в Берлин в първия си двубой за новата година в Бундеслигата. С успеха баварският колос излезе на втора позиция в класирането, задминавайки Борусия Мьонхенгладбах.

Двата тима не направиха почти нишо интересно през първата част, но след почивката започнаха да валят голове. След час игра Перишич свали с глава след центриране отдясно и на най-добра позиция се озова Томас Мюлер. Световният шампион с Германия шутира моментално от движение с левия крак и заби кълбото в мрежата за 1:0. В 63-ата гол на Левандовски не бе зачетен заради нарушение на поляка срещу вратаря при борбата за високата топка.

Десет минути по-късно резултатът стана 0:2. Люкас Клюнтер задържа Леон Горетцка в наказателното поле, а главният съдия отсъди дузпа. Левандовски застана зад топката и реализира. Страхотен шут на Тиаго Алкантара влетя неспасяемо за 3:0 в 76-ата минута. Домакините вече се бяха предали и в 84-ата дойде ред и на Перишич да ознаменува с гол доброто си представяне днес. Хърватинът реализира с глава след центриране на Мюлер.

 

  Сподели
99