Дортмунд с късен обрат срещу Кьолн


FUTBOL-TV

Дортмунд с късен обрат срещу Кьолн

Борусия Дортмунд постигна драматична победа с 3:1 при визитата си на Кьолн в среща от втория кръг на Бундеслигата на Германия.

"Козлите" – в първото си домакинство след завръщането в елита – откриха чрез Доминик Дрекслер. Дебютантът в Бундеслигата бе една от изненадите в тима на домакините. Той се разписа в 29-ата минута с глава след корнер. Обратът бе факт в последните 20 минути на двубоя.

В 70-ата минута гостите стигнаха до равенство чрез Джейдън Санчо, който реализира с хубав удар по диагонала след асистенция на Торган Азар. В 85-ата минута и пълният обрат стана факт след попадение на Хакими. Той успя да оползотвори страхотно центриране с глава и бе безпощаден на "втория етаж", за да направи обрата факт.

В четвъртата минута на добавеното време Пако Алкасер вкара за крайното 1:3. Това бе трети негов гол през сезона. Асистенцията бе на Санчо, изведен по отличен начин от Хакими.

След този мач рурците са еднолични лидери в класирането с актив от 6 точки, но и с мач повече, докато "козлите" заемат незавидното 12-о място в класирането.

  Сподели
383