Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата

Хофенхайм – Борусия Дортмунд
Стадион: "ПреЗеро Арнеа“, Зинсхайм
Дата: 20.12.2019 г.
Час: 21:30

Хофенхайм прекъсна лошата серия от четири поредни мача без успех, в която "сините“ допуснаха три загуби и едно равенство. В двубой от междинния кръг Хофе срази с 2:0 добре представящия се новак Унион Берлин с 2:0. Така тимът от Зинсхайм е 9-ти с 24 точки.

Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг не се успяха да се победят и завършиха при зрелищното 3:3 в дербито от 16-тия кръг на германската Бундеслига. В дербито от 16-ия кръг “жълто-черните" водеха с 2:0 след много силно за тях първо полувреме, в което точни бяха Юлиан Вайгъл (23') и Юлиан Брант (34'). Тимо Вернер върна едно попадение в 47-ата, а отново той отбеляза в 52-ата минута, за да изравни резултата. Около 120 секунди след това Марко Ройс върна почти от аутлинията за Джейдън Санчо, който си спря топката и простреля Гулаши в близкия ъгъл. Футболистите на Лайпциг не се отказаха и успяха да изравнят отново в 77-ата минута. Норди Мукиеле беше намерен с дълъг пас в наказателното поле и се озова сам срещу Бюрки, като опита да го преодолее, но швейцарецът блокира удара. Топката обаче попадна в резервата Патрик Шик, който наказа "жълто-черните“ за трети път в тази среща – 3:3. Равенството позволи на РБ Лайпциг да събере 34 точки на върха. Борусия Дортмунд е на 4-та позиция с 30 пункта. Витцел, Шмелцер и Дилейни са аут, а Санчо до последно ще е под въпрос.

Прогноза: Хофенхайм – Борусия Дортмунд 1:2


Кьолн – Вердер Бремен
Стадион: "Райн Енерги Щадион“, Кьолн
Дата: 21.12.2019 г.
Час: 16:30

Новакът Кьолн успя да се измъкне от зоната на изпадащите и "козлите“ могат да не зимуват в дъното. През седмицата играчите на Маркус Гисдол стигнаха до фамозен обрат за крайното 4:2 срещу Айнтрахт. Кьолн губеше с два гола в резултата, но в крайна сметка се поздрави с крайния успех след попадения през втората част. "Козлите“ са на 15-то място с 14 точки, тъй като имат по-добри показатели спрямо предстоящия съперник.

Кризата в редиците на Вердер започва да придобива все по-големи размери. През седмицата "бременските музиканти“ бяха унижени с 0:5 у дома от Майнц 05. Това бе трета поредна загуба за северняците, а след нея тимът вече е под чертата и заема 16-та позиция с 14 пункта. Въпреки кризата, засега от ръководството на Вердер продължават да гласуват доверие на треньора Флориан Кофелд. Фюлкруг, Топрак, Мьовалд и Саргент са аут.

Прогноза: Кьолн – Вердер Бремен 2:0


Майнц 05 – Байер Леверкузен
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 21.12.2019 г.
Час: 16:30

Майнц 05 е единственият отбор в Бундеслигата, който все още няма записано равенство на сметката си през текущата кампания. През седмицата "червените“ изиграха може би най-силния си мач и разбиха с 5:0 като гости намиращия се в криза тим на Вердер. Така играчите на Ахим Байерлорцер вече имат 18 точки и са на 14-то място в класирането, като със сигурност "червените“ нямат да посрещнат новата календарна година в зоната на изпадащите. Юст е наказан, а Жи е контузен.

Устремилият се към Топ 4 състав на Байер Леверкузен инкасира втора поредна загуба в първенството, като и този път поражението дойде от малко очакван съперник. В двубой от междинния кръг "аспирините“ отстъпиха с 0:1 у дома от Херта. Играчите на Петер Бош остават с 25 точки и към момента заемат 7-ото място в класирането. Бейли е наказан, а Белараби, Вайзер и Поянпало са под въпрос.

Прогноза: Майнц 05 – Байер Леверкузен 1:2


РБ Лайпциг – Аугсбург
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 21.12.2019 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг не се успяха да се победят и завършиха при зрелищното 3:3 в дербито от 16-тия кръг на германската Бундеслига. В дербито от 16-ия кръг “жълто-черните" водеха с 2:0 след много силно за тях първо полувреме. Тимо Вернер върна едно попадение в 47-ата, а отново той отбеляза в 52-ата минута, за да изравни резултата. Около 120 секунди след това Марко Ройс Джейдън Санчо простреля Гулаши в близкия ъгъл. Футболистите на Лайпциг не се отказаха и успяха да изравнят отново в 77-ата минута, когато резервата Патрик Шик наказа "жълто-черните“ за трети път в тази среща – 3:3. Равенството позволи на РБ Лайпциг да събере 34 точки на върха, с колкото е и Борусия Мьонхенгладбах, но показателите на селекцията на Юлиан Нагелсман са по-добри.

Аугсбург се представя все по-добре и добре. През седмицата баварците записаха трети пореден успех и общо пети за последните си шест мача в шампионата. Този път клубът от едноименния град се разправи с класическото 3:0 над Фортуна Дюселдорф. Аугсбург вече е с 23 точки и е на 10-то място в класирането. Аут за тежката визита на водача са Кедира, Фрамбергер, Финбогасон и Гьотце.

Прогноза: РБ Лайпциг – Аугсбург 3:2


Шалке 04 – Фрайбург
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 21.12.2019 г.
Час: 16:30

Шалке 04 бе близо, но не успя да спечели гостуването си на Волфсбург в двубоя си от междинния кръг. "Кралскосините“ направиха 1:1, а добавената точка се оказа недостатъчна за играчите на Дейвид Вагнер да се наместят в Топ 4 в класирането и към момента рурският тим е на 5-та позиция с 29 пункта. Шьопф, Сане, Стамбули, МакКени и Нюбел са аут.

Байерн Мюнхен се наложи с 3:1 при визитата си на Фрайбург в среща от междинния 16-и кръг в Бундеслигата. Двата тима изиграха равностоен двубой, който вървеше към равенство, но в добавеното време баварците стигнаха до два гола, с които си спечелиха трите точки. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са на 6-то място и имат 25 точки.

Прогноза: Шалке 04 – Фрайбург 2:1


Херта Берлин – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Олимпиящадион“, Белрин
Дата: 21.12.2019 г.
Час: 19:30

Херта няма да е в зоната на изпадащите след края на полусезона в Германия, след като през седмицата "старата дама“ записа втора поредна победа в Бундеслигата. Този път столичани сразиха с 1:0 като гости амбициозния Байер Леверкузен. Така играчите на Юрген Клинсман имат 18 точки и са 13-то място в класирането. Груйич е наказан за берлинчани.

Борусия Мьонхенгладбах се възползва от грешната стъпка на РБ Лайпциг и се изравни по точки с "червените бикове“ в битката за лидерското място в първенството. "Жребчетата“ очаквано победиха с 2:0 последния в класирането Падерборн. Така играчите на Марко Розе имат 34 пункта, но остават на 2-ро място, тъй като са с по-лоши показатели спрямо Лайпциг. Мюсел, Майер и Виялба са под въпрос.

Прогноза: Херта Берлин – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Фортуна Дюселдорф – Унион Берлин
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 22.12.2019 г.
Час: 16:30

Фортуна Дюселдорф допусна трета поредна загуба и вече в шест последователни кръга вестфалци нямат победа в първенството. През седмицата играчите на Фридхелм Функел, чието бъдеще начело на тима е под въпрос, отстъпи с 0:3 от Аугбург. Така Фортуна вече е в зоната на изпадащите и заема предпоследното 17-то място с актив от 12 точки. Бодзек е наказан, а Караман и Цимер са с травми.

Новакът Унион бе в серия от четири поредни домакински успеха, но в междинния кръг "железните“ допуснаха поражение с 0:2 от Хофенхайм. По този начин селекцията на Урс Фишер остава с 20 точки и е на 11-та позиция в колоната. Буск и Прьомерл са аут.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Унион Берлин 0:1


Падерборн – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Бентелер Арена“, Падерборн
Дата: 22.12.2019 г.
Час: 19:00

Новакът Падерборн допусна 11-та загуба до момента. През седмицата вестфалци очаквано отстъпиха с 0:2 от борещия се за първото място тим на Борусия Мьонхенгладбах. Падерборн е на последното 18-то място и е с 9 точки, което към момента е на пет от спасението. Василиадис е наказан.

Втора поредна и общо пета загуба за Айнтрахт в последните шест мача на "орлите“ в Бундеслигата. В междинния кръг играчите на Адолф Хютер допуснаха неочакван обрат за крайното 2:4 у дома от новака Кьолн. Така Айнтрахт е с 18 точки и е на 12-то място в класирането, а преди началото на сезона амбицията на тима бе за Топ 4. Хинтерегер и Абрахам са наказани, а Рьоньов и Торо са с травми.

Прогноза: Падерборн – Борусия Мьонхенгладбах 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220