Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата

Кьолн – Хофенхайм
Стадион: "Райн-Енерги Щадион“, Кьолн
Дата: 08.11.2019 г.
Час: 16:30

Новакът Кьолн инкасира втора поредна загуба и общо седма от началото на сезона. Този път клубът от едноименния град отстъпи с 0:2 в регионалното дерби от Фортуна Дюселдорф. Поражението остави "козлите“ в зоната на изпадащите, където Кьолн е със 7 точки и е на предпоследното 17-то място. Катербах, Шиндлер, Кайнц и Бадер са контузени за домакините.

Силната серия на Хофенхайм продължава и преди седмица "сините“ записаха четвърти последователен успех. Този път Хофе се наложи с лекота над последния Падерборн с класическото 3:0. Така съставът от Зинсхайм събра 17 пункта, които му отреждат 9-ото място, но пък Топ 4 е на дистанция от едва една точка. За визитата на Кьолн аут са Бебу, Стафилидис, Нордвайт и Цубер.

Прогноза: Кьолн – Хофенхайм 1:2


Херта Берлин – РБ Лайпциг
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 09.11.2019 г.
Час: 16:30

Отборът на Херта Берлин допусна втора поредна загуба в Бундеслигата. Този път поражението бе особено болезнено, тъй като "старата дама“ отстъпи с 0:1 в голямото градско дерби срещу новака Унион. Сблъсъкът бе първи за германската столица от 42 години насам. Поражението остави селекцията на Анте Чович с 11 точки, а Херта е на 11-та позиция. Фрид и Майер са с травми за домакините.

РБ Лайпциг прекъсна серията от четири поредни мача без успех в първенството, след като в предишния кръг "червените бикове“ пометоха с 8:0 у дома тима на Майнц 05. Интригата в срещата бе убита още през първата част, когато хората на Юлиан Нагелсман се оттеглиха на полувреме с аванс от пет гола. В момента клубът от Източна Германия има 18 точки и е на 3-то място. През седмицата Лайпциг постигна трети успех в групите на Шампионската лига, след като отново срази руския първенец Зенит. Халстенберг, Шик и Орбан пропускат гостуването в Берлин.

Прогноза: Херта Берлин – РБ Лайпциг 1:3


Майнц 05 – Унион Берлин
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 09.11.2019 г.
Час: 16:30

Майнц 05 допусна тотален погром в предишния кръг, когато тимът бе разбит с 0:8 като гост на РБ Лайпциг. След този двубой предвожданият от Сандро Шварц клуб иронично започна да бъде наричан "Майнц 08“, като това бе седма загуба за "червените“ от началото на сезона и пета далеч от дома. В момента клубът от едноименния град е непосредствено над зоната на изпадащите, като е на 15-та позиция с 9 точки. Майнц е единственият отбор, който все още няма записано равенство. Бел, Матета и Жи са контузени.

Унион Берлин записа втора поредна домакинска победа и трета от началото на сезона. В предишния кръг "железните“ спечелиха голямото градско дерби срещу Херта с 1:0, а това бе първи сблъсък на столицата от 42 години насам. Селекцията на Урс Фишер има 10 точки и е на 14-то място, като Унион изпитва сериозни затруднения далеч от дома, като до момента берлинчани имат спечелена само една точка в гостуване. Паренсен, Абдулахи и Прьомел са аут.

Прогноза: Майнц 05 – Унион Берлин 1:1


Падерборн 07 – Аугсбург
Стадион: "Бентелер Арена“, Падерборн
Дата: 09.11.2019 г.
Час: 16:30

Седмица след като постигна първата си победа за сезона, новакът Падерборн отново се върна към пораженията в първенството. Този път вестфалци паднаха с 0:3 като гости на Хофенхайм. Така Падерборн остава все така на последното 18-то място с актив от 4 точки и засега тимът е на пет от спасението. Ритер и Хюнемайер са контузени.

Аугсбург допусна драматична загуба с 2:3 у дома от Шалке 04. Баварците на два пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка не спечелиха нищо от двубоя. Така селекцията на Мартин Шмид остава със 7 точки е на 16-та позиция в колоната. Йенсен, Рихтер, Сухи, Гьотце и Груесо са аут.

Прогноза: Падерборн 07 – Аугсбург 0:1


Шалке 04 – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхне
Дата: 09.11.2019 г.
Час: 16:30

Амбициозният отбор на Шалке 04 прекъсна серията от три поредни мача без успех в Бундеслигата. В предишния кръг "кралскосините“ се наложиха с 3:2 като гости на Аугсбург, но успехът не дойде лесно. Възпитаниците на Дейвид Вагнер на два път изоставаха резултата, но в крайна сметка завоюваха пълния комплект точки. Така "миньорите“ вече имат 18 пункта и са на 6-то място. Сане, Настасич, Стамбули и Бенталеб са контузени.

Фортуна Дюселдорф записа втора поредна домакинска победа и общо трети успех до момента. Вестфалци спечелиха регионалното дерби срещу Кьолн с 2:0 и така поеха глътка въздух. В момента хората на Фридхелм Функел имат 10 точки и са на 13-та позиция. Пледъл, Караман, Сутнер, Баркок, Ренсинг и Волф са в лазарета на гостите.

Прогноза: Шалке 04 – Фортуна Дюселдорф 3:0


Борусия Мьонхенгладбах – Вердер Бремен
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 10.11.2019 г.
Час: 14:30

Борусия Мьонхенгладбах постигна труден, но важен успех с 2:1 при визитата си на Байер Леверкузен. Оскар Вендт откри в 18-ата минута, но в 25-ата Кевин Фоланд се разписа за "аспирините" и изравни. Маркъс Тюран даде нов аванс на гостите малко преди почивката, а през втората част до нов гол така и не се стигна. "Жребчетата“ остават едноличен лидер в Бундеслигата с 22 точки, което е с три повече от съименника от Дортмунд. Хофман, Емболо, Сипел, Бенетс, Мюсел, Виялба и Майер са аут за домакините.

Вердер Бремен записа пето поредно равенство. Интересен факт, е че четири от ремитата на северняците свършиха при резултат 2:2. Именно така завърши и последният мач на "бременските музиканти“, които определено могат да съжаляват, тъй като хората на Флориан Кофелд допуснаха попадение дълбоко в добавеното време у дома срещу Фрайбург. Вердер е с 11 точки и е на 12-то място в класирането. Фюлкруг, Мьовалд и Аугустинсон са контузени.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Вердер Бремен 3:2


Волфсбург – Байер Леверкузен
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 10.11.2019 г.
Час: 16:30

Волфсбург допусна първа загуба за сезона. В предишния кръг "вълците“ отстъпиха 0:3 от Борусия Дортмунд и така вече не са част от престижната класация на непобедните отбори от топ първенствата в Европа. Волфсбург остава със 17 точки и е на 8-мо място в класирането. Мехмеди, Шлагер, Камачо и Гинчек са аут.

Байер Леверкузен записа четвърти последователен двубой без победа в първенството. Този път "аспирините“ отстъпиха с 1:2 у дома от лидера Борусия Мьонхенгладбах. След този двубой възпитаниците на Петер Бош остават с 15 точки и са на 10-то място в класирането. Байли е наказан, а Бендер и Синкгравесен са контузени.

Прогноза: Волфсбург – Байер Леверкузен 2:2


Фрайбург – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Шварцвалд Щадион“, Фрайбург
Дата: 10.11.2019 г.
Час: 19:00

Фрайбург показа характер и стигна до 2:2 като гост на Вердер. Южняците на два пъти изоставаха в резултата, но успяха да се върнат в мача, като хората на Кристиан Щрайх спечелиха точката с гол в 93-ата минута. Така Фрайбург има 18 пункта и е на 5-то място в класирането, с което продължава да затвърждава отличните впечатления до момента. Хаберер е наказан, а контузени за домакините са Валдшмид, Абраши, Хьофлер, Шволоу и Кюблер.

Айнтрахт Франкфурт записа невероятен успех с 5:1 над гостуващия Байерн Мюнхен в среща от 10-ия кръг на Бундеслигата. Решаваща се оказа 9-ата минута, когато баварците останаха с човек по-малко, след като съдията изгони Жером Боатенг. В 24-ата минута точен беше Филип Костич, завършвайки хубава атака на своя тим. В 33-ата Джибрил Соу удвои, вкарвайки първия си гол в Бундеслигата. В 37-ата Роберт Левандовски намали изоставането на гостите. След почивката играчите на Айнтрахт вкарваха своите положения, докато баварците пропиляваха ситуациите си за гол. Четири минути след почивката Давид Абрахам вкара за 3:1, а в 61-вата Мартин Хинтерегер докара нещата до 4:1. В 85-ата дойде ред и на Пасиенсия да се разпише и да фиксира крайния резултат. "Орлите“ са 7-ми и имат 17 точки. Туре, Трап, Рус и Де Гузман са аут за гостите.

Прогноза: Фрайбург – Айнтрахт Франкфурт 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212