Ройс: Хумелс ще ни върне качеството


И. Ангелов

Ройс: Хумелс ще ни върне качеството

Марко Ройс смята, че завръщането на Матс Хумелс от шампиона Байерн Мюнхен в Борусия Дортмунд ще помогне на отбора да подобри класирането си. Опитният защитник се върна за 31 милиона евро само 3 години след като напусна клуба, като в годините без него Дортмунд завърши на трето, четвърто и второ място в Бундеслигата.

"Той носи качество. Това е най-важно. Той ни липсваше миналата година. Разбира се, имахме позитивно развитие миналия сезон. Никой не очакваше това. Но ако искаме да спечелим Бундеслигата и да продължим в Европа, трябват добри играчи. Намираме това в Матс и останалите от отбора."

Дортмунд добави още Торган Азар и Джулиан Брандт в състава, докато Байерн се подобри с харченето на 115 милиона евро за Лукас Хернандес и Бенджамин Павар след напускането на Робен и Рибери:

"Какво се случва в Байерн не можем да контролираме. Дори да не бяха купили нови играчи те щяха да имат силен отбор. Те спечелиха Бундеслигата седем пъти поред - това казва всичко.

"Истина е, че загубиха добри играчи, които прекратиха кариерите си, но ще видим как ще тръгне сезона. Надявам се да е вълнуващ сезон, но да не забравяме другите отбори. Лайпциг, с нов треньор и нови играчи, беше много силен във втората част на сезона. Така битката може да е между два, три и дори четири отбора до края."

  Сподели
401