Байерн разгроми Вердер и се върна на победния път


FUTBOL-TV

Байерн разгроми Вердер и се върна на победния път

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен записа изразителна победа с 6:1 срещу гостуващия Вердер. Гостите от Бремен поведоха в средата на първата част чрез Рашица, като успяха да задържат аванса си до самия край на полувремето, но във финалните му минути баварците направиха пълен обрат. 

Първо Серж Набри намери Филипе Коутньо в наказателното поле на гостите и от близко разстояние бразилецът не сбърка – 1:1. До края на продължението на първата част "баварците“ достигнаха и до втори гол. Роберт Левандовски отбеляза дежурния си гол, като този път авторът на първото попадение Коутиньо се превърна в асистент – 2:1.

В 63-ата минута Коутиньо увеличи на 3:1 с техничен прехвърлящ удар. Левандовски след девет минути вкара второто си попадение в мача, а Томас Мюлер след още три минути също се разписа. Коутиньо увенча с хетрик прекрасната с игра в 78-ата минута.

Байерн записа първи успех в последните си три срещи в Бундеслигата. Отборът на Ханзи Флик събра актив от 27 точки, като е на 4 по-малко от лидера Борусия Мюнхенгладбах. В сряда "баварците“ са гости на Фрайбург. Вердер Бремен пък се намира на 15-тото място с 14 пункта, на 2 точки над чертата.

  Сподели
162