Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата

Вердер Бремен – Майнц 05
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 17.12.2019 г.
Час: 19:30

Спадът във формата на Вердер очаквано продължи и в предишния кръг, когато "бременските музиканти“ инкасираха четвърта загуба за последните си пет мача от Бундеслигата. Този път северняците бяха разбити с 1:6 от шампиона Байерн Мюнхен след обрат. Така играчите на Флориан Кофелд остават с 14 точки, като Вердер вече е непосредствено над опасната зона и е на 15-то място. Топрак, Фюлкруг, Мьовалд и Мойсандер са аут.

Майнц 05 също претърпя тежка загуба, само че при домакинството си на Борусия Дортмунд, а двубоят завърши с изразителна победа за "жълто-черните“ за крайното 0:4. Селекцията на Ахим Байерлорцер е на 14-та позиция и е с 15 пункта. Юсте е наказан, а Жи, Онисиво и Бел са с травми.

Прогноза: Вердер Бремен – Майнц 05 1:1


Аугсубрг – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 17.12.2019 г.
Час: 21:30

Аугсбург се преобрази и клубът от едноименния град постигна четвърти успех за последните си пет мача от първенството. В предишния кръг баварците се наложиха с 4:2 като гости на коравия тим на Хофенхайм. Така Аугсбург вече има 20 точки и продължава да се отдалечава от опасната зона, като вече е на 11-та позиция в таблицата. Фрамбергер и Финбогасон са аут.

Фортуна Дюселдорф няма победа в пет последователни мача, като в последните два от тях вестфалци дори не съумяха да отбележат гол, а допуснаха цели осем. Този път Фортуна падна с 0:3 у дома от новия лидер в класирането РБ Лайпциг. Селекцията на Фридхелм Функел е на 16-то място и е с 12 точки. Бодзек е наказан, а с контузии са Караман, Сутнер и Цимер.

Прогноза: Аугсбург – Фортуна Дюселдорф 2:0


Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 17.12.2019 г.
Час: 21:30

Борусия Дортмунд записа трета поредна победа и продължава да е близо до лидерите в класирането. Вестфалци разпиляха Майнц с 4:0, при това на неговия стадион, за да продължат да таят надежди за първата позиция до края на годината. В 32-ата минута Марко Ройс достигна до топката около линията на пеналтерията и стреля от движение и топката влетя право в долния десен ъгъл. В средата на втората част BVB нанесе два удара в рамките на три минути, когато се разписаха Джейдън Санчо и Торган Азар. В 84-та минута Нико Шулц завърши с хубав диагонален удар оформи крайния резултат. В крайна сметка Борусия събра 29 точки и е на третата позиция, което е на четири пункта от предстоящия съперник. Треньорът Лусиен Фавър не може да разчита на Витцел, Дилейни и Шмелцер.

РБ Лайпциг оглави отново Бундеслигата. Това се случи, след като "червените бикове“ сразиха с 3:0 като гости Фортуна Дюселдорф, а в същото време Борусия Мьонхенгладбах отстъпи с 1:2 на Волфсбург. Така играчите на Юлиан Нагелсман имат 34 пункта. Отсъстващи за тежката визита в Дортмунд са Кампъл, Орбан и Кандидо.

Прогноза: Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг 2:2


Унион Берлин – Хофенхайм
Стадион: "Щадион Ан дер Алтен Фьорстерей“, Берлин
Дата: 17.12.2019 г.
Час: 21:30

Новакът Унион Берлин записа едва второ равенство от началото на сезона. Ремито бе донякъде изненадващо, тъй като бе при гостуване на последния в класирането Падерборн за крайното 1:1. Въпреки това, играчите на Урс Фишер оставят отлични впечатление с изявите си до момента. Столичани са на 10-то място с актив от 20 точки, а "железните“ са в серия от четири поредни домакински победи. Шлотербек, Буск и Прьомел са контузени.

Добре играещият до скоро тим на Хофенхайм допусна втора поредна и общо четвърта загуба за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път "сините“ отстъпиха с 2:4 у дома от Аугсбург. Хофе остава с 21 пункта и вече е на 9-то място в колоната. Аут за визитата в столицата са Белфодил и Цубер.

Прогноза: Унион Берлин – Хофенхайм 2:2


Байер Леверкузен – Херта Берлин
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 18.12.2019 г.
Час: 19:30

Амбициозният тим на Байер Леверкузен допусна малко очаквана загуба в последния си двубой от шампионата. В него "аспирините“ отстъпиха с 0:2 в регионалното дерби срещу последния в класирането Кьолн. Поражението дойде в момент, в който играчите на Петер Бош бяха победили последователно Байерн Мюнхен и Шалке 04. Байер остава с 25 пункта и вече е на 7-ото място в класирането. Бейли и Драгович са наказани, а Вайзер и Поянпало са с травми.

Херта сложи край на серията от седем последователни двубоя без победа. В предишния кръг столичани се наложиха с 1:0 у дома над Фрайбург. Това бе и първи успех за Юрген Клинсман начело на "старата дама“. С него берлинчани събраха 15 пункта и се отдалечиха поне за малко от зоната на изпадащите, като се намират на 13-то място. Леки и Фриде са под въпрос.

Прогноза: Байер Леверкузен – Херта Берлин 3:1


Борусия Мьонхенгладбах – Падерборн
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 18.12.2019 г.
Час: 21:30

Устремилият се към златните медали тим на Борусия Мьонхенгладбах допусна втора поредна загуба като гост и общо четвърта до момента. Този път играчите на Марко Розе отстъпиха с 1:2 от Волфсбург, а поражението коства на "жребчетата“ лидерската позиция. Гладбах вече е на 2-ро място с 31 точки и е на две от новия водач РБ Лайпциг. Мюсел, Поулсен и Майер са с травми за домакините.

Седмица след като постигна едва втора победа от началото на сезона, новакът Падерборн отново не загуби. Този път вестфалци стигнаха до равенството 1:1 у дома срещу Вердер Бремен. Въпреки спечелената точка, Падерборн е все така в зоната на изпадащите, като заема последното 18-то място в подреждането и е с 9 точки.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Падерборн 3:0


Айнтрахт Франкфурт – Кьолн
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 18.12.2019 г.
Час: 21:30

Кризата в Айнтрахт е осезаема и "орлите“ нямат победа вече в пет поредни мача, като допуснаха четири поражения. В последния си мач от Бундеслигата играчите на Адолф Хютер отстъпиха с 0:1 на терена на Шалке 04. Айнтрахт остава 18 точки, които му отреждат 12-то място в колоната - крайно незавидно за амбициите на тима. Кор и Абрахам са наказани, а Трап и Рус са контузени.

Кьолн прекъсна негативната серия от шест последователни мача без победа, в която "козлите“ инкасираха пет загуби. В предишния кръг новакът постигна изненадваща победа с 2:0 у дома над амбициозния Байер Леверкузен. Успехът бе и първи под ръководството на наскоро назначения Маркус Гисдол. Въпреки победата, Кьолн остава под чертата, тъй като има 11 точки и е на предпоследното 17-то място. Ехизибуе е наказан, а с травми са Рисе и Клеменс.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Кьолн 2:1


Волфсбург – Шалке 04
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 18.12.2019 г.
Час: 21:30

Волфсбург прекъсна серията от две поредни загуби, след като в последния си мач от шампионата "вълците“ се наложиха с 2:1 над Борусия Мьонхенгладбах и по този начин свалиха съперника от върха. Успехът за домакините дойде след победен гол в добавеното време на срещата и така Волфсбург вече има 23 точки и е на 8-мо място в таблицата. Тисеран, Азаоуи и Камачо са контузени за домакините.

Шалке 04 се върна бързо обратно на победния път и в предишния кръг "миньорите“ се наложиха с 1:0 у дома над Айнтрахт. Така възпитаниците на Дейвид Вагнер отново са сред челните позиции, като "кралскосините“ са на 4-то място с 28 пункта. Отсъстващи за предстоящия двубой са Нюбел, Настасич, Шьопф, Ут, Стамболи и Сане.

Прогноза: Волфсбург – Шалке 04 1:2


Фрайбург – Байерн Мюнхен
Стадион: "Шварцвалдщадион“, Фрайбург
Дата: 18.12.2019 г.
Час: 21:30

Фрайбург продължава да изпитва затруднения, когато играе далеч от дома. В последния си мач от първенството южняците допуснаха втора поредна загуба в своя визита и вече в пет последователни гостувания хората на Кристиан Щрайх не могат да спечелят. Този път Фрайбург отстъпи с 0:1 от непостоянния до момента състав на Херта. Поражението остави домакините с 25 точки и в момента те са на 6-то място в подреждането. Валдшмид, Темпелман и Кюблер са контузени.

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен записа изразителна победа с 6:1 срещу гостуващия Вердер. Гостите от Бремен поведоха в средата на първата част чрез Рашица, но във финалните му минути баварците направиха пълен обрат. Първо Серж Гнабри намери Филипе Коутньо в наказателното поле на гостите и от близко разстояние бразилецът не сбърка. До края на продължението на първата част Байерн достигна и до втора попадения. Роберт Левандовски отбеляза дежурния си гол, като този път авторът на първото попадение Коутиньо се превърна в асистент – 2:1. В 63-ата минута Коутиньо увеличи на 3:1. Левандовски след девет минути вкара второто си попадение в мача, а Томас Мюлер след още три минути също се разписа. Коутиньо увенча с хеттрик прекрасната с игра в 78-ата минута.

Байерн записа първи успех в последните си три срещи в Бундеслигата. Отборът на Ханзи Флик събра актив от 27 точки, като е на 5-то място в класирането.

Сюле, Ернандес, Арп и Коман са аут, а Толисо е под въпрос.

Прогноза: Фрайбург – Байерн Мюнхен 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215