Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Байер Леверкузен
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 26.04.2019 г.
Час: 21:30

Аугсбург направи нова решителна крачка към спасението, след като в предишния кръг баварците постигнаха втора поредна победа в първенството. Този път играчите на Мануел Баум унизиха Щутгарт с 6:0 у дома и по този начин си гарантираха на 99% оцеляването в елита. В момента тимът от едноименния град има 31 точки и е на 14-та позиция, като четири кръга преди края на кампанията баварците са на 10 пункта от първия от отборите под чертата. Фрамбергер, Гьотце, Кордова и Финбогасон са аут за домакините.

Байер Леверкузен също записа втори последователен успех в Бундеслигата. В предишния кръг "аспирините“ сразиха с 2:0 като гости последния в таблицата Нюрнберг. Така възпитаниците на Петер Бош продължават да са замесени в борбата за място в европейските клубни турнири. В момента Байер е на 7-мо място и има 48 точки. Поянпало и Белараби продължат да са извън сметките на "аспирините“.

Прогноза: Аугсбург – Байер Леверкузен 2:3


Борусия ДортмундШалке 04
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 27.04.2019 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд се наложи с 4:0 при визитата си на Фрайбург в среща от 30-ия кръг на Бундеслигата. Домакините играха добре до втория гол на BVB, но след това интригата напълно приключи. Преди почивката Джейдън Санчо вкара в 12-ата минута, с което даде аванс на своя тим. Малко след почивката Марко Ройс се разписа в 54-ата минута, с което интригата приключи. До края обаче Дортмунд стигна до нови попадения, без да си дава много зор. Марио Гьотце в 79-ата и Пако Алкасер в 87-ата от дузпа подпечатаха победата на "жълто-черните". Така продължава гонитбата на Дортмунд с лидера Байерн Мюнхен. Баварците са със 70 точки, докато хората на Лусиен Фавър са с точка по-малко. Хакими и Вайгъл са контузени за голямото регионално дерби.

Шалке 04 отново разочарова и инкасира четвърта поредна домакинска загуба, която опъна до краен предел нервите на темпераментните привърженици на "кралскосините“ и то точно преди голямото дерби срещу Борусия Дортмунд. В предишния кръг "миньорите“ бяха разбити с 2:5 от Хофенхайм. Предвожданият от Хууб Стевенс тим остава с 27 точки, като Шалке заема спасителното 15-то място и е на шест пункта от опасната зона. Ут и Шьопф са аут за вестфалския сблъсък.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Шалке 04 2:0


Фортуна Дюселдорф – Вердер Бремен
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 27.04.2019 г.
Час: 16:30

Добре представящият се новак Фортуна Дюселдорф допусна втора поредна загуба в Бундеслигата. В предишния кръг играчите на Фридхелм Функел отстъпиха с 1:3 като гости на Майнц 05. Вестфалци доиграват сезона, като могат да бранят само честта. Фортуна изпълни голямата цел, която бе да не изпадне обратно във втория ешелон. В момента тимът има 37 точки и е на 10-то място в колоната. Дробни, Волф, Ловрен и Цимер са в лазарета на домакините.

Много добрата серия от 12 поредни мача без поражение за Вердер Бремен, в която северняците записаха по шест успеха и шест ремита, приключи в предишния кръг. В него "бременските музиканти“ отстъпиха с 0:1 като гости на лидера Байерн Мюнхен. Хората на Флориан Кофелд играха добре срещу именития съперник, но допуснаха попадение в заключителните минути на срещата. Вердер остава с 46 точки и вече е на 8-мо място в класирането. Велкович е наказан за гостите.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Вердер Бремен 1:2


Айнтрахт Франкфурт – Херта Берлин
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 27.04.2019 г.
Час: 16:30

След като серията на Айнтрахт от шест поредни победи приключи с изненадващо домакинско поражение от Аугсбург с 1:3, в предишния кръг "орлите“ изтърваха успеха в последната минута. Играчите на Адолф Хютер направиха 1:1 като гости на Волфсбург. Въпреки ремито, Айнтрахт запазва 4-ото място в класирането, като имат 53 точки, но е само с две повече спрямо преследвача Борусия Мьонхенгладбах. Тавата и Жералдес са аут за домакините.

Херта прекъсна серията от пет последователни поражения в Бундеслигата, но отново не победи. Този път "старата дама“ направи разочароващо нулево реми с почти сигурния изпадащ Хановер 96, който заема и последното място в класирането. Столичани са 11-ти и имат 36 пункта, като селекцията на Пал Дардай играе само за честта си вече. Груйич е наказан, а с травми са Щарк, Дардай, Турунарига и Майер.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Херта Берлин 3:0


Хановер 96 – Майнц 05
Стадион: "HDI Арена“, Хановер
Дата: 27.04.2019 г.
Час: 16:30

Хановер 96 е на път да се прости и математически с илюзорните си шансове за оцеляване. Клубът от Долна Саксония направи 0:0 като гост на Херта, а преди това бе в серия от осем последователни загуби и вече мисли за окомплектоване на състава за идната кампания, който отново ще атакува промоция в елитната Първа Бундеслига. Хановер остава на последното 18-то място и е с 14 точки. Фюлкруг, Алборнос, Бебу и Базее са аут.

Майнц 05 записа втора поредна домакинска победа, след като в предишния кръг "червените“ се наложиха с 3:1 у дома над новака Фортуна Дюселдорф. Въпреки успеха, Майнц има едва три победи за последните си десет мача в първенството и цели седем загуби. Почти сигурно "червените“ ще избегнат угрозата от изпадане, като засега клубът е на 12-то място и има 36 пункта. Абас, Муене, Адлер и Бергрий са аут.

Прогноза: Хановер 96 – Майнц 05 1:1


РБ Лайпциг – Фрайбург
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 27.04.2019 г.
Час: 16:30

Силната серия на РБ Лайпциг продължава и "червените бикове“ нямат загуба вече в 12 поредни мача. Освен това, селекцията на Ралф Рангник са в победен рейд от пет последователни успеха. В предишния кръг клубът от Източна Германия се наложи с 2:1 като гост над амбициозния Борусия Мьонхенгладбах. Така Лайпциг вече имат 61 точки и са на 3-то място в класирането. През седмицата "червените бикове“ се класираха на исторически първи финал в турнира за Купата на Германия, след като елиминираха с 3:1 състава на Хамбургер ШФ. Упамекано е контузен за домакините.

Фрайбург инкасира трета поредна загуба в шампионата. Този път южняците бяха разбити с 0:4 у дома от преследващия титлата състав на Борусия Дортмунд. Загубата остави възпитаниците на Кристиан Щрайх с 32 пункта, като Фрайбург е на 13-то място в таблицата. Петерсен, Кюблер и Салай са аут.

Прогноза: РБ Лайпциг – Фрайбург 4:1


Щутгарт – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 27.04.2019 г.
Час: 19:30

Щутгарт няма победа вече в шест поредни кръга, като преди седмица "швабите“ допуснаха второ последователно поражение. Този път южняците бяха унизени с 0:6 като гости на Аугсбург, а това доведе и до уволнението на Маркус Вайцийрл. Сега Щутгарт ще бъде воден от Нико Уилиг, който ще има нелеката задача да спаси отбора от отпадане във Втора Бундеслига. Щутгарт е все така на 16-то място, като има 21 точки. Гентнер и Майер са контузени за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах записа пети последователен двубой без победа пред собствена публика. Този път "жребчетата“ отстъпиха с 1:2 у дома от коравия РБ Лайпциг и изпуснаха отлична възможност да се върнат обратно в Топ 4 или допълнително да скъсят дистанция спрямо Айнтрахт Франкфурт. Вестфалци са 5-ти с 51 точки и имат два пункта по-малко от "орлите“. Майер и Дукуре са аут.

Прогноза: Щутгарт – Борусия Мьонхенгладбах 0:2


Хофенхайм – Волфсбург
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 28.04.2019 г.
Час: 16:30

Силната серия на Хофенхайм продължава, след като в предишния кръг хората на Юлиан Нагелсман постигнаха четвърти пореден и общо пети успех в първенството. Този път Хофе разби с 6:2 като гост неубедителния Шалке 04. Така "сините“ вече имат 50 точки, като са на 6-то място и са само на три от Топ 4 и участие в Шампионската лига. Демирбай е наказан, а Гайгер е контузен.

Волфсбург се спаси от домакинско поражение след изравнителен гол в последната минута в мача си срещу Айнтрахт Франкфурт за крайното 1:1. "Вълците“ имат 46 пункта и заемат 9-ото място в подреждането. Треньорът Бруно Лабадия не може да разчита на Стефаняк и Кастеелс.

Прогноза: Хофенхайм – Волфсбург 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
616