Райола обясни защо Холанд не избра Юнайтед


Н. Гавазов

Райола обясни защо Холанд не избра Юнайтед

Агент  Мино Райола обясни защо нападателят Ерлинг Холанд избра да продължи кариера в Борусия Дортмунд, а не в Манчестър Юнайтед.

В неделя Борусия обяви, че е подписала четири и половина годишен договор с Холанд, който се премести  от Ред Бул Залцбург при сделка на стойност 17 милиона паунда.

Английската преса веднага заподозря, че клубът от Дортмунд буквално е подкупил Райола и бащата на играча с огромни бонуси, обаче Мино уверява, че Ерлинг е направил своя избор по съвсем различни причини.

"Всички говорят за Манчестър Юнайтед, но 12 клуба проявяваха  интерес.

Имахме сериозни преговори с всяка страна. В крайна сметка самият играч трябваше да вземе решение, което му се стори най-доброто. Разговаряхме с всеки и на една и съща основа.

Не разбирам защо в Англия има такъв шум при избора на Борусия Дортмунд. Той е млад играч и все още има достатъчно време да играе във Висшата лига през кариерата си. Надяваме се да намерим време за това.

Той не чувстваше, че това е точният момент да премине във Висшата лига. Борусия е страхотен клуб и мисля, че направи най-добрия преход за своето развитие на този етап.

Много е трудно един млад човек да изпълни изискванията на Висшата лига. Той не е единственият млад човек, който не играе  във Висшата лига.

Изборът в полза на Дортмунд не означава, че той е против нещо друго. Това е просто най-доброто решение в момента. Не проявихме неуважение към  никого. Той каза не на 12 други големи клуба от Висшата лига и извън нея", заяви Райола.

  Сподели
197