Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – Падерборн 07
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 22.11.2019 г.
Час: 21:30

Байерн Мюнхен разгроми Борусия Дортмунд с 4:0 в дербито на германския футбол. Интрига имаше до края на първата част, когато положения имаше и пред двете врати, но резултатът беше 1:0 в полза на домакините. След почивката обаче баварците взеха своето. Така "жълто-черните“ се отдалечиха от върха и остават с 19 точки, като заемат 6-то място в класирането и са на шест пункта от върха. Ройс, Шмелцер и Дилейни са аут за вестфалци.

Падерборн допусна втора поредна загуба и общо девета от началото на сезона. Този път вестфалци отстъпиха с 0:1 от Аугсбург. Така клубът от едноименния град продължава да е на последното 18-то място със скромния актив от 4 пункта. Ритер и Хюнемайер са контузени за тежката визита в Дортмунд.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Падерборн 07 5:0


Байер Леверкузен – Фрайбург
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 23.11.2019 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен прекъсна серията от четири поредни мача без успех в Бундеслигата и преди паузата за европейските квалификации "аспирините“ се наложиха с 2:0 като гости на доскоро непобедения състав на Волфсбург. Така играчите на Петер Бош вече имат 18 точки и се изкачиха до 8-ата позиция в колоната. Бейли е наказан, а Хаверц и Синкгравен са контузен. Бендер и Поянпало пък са пред дългоочаквано завръщане.

Отборът на Фрайбург, който без съмнение е приятната изненада до момента през сезона, записа втора поредна домакинска победа и общо шеста до момента. В предишния кръг южняците сразиха с 1:0 амбициозния тим на Айнтрахт. Така играчите на Кристиан Щрайх вече са с 21 точки и са на 4-то място в класирането. Грифо е наказан, в Валдшмид, Темпелман, Абраши и Кюблер са аут.

Прогноза: Байер Леверкузен – Фрайбург 3:2


Айнтрахт Франкфурт- Волфсбург
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 23.11.2019 г.
Час: 16:30

Айнтрахт Франкфурт допусна втора поредна загуба далеч от дома, след като в предишния кръг "орлите“ отстъпиха с 0:1 от Фрайбург в много изнервен двубой. Поражението остави селекцията на Адолф Хютер със 17 точки, а Айнтрахт е на 9-то място в подреждането. Костич, Туре, Трап и Рус са контузени, Фернандеш е наказан, а Абрахам също получи санкция за 6 мача за дето събори треньора на Фрайбург.

Допреди няколко седмица Волфсбург бе един от трите отбора във водещите първенства в Европа, които нямаха загуба, но "вълците“ допуснаха две последователни поражения. В предишния кръг Волфсбург падна с 0:2 у дома от Байер Леверкузен. Тимът е на 10-то място и е със 17 пункта в актива си. Майи, Клингер, Камачо, Мехмеди и Шлагер са отсъстващи.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург 2:1


Унион Берлин – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Щадион Ан дер Алтен Фьорстерей“, Берлин
Дата: 23.11.2019 г.
Час: 16:30

За първи път от началото на сезона новакът Унион успя да постигне две поредни победи. Това се случи в предишния кръг, когато "железните“ се наложиха с 3:2 на гости на Майнц 05. По този начин възпитаниците на Урс Фишер събраха 13 точки и са на 11-то място в колоната. Андрих е наказан, а Абдулахи, Проьмел и Мес са контузени.

Борусия Мьонхенгладбах продължава да впечатлява. Тоз път "жребчетата“ записаха трета поредна победа и общо осма от началото на кампанията. Преди паузата за европейските квалификации вестфалци удариха Вердер с 3:1 у дома и продължават да са едноличен лидер в класирането със своите 25 точки, което е с четири повече пред преследвачите. Бенсебаини е наказан, а с травми са Бенес, Янтшке, Майер, Сипел и Крамер.

Прогноза: Унион Берлин – Борусия Мьонхенгладбах 2:3


Вердер БременШалке 04
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 23.11.2019 г.
Час: 16:30

Отборът на Вердер Бремен няма победа в Бундеслигата вече в седем последователни мача. В предишния кръг приключи поредицата от пет поредни ремита за северняците, тъй като хората на Флориан Кофелд отстъпиха с 1:3 на гости на лидера Борсуия Мьонхнеглдбах. "Бременските музиканти“ имат 11 точки и са на 14-то място, като са само на два пункта от опасната зона. Топрак, Фюлкруг, Мойсандер и Мьовалд са контузени за домакините.

Шалке 04 и регионалният съперник Фортуна Дюселдорф направиха зрелищно реми 3:3 в среща от 11-ия кръг на Бундеслигата. Домакините от Гелзенкирхен на три пъти повеждаха, но въпреки това си спечелиха само точка. В 33-ата минута Даниел Калиджури откри. След почивката стана още по-интересно. С хеттрик за гостите се отличи Роувен Хенингс, с което спря “миньорите" за място в топ 3. След ремито "миньорите“ са 7-ми с 19 точки. Сане, Стамбули и Бургщалер са контузени за гостите.

Прогноза: Вердер Бремен – Шалке 04 1:2

 

РБ Лайпциг – Кьолн
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 23.11.2019 г.
Час: 19:30

Амбициозният състав на РБ Лайпциг записа втора поредна победа в първенството. След гръмкия успех с 8:0 над Майнц 05 "червените бикове“ записаха победа и на гости на Херта Берлин за крайното 4:2 и то след обрат. Така клубът от Източна Германия вече има 21 точки и е на 2-ро място в таблицата, като изостава на четири пункта от лидера Борусия Мьонхенгладбах. Шик и Кандидо са аут, а Мукиеле и Халстенберг са под въпрос.

Третата поредна и общо осма загуба от началото на сезона коства треньорския пост на Ахим Байерцолер начело на Кьолн. Новият наставник на "козлите“ е опитният Маркус Гисдол, който ще има нелеката задача да стабилизира клуба от едноименния град. Преди паузата за националните отбори Кьолн отстъпи с 1:2 у дома от Хофенхайм. Двубоят бе драматичен, като "козлите“ допуснаха обрат през втората част и гол от дузпа в 98-ата минута. Модест, Мере и Кайнц са контузени за гостите.

Прогноза: РБ Лайпциг – Кьолн 4:0


Аугсбург – Херта Берлин
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 24.11.2019 г.
Час: 16:30

Аугсбург сложи край на серията от шест поредни мача без победа в първенството. В предишния кръг баварците се наложиха с 1:0 над последния в класирането Падеброн. Така играчите на Мартин Шмид поеха глътка въздух и вече имат 10 точки, като успяха да се измъкнат от зоната на изпадащите и в момента се намират на спасителното 15-то място. Отсъстващи за домакините са Удуокхай, Груесо и Сухи, а Финбогасон е под въпрос.

Херта инкасира трета поредна загуба в Бундеслигата, след като преди почивката за европейските квалификации "старата дама“ отстъпи у дома с 2:4 от РБ Лайпциг. Поражението остави столичани с 11 пункта, а възпитаниците на Анте Чович вече са на 12-то място в класирането. Рекик, Скейлберд и Майер са контузени за гостите.

Прогноза: Аугсбург – Херта Берлин 1:1


Хофенхайм – Майнц 05
Стадион: "ПреЗеро Арена“, Зинсхайм
Дата: 24.11.2019 г.
Час: 19:30

Гол от дузпа в 98-ата минута донесе петата поредна победа за Хофенхайм в Бундеслигата. Успехът дойде трудно с 2:1 на гости на новака Кьолн и бе изкован през втората част след пълен обрат. С новите три точки Хофе вече има 20 и е само на точка от Топ 4, като заема 5-та позиция в подреждането. Крамарич, Адамян, Бебу и Нордвайт са аут за домакините.

Закъсалият го Майнц 05 допусна осма загуба от началото на сезона. Този път "червените“ отстъпиха с 2:3 у дома над новака Унион Берлин, а поражението коства поста на Сандро Шварц начело на клуба. Начело на Майнц застана уволнения няколко дни по-рано от Кьолн Ахим Байерцолер. Тимът от едноименния град все още няма равенство от старта на кампанията, като заема 16-та позиция със своите 9 точки. Бел, Матета и Жи са аут.

Прогноза: Хофенхайм – Майнц 05 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214