Борусия Дортмунд отказала да продаде Санчо на „суперклуб”


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд отказала да продаде Санчо на „суперклуб”

Изпълнителният директор на Дортмунд Борусия Ханс-Йоахим Вацке заяви, че е отказал  да продаде крилото Джейдън Санчо на суперклуб.

Още в края на миналия сезон английската преса започна да твърди, че Санчо ще бъде цел номер едно на Манчестър Юнайтед за летния трансферен прозорец, но неуспехът на "червените дяволи"  да се класират за Шампионска лига направи сделката за Джейдън невъзможна.

Не е ясно дали става дума за Юнайтед или за друг клуб, но Борусия наистина е блокирала продажбата на 19-годишния футболист от националния отбор на Англия. Впрочем, Вацке признава, че в бъдеще ще е много трудно да запази Санчо.

"Още през пролетта шефът на един от суперклубовете ме попита дали е възможно да закупи Санчо, но веднага отговорих, че той трябва да забрави за това и никога повече да не се свързва с мен. Той разбра, че бях много сериозен.

Няма много играчи на 19 години с подобен потенциал. А той не е играчът, който е привързан  към региона или клуба, където играе."

Когато имате играч като Джейдън Санчо, трябва да преглеждате ситуацията всяка година. Не бих бил честен, ако кажа друго. Ако чуждестранен играч не е сигурен, че вашият клуб е подходящ за него в момента, тогава задържането му е безсмислено", заяви Вацке за Ruhr Nachrichten.

  Сподели
396